Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Linka w lesie - kolejna pułapka na...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Linka w lesie - kolejna pułapka na...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:00

Komentatorzy napisał(a):Czytam komentarze i nie wierze jakimi zwierzętami są ludzie w moim kraju (nie, sam nigdy nie jeździłem po lesie, nie to, że bronie "swojego"). Wieszanie tych linek to największe skurwysyństwo jakie widział świat<br><hr>Lukasz<br>
Komentatorzy napisał(a):bzdura, to dobra oddolna inicjatywa. Czyżby w końcu skuteczny sposób na wszystko mogących motocyklistów.
W pełni popieram, skoro Policja sobie nie radzi to właściciele posesji sobie poradzą.<br><hr>DaRiO<br>
Jesteś właścicielem lasu?<br><hr>Max
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:01

W sumie pomysł nie głupi tylko mogli by wieszać te linki na trochę innej wysokości (np. pół opony) tak, żeby nie zabić ale odstraszyć...<br><hr>Gru
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:01

Komentatorzy napisał(a):Czytam komentarze i nie wierze jakimi zwierzętami są ludzie w moim kraju (nie, sam nigdy nie jeździłem po lesie, nie to, że bronie "swojego"). Wieszanie tych linek to największe skurwysyństwo jakie widział świat<br><hr>Lukasz<br>
Komentatorzy napisał(a):bzdura, to dobra oddolna inicjatywa. Czyżby w końcu skuteczny sposób na wszystko mogących motocyklistów.
W pełni popieram, skoro Policja sobie nie radzi to właściciele posesji sobie poradzą.<br><hr>DaRiO<br>
zamilcz debilu<br><hr>sss
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:03

Komentatorzy napisał(a):moze trzeba zaczac dolki pod sku Rwych synow kopac. jak jeden z drugim nogi polamia to minie ochota na szeryfowanie! . moim zdaniem to juz jest wojna! jak ktoregos zlapie za uszko to do mordy nakopane na przeswit!. sie nie podoba to po straz miejska dzwonic! jak sie przejma stana na wjezdzie do lasu i tyle. <br><hr>szeryf k uŁ w A<br>
jakbym Cie znalazl to bym Cie zaj*** szmato. <br><hr>Twoj stary
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Komentatorzy napisał(a):Czemu nikt nie mówi tutaj o najbardziej pokrzywdzonej grupie jakimi są rowerzyści? O ile motocykliści/quadowcy zasługują aby się na taką linkę nadziać o tyle żal rowerzysty :/<br><hr>Brom<br>
Zasługują? Przemyśl dwa razy, zanim cokolwiek napiszesz.<br><hr>Dominika
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Czytam przykładowe komentarze i włos mi się jeży na głowie! Mogę zrozumieć ekologów, spacerowiczów i mieszkańców bo sama jestem wśród nich, ale żeby za dewastacje ścieżek zabijać?!?!?!? Bo tak to trzeba nazwać - zastawianiem śmiertelnych pułapek na ludzi!!! Krzywdzeniem i zabijaniem z premedytacją!!! Rozmyślnym i w pełni świadomym!! Ludzie kochani to się w głowie nie mieści! Rozumiem że zakazy wjazdu i szlabany nie na wiele się tu zdadzą ale już chyba lepszym rozwiązaniem są gwoździe wbite w deskę wkopaną w ziemię - przynajmniej uszkadzają pojazd a nie ludzkie zdrowie i życie!!!!
Niewiarygodne też, że można coś takiego napisać: "Oby się jaki nadział najlepiej sam i zdychał tak z parę dni (...) coby my się mogli tym potem nacieszyć. Rozwieszać niech giną”!!! Skąd w ludziach tyle nienawiści?? Odbierać komuś życie za leśną drogę???

A swoją drogą, do redakcji: publikowanie takich komentarzy w sieci zdaje się jest karane??<br><hr>karola
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:09

Ja pier.... to jest jakas paranoja poprostu to sie w głowie nie miesci czy ci ludzie zdają sobie sprawe co moze taka linka zrobic motocykliscie bo chyba nie debilizm i tyle chodz własciciele tych terenów mają prawo wieszac co chcą ale zeby takie cos chyba nam sie zrobiła wojna z motocylistami jedzacymi po lasach trzeba poprostu uwazac i oby takich zdarzeń osobicie nie popieram takich sposobów bo mozna komus zrobic krzywde albo zabic kogos i wtedy nikt sie nie przyzna do tego...<br><hr>bolek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:18

Z reguły staram się nie zabierać głosu w takiej dyskusji, zwłaszcza kiedy osoba z którą dyskutuje może się chować za anonimowością internetu i rzucać mięsem (ciekawe czemu nikt w komentarzu z facebooka nie pisze, że "dobrze, niech im głowy up******a", już nie każdy jest taki twardziel?) bez podejmowania jakiegokolwiek wysiłku w kwestii tak nieskomplikowanej czyności jak myślenie. Nie mam zamiaru pisać o offroadzie, nie interesuje mnie to w tym momencie. Jest tylko jedna sprawa - osoba rozwieszająca stalowe linki między drzewami w celu, w najlepszym wypadku, trwałego uszkodzenia ciała innej osoby. Takie rzeczy podpina się pod KODEKS KARNY (piszę wielkimi literami, bo wiem, że nawet z takim wytłuszczeniem dla niektórych osób będzie to zbyt dużo do pojęcia). W momencie, kiedy ktokolwiek zginąłby od takiej linki, a uwierzcie mi, że to nastąpi - to nie jest nieumyślne spowodowanie śmierci, ale próba zabójstwa - od 8 lat więzienia w górę. Śmierć, za to, że "działkowcom", "zielonym" i innym cyklistą brakuje argumentów na odpowiedzenie na pytanie: gdzie indziej mam spędzać wolny czas? niby dlaczego moja pasja jest gorsza od Twojej? dlaczego nikt nie chce ze mną rozmawiać? dlaczego służby leśne nie chcą oddawać pod trasy nieużytków? dlaczego prawnie nie można jeździć nawet po swojej działce? Łatwiej oczywiście jest rozwiesić linkę. Każda osoba w jakikolwiek sposób - nawet poprzez anonimowy komentarz - przyczyni się BEZPOŚREDNIO do umacniania społecznych antagonizmów (w których jesteśmy tacy dobrzy), a to powinno być równie mocno karalne jak rozwieszanie linek. <br><hr>Michał Mikulski
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:32

Straszna głupota z tymi linkami.Człowiek straci głowę i nawet nie będzie wiedział za co. Gdybym miał problem z ofroadowcami to chyba mniejszym złem było by posiedzieć z kumplami przy drodze z bejzbolem. Miało by to lepsze skutki, gdyż potencjalny ofroadowiec pewnie rozsądnie by zawrócił a dwa że powiedział by kolegom: nie jedź tam bo idiota wywali ci z bejzbola. A co do niszczenia ścieżek to offroad nijak ma się do tego co zostaje po wycince i transporcie drzew. Ci fajansiarze dopiero zostawiają burdel.<br><hr>Młody
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:37

Pokurwiło jednego z drugim *** ?!?! To jedz *** na rowerze sobie i zobaczymy jak zareagujesz jak Ci łeb spadnie z kija ty rozjebana istoto !! Tak sie tego nie załatwia ,ze wiążesz metalową linke i *** ,*** siedzieć powinni za to te śmiecie co to wiążą ! Na sumieniu powinni mieć ten skurwiały pomysł ! Zastanówcie sie co piszecie idioci ,takie sprawy mozna załatwić w inny sposób ,a nie narażając życie kogoś innego ,bo zjebał wam dróżkę hahahah !!!<br><hr>Karce tymi komentarzami ,ze linki są dobre!
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:40

Komentatorzy napisał(a):Z reguły staram się nie zabierać głosu w takiej dyskusji, zwłaszcza kiedy osoba z którą dyskutuje może się chować za anonimowością internetu i rzucać mięsem (ciekawe czemu nikt w komentarzu z facebooka nie pisze, że "dobrze, niech im głowy up******a", już nie każdy jest taki twardziel?) bez podejmowania jakiegokolwiek wysiłku w kwestii tak nieskomplikowanej czyności jak myślenie. Nie mam zamiaru pisać o offroadzie, nie interesuje mnie to w tym momencie. Jest tylko jedna sprawa - osoba rozwieszająca stalowe linki między drzewami w celu, w najlepszym wypadku, trwałego uszkodzenia ciała innej osoby. Takie rzeczy podpina się pod KODEKS KARNY (piszę wielkimi literami, bo wiem, że nawet z takim wytłuszczeniem dla niektórych osób będzie to zbyt dużo do pojęcia). W momencie, kiedy ktokolwiek zginąłby od takiej linki, a uwierzcie mi, że to nastąpi - to nie jest nieumyślne spowodowanie śmierci, ale próba zabójstwa - od 8 lat więzienia w górę. Śmierć, za to, że "działkowcom", "zielonym" i innym cyklistą brakuje argumentów na odpowiedzenie na pytanie: gdzie indziej mam spędzać wolny czas? niby dlaczego moja pasja jest gorsza od Twojej? dlaczego nikt nie chce ze mną rozmawiać? dlaczego służby leśne nie chcą oddawać pod trasy nieużytków? dlaczego prawnie nie można jeździć nawet po swojej działce? Łatwiej oczywiście jest rozwiesić linkę. Każda osoba w jakikolwiek sposób - nawet poprzez anonimowy komentarz - przyczyni się BEZPOŚREDNIO do umacniania społecznych antagonizmów (w których jesteśmy tacy dobrzy), a to powinno być równie mocno karalne jak rozwieszanie linek. <br><hr>Michał Mikulski<br>
Michał,

Twój komentarz, to chyba jedyny głos rozsądku.
W pierwszej kolejności trzeba patrzeć na konsekwencje - taki "działacz" - (celowo piszę "działacz" bowiem nie wiemy kto to rozwiesił) nawet nie zdaje sobie sprawy jakie kłopoty ściągnie na siebie w przypadku wypadku - zacznijmy od wyrzutów sumienia poprzez wypłacanie dożywotnio renty, a na więzieniu skończywszy.

Jeśli ktoś coś robi źle, a są niestety tacy Koledzy którzy pasjonują się off-roadem (ja już mam to za sobą) są inne środki - w pełni legalne aby temu zapobiegać.

Ale... niestety jest dokładnie jak piszesz - nie ma zbyt dużo możliwości i chęci włodarzy terenów (niestety) aby ucywilizować ten jakże wspaniały (o ile realizowany z rozsądkiem i myśleniem o innych) sport.

Konflikty zawsze będą istniały - to nieuniknione - kwestia, aby je rozstrzygać w sposób cywilizowany.
Niestety w internecie podobnie jak na CB - gro osób leczy swoje frustracje kosztem innych.

Pozdrawiam
Stanisław Witulski
"staciek"<br><hr>staciek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:43

To niestety jest obraz naszego panstwa. Jest zakaz wjazdu do lasu, motocyklisci wjezdzaja, policja, straz lesna nie jest w stanie nic z tym zrobic (jak powinno byc w wydolnym panstwie), wiec ludzie chwytaja sie innych sposobow na wyegzekwowanie prawa.
Wieszanie linki miedzy drzewami jest oczywiscie proba zabojstwa lamiacego prawo motocyklisty.
Teraz pytanie, komu przeszkadza czlowiek idacy sciezka lesna? Nikomu. Pytanie drugie, komu przeszkadza offroadowy motocyklista jadacy ta sama sciezka? Przeszkadza wszystkim zywym istotom w promieniu kilometra, niszczy sciezke (po przejezdzie kilku crossowek to juz nie sciezka), czyli wyklucza innych uzytkownikow tego obszaru bo on chcial sobie pojezdzic.
I tyle chcialem powiedziec.<br><hr>Przemek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:44

Komentatorzy napisał(a):Z reguły staram się nie zabierać głosu w takiej dyskusji, zwłaszcza kiedy osoba z którą dyskutuje może się chować za anonimowością internetu i rzucać mięsem (ciekawe czemu nikt w komentarzu z facebooka nie pisze, że "dobrze, niech im głowy up******a", już nie każdy jest taki twardziel?) bez podejmowania jakiegokolwiek wysiłku w kwestii tak nieskomplikowanej czyności jak myślenie. Nie mam zamiaru pisać o offroadzie, nie interesuje mnie to w tym momencie. Jest tylko jedna sprawa - osoba rozwieszająca stalowe linki między drzewami w celu, w najlepszym wypadku, trwałego uszkodzenia ciała innej osoby. Takie rzeczy podpina się pod KODEKS KARNY (piszę wielkimi literami, bo wiem, że nawet z takim wytłuszczeniem dla niektórych osób będzie to zbyt dużo do pojęcia). W momencie, kiedy ktokolwiek zginąłby od takiej linki, a uwierzcie mi, że to nastąpi - to nie jest nieumyślne spowodowanie śmierci, ale próba zabójstwa - od 8 lat więzienia w górę. Śmierć, za to, że "działkowcom", "zielonym" i innym cyklistą brakuje argumentów na odpowiedzenie na pytanie: gdzie indziej mam spędzać wolny czas? niby dlaczego moja pasja jest gorsza od Twojej? dlaczego nikt nie chce ze mną rozmawiać? dlaczego służby leśne nie chcą oddawać pod trasy nieużytków? dlaczego prawnie nie można jeździć nawet po swojej działce? Łatwiej oczywiście jest rozwiesić linkę. Każda osoba w jakikolwiek sposób - nawet poprzez anonimowy komentarz - przyczyni się BEZPOŚREDNIO do umacniania społecznych antagonizmów (w których jesteśmy tacy dobrzy), a to powinno być równie mocno karalne jak rozwieszanie linek. <br><hr>Michał Mikulski<br>
A niby kto i na jakiej podstawie może ci zakazać jazdy po swojej działce?
Twoja pasja jest gorsza, bo realizując ją łamiesz prawo - prawo każdego właściciela działki/lasu do stanowienia o swojej własności i prawo spacerujących po lesie do spokojnego wypoczynku.
Stać cię na motocykl/quad i na paliwo, ale nie stać na znalezienie toru? Może zamiast sprzętu zainwestuj najpierw w podstawówkę?<br><hr>Autor1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:46

Komentatorzy napisał(a):Pokurwiło jednego z drugim *** ?!?! To jedz *** na rowerze sobie i zobaczymy jak zareagujesz jak Ci łeb spadnie z kija ty rozjebana istoto !! Tak sie tego nie załatwia ,ze wiążesz metalową linke i *** ,*** siedzieć powinni za to te śmiecie co to wiążą ! Na sumieniu powinni mieć ten skurwiały pomysł ! Zastanówcie sie co piszecie idioci ,takie sprawy mozna załatwić w inny sposób ,a nie narażając życie kogoś innego ,bo zjebał wam dróżkę hahahah !!!<br><hr>Karce tymi komentarzami ,ze linki są dobre!<br>
Ta , bo rowerem zapierdalasz z taką samą prędkością jak motorem i ucięcie łba gwarantowane.Co za idiota...<br><hr>Rowerzysta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 12:57

Komentatorzy napisał(a):A niby kto i na jakiej podstawie może ci zakazać jazdy po swojej działce?
Twoja pasja jest gorsza, bo realizując ją łamiesz prawo - prawo każdego właściciela działki/lasu do stanowienia o swojej własności i prawo spacerujących po lesie do spokojnego wypoczynku.
Stać cię na motocykl/quad i na paliwo, ale nie stać na znalezienie toru? Może zamiast sprzętu zainwestuj najpierw w podstawówkę?<br><hr>Autor1<br>
Nie mam zamiaru dyskutować z anonimową osobą posługującą się stereotypami i założeniami dotyczącymi autora, zamiast skupiać się na problemi. Wszystko podlane brakiem wiedzy dotyczącej prawa - w momencie gdy działa jest zalesiona, nawet jeśli sam sadziłem ten las z ojcem 30 lat temu, nie mam się prawa na nią wjeżdżać, tak jak nie ma się prawa wjeżdżać do żadnego innego terenu zalesionego. Karą za takie działanie jest kolegium w wysokości nawet kilku tysięcy złotych. Równowartość, jak mniemam dla wszystkich eko-terrorystów, ludzkiego życia. <br><hr>Michał Mikulski
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 13:02

Komentatorzy napisał(a):Pokurwiło jednego z drugim *** ?!?! To jedz *** na rowerze sobie i zobaczymy jak zareagujesz jak Ci łeb spadnie z kija ty rozjebana istoto !! Tak sie tego nie załatwia ,ze wiążesz metalową linke i *** ,*** siedzieć powinni za to te śmiecie co to wiążą ! Na sumieniu powinni mieć ten skurwiały pomysł ! Zastanówcie sie co piszecie idioci ,takie sprawy mozna załatwić w inny sposób ,a nie narażając życie kogoś innego ,bo zjebał wam dróżkę hahahah !!!<br><hr>Karce tymi komentarzami ,ze linki są dobre!<br>
Komentatorzy napisał(a):Ta , bo rowerem zapierdalasz z taką samą prędkością jak motorem i ucięcie łba gwarantowane.Co za idiota...<br><hr>Rowerzysta<br>
Jadac rowerem na czyms takim tez mozesz sobie krzywde zrobic.<br><hr>normalny człowiek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 13:03

Komentatorzy napisał(a):Ta , bo rowerem zapierdalasz z taką samą prędkością jak motorem i ucięcie łba gwarantowane.Co za idiota...<br><hr>Rowerzysta<br>
Nie no ale też nam rowerzystom taki proceder przeszkadza. Chociaż wole te linki niż *** robić hopki i dropy a te palanty rozjadą wszystko bo ma *** 50ccm albo nie daj Bóg wiecej i ora mi ściezke... Takiemu za niszczenie mojej roboty sam bym uciał łeb.<br><hr>Rowerzysta DLŚ
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 13:03

Komentatorzy napisał(a):Michał,

Twój komentarz, to chyba jedyny głos rozsądku.
W pierwszej kolejności trzeba patrzeć na konsekwencje - taki "działacz" - (celowo piszę "działacz" bowiem nie wiemy kto to rozwiesił) nawet nie zdaje sobie sprawy jakie kłopoty ściągnie na siebie w przypadku wypadku - zacznijmy od wyrzutów sumienia poprzez wypłacanie dożywotnio renty, a na więzieniu skończywszy.

Jeśli ktoś coś robi źle, a są niestety tacy Koledzy którzy pasjonują się off-roadem (ja już mam to za sobą) są inne środki - w pełni legalne aby temu zapobiegać.

Ale... niestety jest dokładnie jak piszesz - nie ma zbyt dużo możliwości i chęci włodarzy terenów (niestety) aby ucywilizować ten jakże wspaniały (o ile realizowany z rozsądkiem i myśleniem o innych) sport.

Konflikty zawsze będą istniały - to nieuniknione - kwestia, aby je rozstrzygać w sposób cywilizowany.
Niestety w internecie podobnie jak na CB - gro osób leczy swoje frustracje kosztem innych.

Pozdrawiam
Stanisław Witulski
"staciek"<br><hr>staciek<br>
Dokładnie. Zresztą, rozwiązanie tej sytuacji jest baaardzo proste. Jeśli wszyscy jesteśmy tak całkowicie po stronie litery prawa, to z chęcią zaapeluję, żeby wszyscy offroadowcy którzy chociaż jednorazowo byli w lesie dobrowolnie poddali się karze, będę pierwszy. ALE pod warunkiem, że osoba, która rozwieszała stalowe linki między drzewami w celu powstrzymania offroadowców, także przyznała się i dobrowolnie poddała karze. Proste, prawda?<br><hr>Michał Mikulski
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 13:05

No wszyscy ci którzy to popierają, mają nieźle nasrane w głowie, a pozatym raczej nigdy nie siedzieli na motocyklu i nie rozumieją tego...<br><hr>Dbl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2013, 13:17

Jestes chory psychicznie, prezentujesz mentalnosc w stylu: "wkurza mnie sasiad, utne mu glowe linka".<br><hr>wredny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl