Kawasaki KXF 450 2011 OLEJ?
• Strona 1 z 1
Kawasaki KXF 450 2011 OLEJ?
Witam.
Chciał bym się zapytać ile oleju powinno lać sie do Kawasaki KXF 450 2011r przy wymianie z filtrem i bez, może ktoś posiada manuala bo ja nie mogę nigdzie znaleźć.
Chciał bym się zapytać ile oleju powinno lać sie do Kawasaki KXF 450 2011r przy wymianie z filtrem i bez, może ktoś posiada manuala bo ja nie mogę nigdzie znaleźć.
- krzyzak12
- Świeżak
powinno pisać na silniku(u mnie pisze 1.5l) a poza tym nie masz przypadkiem po prawej tam gdzie jest stopka hamulca takiej szybki co pokazuje ile jest oleju jeśli masz to patrz i lej tylko powoli bo zanim olej spłynie to minuta minie jesli za tym wskaźniku już będziesz miał np połowe to odpal moto na parę minut i jeszcze raz zobacz na wskaźnik bo możliwe ze poziom oleju spadnie to dolej 2 raz (ale zanim dolejesz 2 raz to odczekaj z 5min bo olej bedzie musiał spłynąć po odpaleniu ) a i taki szczegół najlepiej na rozgrzanym silniku spuszczaj olej bo gdy olej jest cieplejszy to szybciej spłynie 

--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
No właśnie nie zauważyłem żeby gdzieś pisało a handlarz od którego kupowałem motocykl twierdził że w tych motorach leje się na 1/3 okienka i tak mniej więcej jest a gdzieś na internecie wyczytałem że niby zmiana jest 1,3l z filtrem a 1,1 bez filtra ale to nie była żaden manual ani nic z tego jaką mam wiedzę i z tego co słyszę to zawszę powinno lać się przynajmniej pół okienka.
- krzyzak12
- Świeżak
obojetne ile aby było widać w okienku. kup tak czy siak 2 litry. i zalej tyle zeby było odpowiednio. ale tak czy siak serwisówke warto mieć i z niej korzystać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości