Barton fighter - skaczące obroty
• Strona 1 z 1
Barton fighter - skaczące obroty
Witam wszystkich pomocnych. Jako iż zaczyna się sezon odpaliłem mojego komarka i zauważyłem, że na początku po odpaleniu ma 4 tyś. rpm a po przejechaniu kilku kilometrów, gdy stanę w miejscu motorek tak jakby przygasa(potrafi nawet zgasnąć po chwili) i nagle znowu sam wkręca się na obroty i tak w kółko. Nie wiecie jaka może być tego przyczyna ? Dodam, że była wmieniana świeca. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
PS. Motorek to 4t 50ccm
PS. Motorek to 4t 50ccm
- aksord1234
- Świeżak
Mógłby ktoś pomóc ?
chcialbym jeszcze się zapytać jak i gdzie wymienia się olej przekładniowy i czy wymiana filtra zwykłego na storzkowy coś da. Bardzo proszę o odpowiedzi gdyż chciałbym to naprawić ale czekam od wczoraj i nic .
chcialbym jeszcze się zapytać jak i gdzie wymienia się olej przekładniowy i czy wymiana filtra zwykłego na storzkowy coś da. Bardzo proszę o odpowiedzi gdyż chciałbym to naprawić ale czekam od wczoraj i nic .
- aksord1234
- Świeżak
Musisz wyregulować gaźnik. W Fighterze jest tylko jeden olej, który smaruje skrzynię i silnik 10W40. W swoim Fighterze zmieniałem filtr kilka razy, ale na koniec zostawiłem oryginalny... tanie stożki z siatki przepuszczają wszystkie brudy. Jeśli stożek to tylko gąbkowy 

- zdzichuzdzich
- Świeżak
Aha a czy przy wymianie cylindra na 80 trzeba wymieniać głowicę ? i czy mógłby mi ktoś wysłać link na allegro z takim zestwem ? gdyż nie mam zielonego pojęcia jaki to musi być. Wiem tylko,że 80ccm ma średnicę 50mm
- aksord1234
- Świeżak
I co pomoże ktoś czy nie ? Bo już powoli przestaje wierzyć w to forum ;/ czekam dwa dni i nie dostaje odpowiedzi. Rozumiem, że sezon ale podglądów mam ponad 50 i jedną odpowiedź.
przeczytaj jeszcze raz regulamin ,masz na razie mało postów więc bez konsekwencji za brak edycji.
senekkorzenna
przeczytaj jeszcze raz regulamin ,masz na razie mało postów więc bez konsekwencji za brak edycji.
senekkorzenna
- aksord1234
- Świeżak
Jeżeli zmienisz cylinder na wiekszy to głowicy zmieniac nie muszisz, bo tylko zwiekszy ci sie srednica otworu na tłoczek, zmienialem w skuterze taki cylinder i było nawet ok, ale spalanie sporo wzrasta i silnik ostro po dupie dostaje http://allegro.pl/cylinder-tuning-barto ... 99989.html
tu masz link do takiego cylindra wraz z tloczkiem, co do obrotów musisz przeczyscic gaźnik, sprawdzic czy nie łapie lewego powietrza, jezeli ma automatyczne ssanie to sprawdz czy ssanie sie samo nie załącza, a najwarzniejsze to dobra regulacja gaźnika.
tu masz link do takiego cylindra wraz z tloczkiem, co do obrotów musisz przeczyscic gaźnik, sprawdzic czy nie łapie lewego powietrza, jezeli ma automatyczne ssanie to sprawdz czy ssanie sie samo nie załącza, a najwarzniejsze to dobra regulacja gaźnika.
- michalplock1993
- Świeżak
Okej przepraaszam za brak edytacji ale gdybym nie edytował to mój temat by znikną.
TOPIC:
@michalplock1993 ale czy to jest 80 ccm ?
TOPIC:
@michalplock1993 ale czy to jest 80 ccm ?
- aksord1234
- Świeżak
No większej pojemności do tego to nie znalazłem, napewno będzie większa pojemnośc od seryjnego cylindra
- michalplock1993
- Świeżak
1. Nie ma kitów tuningowych 80ccm... jest tylko 72ccm
2. Głowicę trzeba wymienić, bo ta z 72ccm ma większe zawory
2. Głowicę trzeba wymienić, bo ta z 72ccm ma większe zawory
- zdzichuzdzich
- Świeżak
- aksord1234
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm