DR350 nie odpala
• Strona 1 z 1
DR350 nie odpala
Witam. Zakupiłem motocykl Suzuki DR350 z roku 91. Od razu po zakupie postanowiłem się trochę wyszaleć i... po 15 minutach stanął mi i ani myślał zapalić. Wyczyściłem przy nim gaźnik,filtr powietrza, wymieniłem świece i nadal nic... Oddałem go nawet do kolegi który na czymś takim się zna(2 razy go odpalił i raz po 10 minutach mu padł), stwierdził że może być to wina elektryki-jakieś przebicie/zwarcie. Więc przejrzałem wszystkie kable, zerwałem izolacje i od nowa zaizolowałem i nadal nic... Czy ma ktoś może pomysł co może być nie tak? Z góry dziękuje za pomoc 

- xajafu
- Świeżak
Uszkodzona cewka moduł lub stator (cewkę i stator można pomierzyć Lecz i tak to nie przeświadczy że nie jest wadliwe) jak nie chce palić jest iskra?
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
troche ciezki temat.
ja bym oddał moto komus kto sie zna, lepiej niz kolega. moze byc wina elektryczna, mechaniczna, moze cos sie grzać i blokować iskre, moze swieca byc uszkodzona albo fajka. no generalnie sporo opcji. jak nie chce gadać, to sprawdz jak kolega wyzej napisał swiece. jak iskra jest to raczej nie jest to kwestia elektryki
ja bym oddał moto komus kto sie zna, lepiej niz kolega. moze byc wina elektryczna, mechaniczna, moze cos sie grzać i blokować iskre, moze swieca byc uszkodzona albo fajka. no generalnie sporo opcji. jak nie chce gadać, to sprawdz jak kolega wyzej napisał swiece. jak iskra jest to raczej nie jest to kwestia elektryki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
@kris
Iskra jest, sprawdzane było na 2 świecach, paliwo też dostaje(zalała się pare razy) Co do iskrownika i cewki-z tym raczej nie ma problemu, bo iskra jest całkiem dobra, tak mi się wydaje, bo nie mam porównania więc może być trochę mała.
@henio
świeca i iskra jak już pisałem są okej, tak mi się wydaje
Cewke już zamówiłem, bo nie jest jakaś mega droga(zamiennik,bo oryginalne już są drogie :C) a co do tego iskrownika-da się to jakoś zdiagnozować bez jego wymiany? bo jednak trochę trzeba za niego wyłożyć, a troszkę bezsensem jest bez 100% pewności kupowanie części
Iskra jest, sprawdzane było na 2 świecach, paliwo też dostaje(zalała się pare razy) Co do iskrownika i cewki-z tym raczej nie ma problemu, bo iskra jest całkiem dobra, tak mi się wydaje, bo nie mam porównania więc może być trochę mała.
@henio
świeca i iskra jak już pisałem są okej, tak mi się wydaje

Cewke już zamówiłem, bo nie jest jakaś mega droga(zamiennik,bo oryginalne już są drogie :C) a co do tego iskrownika-da się to jakoś zdiagnozować bez jego wymiany? bo jednak trochę trzeba za niego wyłożyć, a troszkę bezsensem jest bez 100% pewności kupowanie części

- xajafu
- Świeżak
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości