Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Linka między drzewami to usiłowanie...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Linka między drzewami to usiłowanie...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 17:18

Komentatorzy napisał(a):Jeśli teren jest prywatny, jego właściciel może sobie na nim zamontować druty kolczaste i nikt nie może mieć do niego żadnych zastrzeżeń. To samo tyczy się tym bardziej linek. Jedyne uchybienie, jeżeli takowe nastąpiło, bo artykuł jest skąpy w jakiekolwiek informacje, to to, że miejsce mogło nie być dostatecznie oznaczone lub zabezpieczone np. ogrodzeniem. Polskie prawo z tego co kojarzę nakłada obowiązek ogrodzenia (nawet własnego) terenu, który może stworzyć zagrożenie dla osoby postronnej, która to wtargnęła na nasz teren w dowolnym celu. Patrzcie przykład studzienek...<br><hr>xcxxcxvx<br>
EDIT: i nie jest to morderstwo w rozumieniu przepisów. Opanujcie się z tym medialnym lamentowaniem.<br><hr>xcxxcxvx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:15

A przejechanie matki z dzieckiem przez kierowcę quada to tylko nieszczęśliwy przypadek?

Rozjeżdżanie przyrody przez zamaskowanych świrów, pojazdami bez tablic to takie nowe hobby?

Nic dziwnego, że ludzie zaczynają się przez tym bronić. Skoro państwo nie potrafi...<br><hr>bezbronny turysta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 19:20

Komentatorzy napisał(a):Ludzie, k**** jak można bronić kogoś kto chce zabić drugą osobę i to z takie powodu że jeździ sobie po lesie, nie chcesz żeby ktoś Ci wjeżdżał? ok, postaw płot i nie musi byc jakiś specjalny wstarczy druciana siatka trochę betonu i gwarantuje Ci że nikt Ci nie będzie się pier**** z przerzucaniem enduro na drugą strone, ale zabijanie kogoś z tego powodu?! ogarnijcie się co po niektórzy bo albo sobie strasznie żartujecie albo jesteście chorzy psychicznie, żadne samobójstwo YooRec tylko morderstwo bo to że to prywatny teren nie usprawiedliwia próby zabicia kogokolwiek, od tego jest policja i możliwość zgłoszenia wtargnięcia na teren prywatny.<br><hr>Turtles<br>
Jeżdżąc quadem po lesie można przejechać innego człowieka, co wtedy?
Nikt normalny nie jeździ po lesie pojazdami tak hałaśliwymi, bo to nie miejsce na to.<br><hr>turysta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 20:40

Komentatorzy napisał(a):Ludzie, k**** jak można bronić kogoś kto chce zabić drugą osobę i to z takie powodu że jeździ sobie po lesie, nie chcesz żeby ktoś Ci wjeżdżał? ok, postaw płot i nie musi byc jakiś specjalny wstarczy druciana siatka trochę betonu i gwarantuje Ci że nikt Ci nie będzie się pier**** z przerzucaniem enduro na drugą strone, ale zabijanie kogoś z tego powodu?! ogarnijcie się co po niektórzy bo albo sobie strasznie żartujecie albo jesteście chorzy psychicznie, żadne samobójstwo YooRec tylko morderstwo bo to że to prywatny teren nie usprawiedliwia próby zabicia kogokolwiek, od tego jest policja i możliwość zgłoszenia wtargnięcia na teren prywatny.<br><hr>Turtles<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeżdżąc quadem po lesie można przejechać innego człowieka, co wtedy?
Nikt normalny nie jeździ po lesie pojazdami tak hałaśliwymi, bo to nie miejsce na to.<br><hr>turysta<br>
A więc las jest miejscem na co według Ciebie ? Tysiące ludzi ginie na drogach a Ty piszesz o rozjechaniu w lesie ? <br><hr>motox
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 21:12

Komentatorzy napisał(a):A przejechanie matki z dzieckiem przez kierowcę quada to tylko nieszczęśliwy przypadek?

Rozjeżdżanie przyrody przez zamaskowanych świrów, pojazdami bez tablic to takie nowe hobby?

Nic dziwnego, że ludzie zaczynają się przez tym bronić. Skoro państwo nie potrafi...<br><hr>bezbronny turysta<br>
Czyli wg Ciebie jeśli ciągle ktoś parkuje na moim samodzielnie układanym chodniku (policja i straż miejska nic z tym zrobić nie może!), zastawiając mi wyjazd z posesji to mam prawo do niego strzelać lub zastawić na delikwenta pułapkę zagrażającą jego życiu? Ubolewam nad Twoją głupotą...<br><hr>doktorek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 21:17

Komentatorzy napisał(a):Jeśli teren jest prywatny, jego właściciel może sobie na nim zamontować druty kolczaste i nikt nie może mieć do niego żadnych zastrzeżeń. To samo tyczy się tym bardziej linek. Jedyne uchybienie, jeżeli takowe nastąpiło, bo artykuł jest skąpy w jakiekolwiek informacje, to to, że miejsce mogło nie być dostatecznie oznaczone lub zabezpieczone np. ogrodzeniem. Polskie prawo z tego co kojarzę nakłada obowiązek ogrodzenia (nawet własnego) terenu, który może stworzyć zagrożenie dla osoby postronnej, która to wtargnęła na nasz teren w dowolnym celu. Patrzcie przykład studzienek...<br><hr>xcxxcxvx<br>
Nieoznakowanie/niezabezpieczenie miejsca niebezpiecznego na Twojej nie ogrodzonej posesji traktowane jest jako narażenie innych. Nawet jak nie odśnieżysz chodnika przynależącego do Twojej posesji ale umieszczonego przed ogrodzeniem (dostępny dla innych osób) może narazić Cię na pozew cywilny w chwili gdy ktoś złamie tam nogę.
Proste: Twój teren twój interes by go zabezpieczyć.<br><hr>doktorek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 21:52

Zakaz wjazdu obowiązuje we wszystkich lasach Państwowych, a na drogach po których można jeździć, czyli tych powiedzmy przejazdowych, nikt nie zakłada linek. Oczywiście potępiam rozstawianie linek i osobiście bym gościowi łeb uciął takową, ale szanujmy lasy i zwierzęta które w nich żyją. <br><hr>fitek88
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 22:15

Komentatorzy napisał(a):A przejechanie matki z dzieckiem przez kierowcę quada to tylko nieszczęśliwy przypadek?

Nic dziwnego, że ludzie zaczynają się przez tym bronić. Skoro państwo nie potrafi...<br><hr>bezbronny turysta<br>
Komentatorzy napisał(a):Czyli wg Ciebie jeśli ciągle ktoś parkuje na moim samodzielnie układanym chodniku (policja i straż miejska nic z tym zrobić nie może!), zastawiając mi wyjazd z posesji to mam prawo do niego strzelać lub zastawić na delikwenta pułapkę zagrażającą jego życiu? Ubolewam nad Twoją głupotą...<br><hr>doktorek<br>
a przypier*ol tak kiedys, potem tlumacz sie ze inni rozwieszaja linki w lesie, wolne panstwo takze spokojnie, to Twoja kostka nie ma sie czego bac, a tak powaznie to smiech na sali co sie dzieje w tym kraju<br><hr>wpolsce
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 22:21

Komentatorzy napisał(a):Nie czaję tej dyskusji tutaj ??? Co to ma za znaczenie - można czy nie można ??? Ktoś próbował komuś zrobić krzywdę. Gdyby taka sytuacja przytrafiła się mojemu synkowi jadącemu na rowerze i coś stałoby mu się, znalazłbym gościa pod ziemią i kujawiaka tańczyłbym mu na twarzy do rana.<br><hr>Fiodor FZ1S<br>
Komentatorzy napisał(a):A gdyby ktoś Ci zapierdalał po ogródku na enduro i spier**al za każdym razem gdy wyjdziesz z domu to co byś zrobił? Pytam z ciekawosci<br><hr>Domino<br>
Komentatorzy napisał(a):Człowieku,gdyby każdy tak rozwiązywał problemy jak ten pojeb od linki. To by cię tu nie było. Jak komuś aż tak bardzo przeszkadza że ktoś robi to co lubi,to niech rozwiązuje to innymi sposobami. Można zdzwonić po policje lub jakieś kartki porozwieszać albo w ostateczności niech chociaż gwoździe na drogę wysypią. A nie linkę żeby kogoś zabić,to normalnie przechodzi ludzkie pojęcie...<br><hr>Nikt<br>
Linki to nie ok rozumiem. Ale co jak grzybiarz wdepnie i dostanie gangreny :)

Kolego przyznaj sam ze nie wiesz jak rozwiązać ten problem - nie Twój teren to Cie nie boli i najlepiej zeby tam stal betonowy mur w srodku lasu i 5 strażników z gwizdkami ( no bo przecież nie z bronią bo jeszcze kogoś kto narusza prywatną wlasność mogli by zasrzelic)

I jeszcze raz dodam (dla zdecydowanej większości, która nie czyta ze zrozumieniem) ze nie pochwalam zastawiania sideł na kogokolwiek. Ale jeszcze bardziej potępiam tych co wykorzystując bezsilność policji drwią sobie z praw innych osób.

Bo k*** mac nie oszukujmy się - Ci co jeżdżą doskonale wiedzą że:

A) do lasu wjazdu nie ma
B) kiedy naruszaja prywatną wlasność ( a nawet jak naruszaja panstwową to też nie ich)
C) p***lenie ze nie ma gdzie jezdzic - jest tylko trzeba sie pofatygowac i dotego zaplacic taniej pojezdzic komus po polu.
D) na widok wlasciciela wcale nie obiecuja pokryc strat tylko spierdalaja gdzie pieprz rosnie<br><hr>Domino
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/5/2013, 05:23

Ja miałem podobny przypadek jak byłem w Szczyrku na nartach, też jakiś debil zaczepił pomiędzy drzewami linkę. Wyskoczyłem dosłownie z butów NARCIARSKICH, tylko cudem nie straciłem nóg. Pomyślcie co piszecie i co robicie zanim podejmujecie pułapki ze średniowiecza<br><hr>Manio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/5/2013, 05:40

głupoty piszecie.... to nie chodiz o lasy prywatne. Bo w prywatnych niech sobie robi co chce wlasciciel jak ma ogrodozny i info zakaz wstepu. W panstwowym spokoju i porzadku pilnuja lesnicy ew inne sluzby a domorosli msciciele powinni byc karani. <br><hr>xxx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/5/2013, 09:48

Komentatorzy napisał(a):Ja miałem podobny przypadek jak byłem w Szczyrku na nartach, też jakiś debil zaczepił pomiędzy drzewami linkę. Wyskoczyłem dosłownie z butów NARCIARSKICH, tylko cudem nie straciłem nóg. Pomyślcie co piszecie i co robicie zanim podejmujecie pułapki ze średniowiecza<br><hr>Manio<br>
A Ty zanim postanowisz sprawdzić zajebisty stok, dowiedz się czy jego właściciel też uważa, że to fajna sprawa. Jeśli nie, to jesteś intruzem, który wtargnął na prywatny teren i jak intruz jesteś traktowany.<br><hr>web
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/5/2013, 11:18

<a href="http://prawo.rp.pl/artykul/757715,1009943-Co-grozi-za-zastawianie-pulapek-na-motocyklistow-czy-quadowcow.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://prawo.rp.pl/artykul/757715,1009943-Co-grozi-za-zastawianie-pulapek-na-motocyklistow-czy-quadowcow.html</a> - tutaj artykuł na temat tego co grozi za rozwieszenie takiej linki<br><hr>Mario
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/5/2013, 12:52

Czy jakis artykul, paragraf itd mowi wprost ze nie wolno wieszac linki miedzy drzewami w lesi?<br><hr>Trol
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/5/2013, 08:43

Od egzekwowania przepisów i rozporządzeń w lasach , na szlakach turystycznych ,na drogach są odpowiednie służby. Samowolka (linki.gwożdzie,rowy) musi być skutecznie piętnowana i dotkliwie karana.<br><hr>jaroM
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/5/2013, 11:15

Komentatorzy napisał(a):Ja miałem podobny przypadek jak byłem w Szczyrku na nartach, też jakiś debil zaczepił pomiędzy drzewami linkę. Wyskoczyłem dosłownie z butów NARCIARSKICH, tylko cudem nie straciłem nóg. Pomyślcie co piszecie i co robicie zanim podejmujecie pułapki ze średniowiecza<br><hr>Manio<br>
Komentatorzy napisał(a):A Ty zanim postanowisz sprawdzić zajebisty stok, dowiedz się czy jego właściciel też uważa, że to fajna sprawa. Jeśli nie, to jesteś intruzem, który wtargnął na prywatny teren i jak intruz jesteś traktowany.<br><hr>web<br>
patałachu skoro ustawiasz jakieś pułapki to je oznakuj inaczej kiedyś ktoś zrobi użytek z tej linki i wróci na właściciela Pozdro <br><hr>ktm
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/7/2013, 18:31

zastanowcie sie co mowicie jak bd rowerem jechal i sie w bloto wy****esz przez taka linke to sie nie wk***isz<br><hr>scoot
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

zastanowcie sie co mowicie jak bd rowerem jechal i sie w bloto wy****esz przez taka linke to sie nie wk***isz<br><hr>scoot
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości

na górê