Zobacz wÄ…tek - Suzuki gsx600f 90r. Problem!
NAS Analytics TAG

Suzuki gsx600f 90r. Problem!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Suzuki gsx600f 90r. Problem!

Postprzez ikaruzo » 3/5/2013, 16:59

Witam, mam problem odnośnie mojego motocykla, a mianowicie - na zimnym silniku odpala bezproblemowo, polatam chwile tu i tam motor się zagrzeje i jak gdzieś stanę to gaśnie i już nie chce odpalić, jak ochłonie to odpala bez problemu od startera.. W motorku wyregulowane zawory, wymienione gaźniki(niby czyszczone), wymienione świece. Teraz go odpaliłem - na ssaniu pracował całkiem dobrze.. Po opuszczeniu wajchy ssania zgasł. Pokręciłem śrubą od regulacji wolnych obrotów i pow 2tyś się trzyma i gaśnie dopiero po jakimś czasie. Motocykl kupiłem tjb nie dokończony, aczkolwiek nie pamiętam co w nim było robione - wiem tyle że silnik był demontowany i zakładany (przez "specjalistów" którzy uszkodzili gaźnik(dekiel)) Motor podobno wcześniej chodził dobrze, aczkolwiek właściciel mówił że ze względu na to że gdzieś uciekał olej postanowił coś uszczelnić.

http://youtu.be/5bZ_e7dmQfQ (otwórz link)
ikaruzo
Świeżak

Postprzez piotrp » 3/5/2013, 17:20

Moim zdaniem to zawory do poprawki, a raczej napewno do poprawki gaźniki jeszcze raz wyczyścić, synchro składy poustawiać i ma latać, ewentualnie sprawdź kolego ciśnienie na garach i szczelność króćców ss
piotrp
Świeżak

Postprzez ikaruzo » 4/5/2013, 13:14

Jakies wskazowki dotyczace regulacji zaworow, jakis specjalny sprzet do tego jest? Czy wystarczy szczelinomierz i zwykla 10 czy tez 8?
ikaruzo
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość

na górê