Pierwszy quad... Jakiego wybrać? Który lepszy?
spoko
ja tylko pytam czy np taki http://tablica.pl/oferta/quad-250cm-spr ... 2yh1N.html quad sie nadaje czy lepiej kupic jakiegoÅ› nowego quada 

- jarekknej
- Świeżak
Witam.
Mam zamiar zakupić quada i potrzebuje pomocy ponieważ niewiem którego wybrać z tych trzech.
Który był by najlepszy do jazdy lekkiej, bez wariactw i używany by był głównie do przewożenia piasku, drewienek polem bez drogi. A może jakiś inny model ?
http://tablica.pl/oferta/quad-lifan-lf1 ... 3acc;r:1;s:
lub
http://tablica.pl/oferta/quad-kingway-1 ... 3acc;r:1;s:
lub
http://tablica.pl/oferta/quad-bashan-20 ... 3acc;r:1;s:
Pozdrawiam !
PS. Wiem, że to Chinole ale nie mam kasy i nie będe miał więc nie kupie lepszego i prosze mi tego nie pisać bo to wiem że to sprzęt z niższej półki
Mam zamiar zakupić quada i potrzebuje pomocy ponieważ niewiem którego wybrać z tych trzech.
Który był by najlepszy do jazdy lekkiej, bez wariactw i używany by był głównie do przewożenia piasku, drewienek polem bez drogi. A może jakiś inny model ?
http://tablica.pl/oferta/quad-lifan-lf1 ... 3acc;r:1;s:
lub
http://tablica.pl/oferta/quad-kingway-1 ... 3acc;r:1;s:
lub
http://tablica.pl/oferta/quad-bashan-20 ... 3acc;r:1;s:
Pozdrawiam !
PS. Wiem, że to Chinole ale nie mam kasy i nie będe miał więc nie kupie lepszego i prosze mi tego nie pisać bo to wiem że to sprzęt z niższej półki
- camils
- Świeżak
przeciez pytałes... i była odpowiedź który najlepszy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- camils
- Świeżak
Witam,
mam 14 lat, 177cm wzrostu i 82kg. wagi. Od jakiegoś czasu mam ogromną chęć na zakup jakiegoś quada. I teraz pytanie: jakiego wybrać? Powiem że nie chciałbym wydać więcej niż 3/4 tyś i nie chcę aby to był w miarę możliwości chiński "szajs". Prosiłbym przy podawaniu modeli także o informacje gdzie mogę kupić takową maszynkę. Pozdrawiam!
mam 14 lat, 177cm wzrostu i 82kg. wagi. Od jakiegoś czasu mam ogromną chęć na zakup jakiegoś quada. I teraz pytanie: jakiego wybrać? Powiem że nie chciałbym wydać więcej niż 3/4 tyś i nie chcę aby to był w miarę możliwości chiński "szajs". Prosiłbym przy podawaniu modeli także o informacje gdzie mogę kupić takową maszynkę. Pozdrawiam!
- Moryx
- Świeżak
henio który quad jest mocniejszy wiesz o co kaman który ma lepszego buta raptor 700 czy YFZ 450? i henio jezdziłes kiedyś po terenach Biłgorajskich ? czy ty bardziej w strone Lublina jezdzisz?
- RandyCouture
- Świeżak
Randy zależy do czego chcesz quada jak do szeroko rozumianego enduro to lepszym rozwiązaniem jest R700 mniej awaryjny tańszy w utrzymaniu , jeśli do latania po torze MX i zawodów to YFZ450 albo każda inna 450-tka , co do mocy to jest podobna , rapi może troszkę mocniejszy ale yfz lżejsza . Miałem sporo quadów od LTZ 400 ,Ltr450,trx450 ,TRX700xx i każdym się super latało ale są przeznaczone do różnych celów , do enduro najlepszy jest TRX700 moc podobna jak w R700 ale ma tylne niezależne zawieszenie , dużo wygodniejszy niż ośka 

-
Madras - Świeżak
Doradźcie mi jakiego quada lepiej kupić. Do wyboru mam:
-QUAD SYM RAIDER 600
-Yamaha Kodiak 400
-Yamaha Grizzly 700
A jeżeli chwalicie jakieś inne to proszę zapisujcie swoje propozycje.
Dodam jeszcze że mam SYM-a Jet Euro X już 8 rok od nowości, bez blokad i dosłownie nie było przy nim robione NIC nawet świeca nie była wymieniana bo do tej pory na oryginalnej NGK chodzi super .
Pozdro
-QUAD SYM RAIDER 600
-Yamaha Kodiak 400
-Yamaha Grizzly 700
A jeżeli chwalicie jakieś inne to proszę zapisujcie swoje propozycje.
Dodam jeszcze że mam SYM-a Jet Euro X już 8 rok od nowości, bez blokad i dosłownie nie było przy nim robione NIC nawet świeca nie była wymieniana bo do tej pory na oryginalnej NGK chodzi super .
Pozdro
- kredens125
- Świeżak
- kredens125
- Świeżak
jak dla mnie najlepsza opcja to kupic jakiegos chinczyka czemu ? proste, do stuntu nie potrzebujesz super wytrzymałosci silnika zawieszenia itp, wiec szkoda przepłącac. chinczyki wydaje mi sie mają głupią charakterystyke silnika i są bardziej agresywne i żwawsze w reakcji na gaz. wiec też plus jak trzeba na szybko na gume poderwać. za 3-5 tysiecy spoko wyrwiesz ciekawą sztuke do jazdy cos typu bashan itp najlepiej 250tka dorzucisz z 1500 zł na przeróbki, wzmocnienia ramy itp i masz jeszcze fure kasy na remonty i benzynke,
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Powtarzam pytanie kolegi, jakiego quada kupic do 4000 zł. Myśle nad yamaha blaster 200, polecacie? inne propozycje?
- IceRider13
- Świeżak
szczerze to najlepiej kupic chinczyka, pytanie tylko jaka pojemnosc, 50tka bedzie bezpieczna ale moze mu sie szybko znudzić, ja bym wziął rozwojową 110tke i ewentualnie na początek przyblokował.
chinczyka polecam z tego względu że kupisz nówke, która troche przy takim pyrkaniu pojeździ, kupując uzywke markową musisz pewnie dać wiecej $$ a i tak nie ma gwarancji ile pojeździ. 2 sprawa że jak wyrośnie to nie szkoda sprzedac na szybko tanio, bo sie duzo grosza nie straci. no i nawet fajnie te sprzety pyrkają tak mówie o nauce, i dodam że sam latam w terenie od dłuzszego czasu i miałem juz dwa quady 110tki dla zabawy zimą ( w sumie latem tez ) i nawet mi sprawiają frajde
nie bede tutaj mówił o jakiś markach modelach itp, bo to wszystko na jedno kopyto robione, silniki są te same, róznia sie jedynie wyglądem, jak chcesz nówke najlepiej szukać w okolicznych sklepach z chinskimi skuterkami, często mają też quady, kupując na miejscu od razu jest gwarancja itp itd.
chinczyka polecam z tego względu że kupisz nówke, która troche przy takim pyrkaniu pojeździ, kupując uzywke markową musisz pewnie dać wiecej $$ a i tak nie ma gwarancji ile pojeździ. 2 sprawa że jak wyrośnie to nie szkoda sprzedac na szybko tanio, bo sie duzo grosza nie straci. no i nawet fajnie te sprzety pyrkają tak mówie o nauce, i dodam że sam latam w terenie od dłuzszego czasu i miałem juz dwa quady 110tki dla zabawy zimą ( w sumie latem tez ) i nawet mi sprawiają frajde
nie bede tutaj mówił o jakiś markach modelach itp, bo to wszystko na jedno kopyto robione, silniki są te same, róznia sie jedynie wyglądem, jak chcesz nówke najlepiej szukać w okolicznych sklepach z chinskimi skuterkami, często mają też quady, kupując na miejscu od razu jest gwarancja itp itd.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości