Zobacz wątek - Cagiva Mito - użytkowanie
NAS Analytics TAG

Cagiva Mito - użytkowanie

i inne małe pojemności
_________

Cagiva Mito - użytkowanie

Postprzez Camito5 » 19/4/2013, 13:59

Witam, pytanie(a) kieruję do doświadczonych motocyklistów, jak i użytkowników Cagivy Mito. W październiku zakupiłem Cagive Mito 125, rocznik 2007. Chciałbym sie od Was dowiedzieć jak użytkować tą wspaniałą włoską maszynę (a wiem, że o włoskie maszyny trzeba dbać szczególnie), tak aby służyła jak najlepiej i jak najdłużej. Jest to mój pierwszy motor, więc pewne błędy początkującego są nieuniknione, lecz chciałbym je ograniczyć do minimum dzięki Waszej pomocy. Przede wszystkim chciałbym sie dowiedzieć podstaw eksploatacyjnych i technicznych, które mogły mi umknąć czytając różne fora i artykuły. Właśnie zaczynam swoją przygodę z motocyklami i kieruje się przede wszystkim swoim bezpieczeństwem, i zdrowiem tej pięknej maszyny, nie chciałbym żeby została zniszczona przez mój brak wiedzy i informacji, dlatego mam nadzieję, że użyczycie mi kilku cennych rad i podzielicie się ze mną swoją bezcenna wiedzą, gdyż nieważne czy jest się początkującym, czy doświadczonym motocyklistą, każdy z Nas chce jak najlepiej dbać o swoją maszynę. Z góry dziękuję za Wasza pomoc i niech nasza pasja trwa jak najdłużej. (Jeżeli temat jest w złym dziale lub taki już istnieje, proszę i przeniesienie lub przekierowanie ).
Camito5
Świeżak

Postprzez fzr » 19/4/2013, 15:56

Kontroluj naciąg i smarowanie łańcucha, płyny-filtry-olej wymieniaj regularnie, nie piłuj pod czerwona kreskę i tyle, eksploatacja cagivy niczym sie nie różni od eksploatacji innym motocykli, uważaj jak jeździsz i po czym - unikaj dziur i niepewnych dróg - żeby nie wybijać zawieszenia. I tyle, cóż Ci wiecej można doradzić...
Pozdrawiam
fzr
Bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê