Zobacz wątek - Integralny kask z blendą do 600zł
NAS Analytics TAG

Integralny kask z blendą do 600zł

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Integralny kask z blendą do 600zł

Postprzez towca » 14/5/2013, 23:26

Witam!
Szukam kasku tak jak w temacie, integralnego, z wbudowaną blendą, do 600zł. Do tej pory rzuciły mi się w oczy Shark S700 i HJC TR-1. O Sharku generalnie czytałem lepsze opinie, ale skorupa nie jest kompozytowa, to duża różnica w bezpieczeństwie? Natomiast przy HJC powtarzają się narzekania na zapięcie, które trzeba poprawiać praktycznie przy każdym założeniu i które generalnie uwiera i jest niewygodne. Posiada ktoś może któryś z tych kasków, bądź wie coś na ich temat? A może jakieś inne propozycje do 600zł? Z góry dzięki za odpowiedź!
towca
Świeżak

Postprzez The_Real_Mrozek » 18/5/2013, 12:06

Cześć,

W tej kwocie możesz pomyśleć o Cabergu V2RR lub VOX.
V2RR to model z 2012r., masz blendę i nieparującą szybę powlekaną chemicznie, do tego 5* w SHARP-ie. Model jest z zeszłego roku, więc rozmiarówka i malowania są przebrane, ale może jeszcze coś znajdziesz.
VOX to następca V2RR, model z 2013r., oprócz powlekania chemicznego, szyba jest przygotowane pod PINLOCK (wydatek około 100zł), nie był jeszcze testowany w SHARP-ie. W kwocie 600zł zmieścisz się w przypadku czarnego matu lub białego połysku, w malowaniu będzie parę złotych więcej.
The_Real_Mrozek
Świeżak

Postprzez Bender » 3/6/2013, 13:59

Podepnę się pod temat. Rozpatrywał ktoś zakup Marushin 779 do kwoty 550zł -600zł ? Ponoć cichy z blendą ? Szukałem opinii i tylko znalazłem o innych modelach. Szukam kasku czarnego matowego za takie pieniądze.:

http://allegro.pl/nowy-czarny-kask-marushin-779-roz-m-pokrowiec-i3291090742.html (otwórz link)
Bender
Świeżak

Postprzez Grzesku » 3/6/2013, 15:52

MArushina sobie całkowicie odpuść, to chińskie badziewie. Caberga tez sobie daruj. Shark lub HJC w takiej kasie.
560 SMR
Grzesku
Świeżak

Postprzez Glenroy » 3/6/2013, 18:11

Grzesku napisał(a):MArushina sobie całkowicie odpuść, to chińskie badziewie

Marushin to japońskie kaski, jeżeli widziałeś "Made in china" to po prostu źle trafiłeś bo wypada sprawdzać gdzie został wyprodukowany. Marushiny - oryginalne - mają, w założeniu producenta, konkurować z takimi markami jak arai czy shoei, więc nie powiesz mi, że są złe ;) z resztą jeżeli już tak bezgranicznie wierzycie SHARP-owi, to wszystkie marushiny mają 5* ;).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Grzesku » 3/6/2013, 19:20

chłopie sprzedawałem te kaski i doskonale wiem co to jest. Jak dla Ciebie jest ok i jest podobnej jakości do Shoeia czy Araia, to zamilcz i nie odzywaj się już w temacie. Gówno, że aż strach
560 SMR
Grzesku
Świeżak

Postprzez Glenroy » 3/6/2013, 22:15

Grzesku napisał(a):chłopie sprzedawałem te kaski i doskonale wiem co to jest. Jak dla Ciebie jest ok i jest podobnej jakości do Shoeia czy Araia, to zamilcz i nie odzywaj się już w temacie. g...., że aż strach

Wow! Stary, uniosłeś się jakbym Ci co najmniej matkę obraził ;). Po prostu miałem w łapkach Marushina sprowadzonego z USA, kolega jeździ w nim już bodajże 5-ty sezon, to że do poloni sprowadzany jest chiński shit, nie znaczy, że wszędzie te kaski są tym samym shitem, z tego co akurat wiem, to za wielką wodą cieszą się niezgorszą renomą ;). Ale... .

Widzisz, tak samo jest ze sprzętem Alpinestars, są rękawiczki za 700zł i są takie same za 300zł, tyle, że jedne nawet nie leżały koło Astars, tak samo jest z tymi kaskami, poszukaj dobrze marushina z metką "Made in Japan" to zobaczysz kosmiczną przepaść z takim samym produktem "Made in China".
Glenroy
Moderator

Postprzez Grzesku » 3/6/2013, 22:51

Sorry za bardzo się podjarałem. Niestety nie ma dobrego MArushina. Ja miałem okazję przetestować dwa modele tego kasku. Ja dla mnie porażka. Wykonanie gorsze od słabego nolana. Cóż są gusta i guściki
560 SMR
Grzesku
Świeżak

Postprzez Bender » 4/6/2013, 07:58

Zastanowię się jeszcze nad tym kaskiem. Dzwoniłem do gościa z aukcji i mówił że kask ma papiery i na zdjęciu jest naklejka. Mówił że kupił go w Wielkiej Brytani więc może nie będzie takiego dramatu. Shark mi nie leży jakoś, popatrzę jeszcze za HJC
Bender
Świeżak

Postprzez Glenroy » 4/6/2013, 12:29

Bender napisał(a):Zastanowię się jeszcze nad tym kaskiem. Dzwoniłem do gościa z aukcji i mówił że kask ma papiery i na zdjęciu jest naklejka. Mówił że kupił go w Wielkiej Brytani więc może nie będzie takiego dramatu. Shark mi nie leży jakoś, popatrzę jeszcze za HJC

Jak chcesz pewniaka to bierz HJC, sam szukałem swego czasu marushina dla drugiej połówk, skończyło się na zakupie drugiego FG-15 ;) ...u nas marushiny mają okropną renomę, z resztą w ogóle w europie nie są jeszcze zbyt popularne i cenione, ale czym się dziwić, kiedy u nas wszystkie sztuki były chińskie, a kolega, który maruscha posiada, ma ręcznie malowanego japońca gdzie różnica jakości po prostu miażdży ;).
Glenroy
Moderator

Postprzez Patryku » 7/6/2013, 13:59

W tym przedziale polecam Shark i HJC, ewentualnie UVEX X-Ride (sam w nim jeżdżę już 2 sezon i jest świetny).
PS: sprzedam rękawice: http://tablica.pl/oferta/nowe-rekawice- ... 2YVU3.html
Patryku
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê