aprilia rs 125 dławi sie , przerywa
• Strona 1 z 1
aprilia rs 125 dławi sie , przerywa
Witam posiadam aprilie rs 125 z roku 2003 wersje sf.
Przed zimą v-max wynosił 120 a była odblokowana w gazniku była dysza główna 115. W zimie wymieniłem dysze główna ze 115 za 132 i zwiekszyłem dawkę oleju w mieszance i tu sie zaczął problem a mianowicie:
-Wyjechałem dzisiaj na pierwszą jazde (z mysłą ze bede miał większy v-max) na począsku ruszam spokojnie predkosc 50km/h. Po zagrzaniu sie silnika zatrzymałem sie i ogień na v-max. Zapinam jedynkę ruszam obroty dochodza mi do około 8,9 tys obr i zaczyna sie dławic czuc lekkie szarpnięcie co spowalnie motocykl i nie wkreca sie wyżej tylko trzyma te obroty i sie dławi na drugim bieku i trzecim dzieje sie tak przy 8 tys obr na wyrzszych biegach nie doszedłem do tak wysokich obrotów. V-max 80 i powoli rośnie ale ledwo podnosi sie wskazówka. Po odkręceniu świecy świeca jest mokra.
I wreszcie moje pytanie:
-czy ten problem moze byc spowodowany zbyt dużą dyszą główną.
-czy moje problemy mogą byc tez spowodowane tym ze zwiekszyłem w dozowniku ilosc dozowanego oloju do mieszanki ???
-czy moze jeszcze cos innego ??
Z góry dziekuje za pomoc.
Lewa Kamil
Przed zimą v-max wynosił 120 a była odblokowana w gazniku była dysza główna 115. W zimie wymieniłem dysze główna ze 115 za 132 i zwiekszyłem dawkę oleju w mieszance i tu sie zaczął problem a mianowicie:
-Wyjechałem dzisiaj na pierwszą jazde (z mysłą ze bede miał większy v-max) na począsku ruszam spokojnie predkosc 50km/h. Po zagrzaniu sie silnika zatrzymałem sie i ogień na v-max. Zapinam jedynkę ruszam obroty dochodza mi do około 8,9 tys obr i zaczyna sie dławic czuc lekkie szarpnięcie co spowalnie motocykl i nie wkreca sie wyżej tylko trzyma te obroty i sie dławi na drugim bieku i trzecim dzieje sie tak przy 8 tys obr na wyrzszych biegach nie doszedłem do tak wysokich obrotów. V-max 80 i powoli rośnie ale ledwo podnosi sie wskazówka. Po odkręceniu świecy świeca jest mokra.
I wreszcie moje pytanie:
-czy ten problem moze byc spowodowany zbyt dużą dyszą główną.
-czy moje problemy mogą byc tez spowodowane tym ze zwiekszyłem w dozowniku ilosc dozowanego oloju do mieszanki ???
-czy moze jeszcze cos innego ??
Z góry dziekuje za pomoc.
Lewa Kamil
-
klucha12321 - Świeżak
może świeca być problemem, tak jak i źle mogłeś wyregulować gaźnik, mieszanka też ma tutaj znaczenie. Na początku może zacznij od świecy ;]
- anderek666
- Świeżak
Świece miałem 0,6 mm pożniej dałem 0,7 mm i było duzo lepiej a teraz mam 0,8 i jest dobrze ale i tak dalej sie dławi ale teraz troche mniej i przy wiekszych obraotach a co z ta dyszą ??
-
klucha12321 - Świeżak
Odpowiedź jest prosta, zwiększyłeś dawkę paliwa a nie zwiększyłeś dawki powietrza no i jest zła mieszanka, wstaw starą dysze i będzie po staremu albo kombinuj z filtrem powietrza, może jest przytkany.
- ninja250rrrr
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości