Zobacz wÄ…tek - Problem z gaznikiem honda crf 250
NAS Analytics TAG

Problem z gaznikiem honda crf 250

Enduro, Cross
_________

Problem z gaznikiem honda crf 250

Postprzez pitu3run » 19/4/2013, 22:09

tak jak w temacie problem jest mianowicie taki ze zadlawia sie motor jak odkrecam mu cala manetke na wolnych obrotach i nie wiem jaka jest przyczyna remont byl zrobiony i nadal to samo nie wiem jak ustawic gaznik i czy to napewno od gaznika .

A jest to HONDA CRF 250 2006 ROK
pitu3run
Świeżak

Postprzez MJR128 » 19/4/2013, 22:35

Może Cię to zainteresuje.
W grę wchodzi również weryfikacja części i wstępne ustawienie gaźnika.
http://serwisowki.ubf.pl/viewpage.php?page_id=84
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
MJR128
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez henio12323 » 20/4/2013, 08:02

usunałem drugi zdublowany temat

po 1) musisz mieć pewność ze gaxnik jest sprawny, jak wczesniej było ok, to nadal tak powinno byc.
2) pewność że gaźnik jest czysty i dobrze złozony
3 ) regulacja, w FCRach masz pełno regulacji, jak sie zadławia z samego dołu prawdopodobnie kwestia jest w zbyt długim dotrysku z pompki przyspieszającej. mozna na regulacji skrócic skok, miałem ten sam problem i wykręcajac srubke problem znikł. 2 sprawa to mozna zastosować tzn "oring mod " czyli nałozenie oringa / drucika na srubke, zreszta wystarzy w google oring mod fcr i powinno wyskoczyc co i jak.

taka rada - kazda ingerencja nawet niewielka w gaźnik moze byc brzemienna w skutkach, nie raz widziałem regulacje, po której moto w sumie pracowało prawie jak trzeba, a po chwili tłok sie nadtopił. dlatego po kazdej regulacji, po 10 minutach pracy silnika radze zajrzeć do swiecy i ocenic kolor. ma byc ciemniejszy brązowy/lekko czarnawy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 46 gości

na górê