Honda CR 250 nie chce iść na koło
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Honda CR 250 nie chce iść na koło
Witam przeszukałem wszystkie fora i nadal nie znalazłem odpowiedzi, jestem posiadaczem Hondy Cr 250, moto jest zrywny itp. Mam z nim problem ponieważ nie chce unieść przedniego koła do góry moto po wymianie sprzęgła(stare się ślizgało) i nie wiem gdzie może być przyczyna:(
- harnas175
- Świeżak
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Przyczyna może być wszędzie. Podaj przynajmniej jaki to rocznik.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
1) albo moto jest źle zestrojone - zawór wydechowy, gaźnik ew jakies tuningi niestosowne
2) moto uszkodzone
3) nie umiesz poderwać na koło, też miałem taką CR i ona czesto albo mieliła albo muliła jak sie na niskich obrotach za wysoki bieg miała. wiec kwestia techniki
2) moto uszkodzone
3) nie umiesz poderwać na koło, też miałem taką CR i ona czesto albo mieliła albo muliła jak sie na niskich obrotach za wysoki bieg miała. wiec kwestia techniki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
np zatarte, uszkodzony zawór wydechowy, itp itd.
z 5 trzeba juz umieć stanac takim 2T.
z 5 trzeba juz umieć stanac takim 2T.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
Marcin1324 - Świeżak
Kiedy zauważyłeś, że coś nie tak jest, bądź kiedy poczułeś to ?
Jak się zachowywał przed wymianą sprzęgła ?
Zdiagnozuj wszystko(Gaźnik, Filtr, zębatki, zaworki) dopiero dalej można gdybać...
Co do tej wypowiedzi : "na 5 to trzeba mieć mega wprawę.... " Oczywiście, mega wprawę, ale prędzej jak się jedzie na Romecie.
Jak mu z 3 biegu jest ciężko poderwać, to chyba kur. logiczne, że coś nie tak jest ?
W takim motocyklu wystarczy spokojnie usiąść, dodać mu gazu i motocykl chce frunąć, a jak staje na stopkach i mu daje w pizd. i twierdzi, że dup*y nie urywa, to chyba racjonalne, że motocykl nie jest zestrojony jak powinien....
A póki co, nie ma co dalej bagatelizować, zanim właściciel nie sprawdzi to co powinien.
Jak się zachowywał przed wymianą sprzęgła ?
Zdiagnozuj wszystko(Gaźnik, Filtr, zębatki, zaworki) dopiero dalej można gdybać...
Co do tej wypowiedzi : "na 5 to trzeba mieć mega wprawę.... " Oczywiście, mega wprawę, ale prędzej jak się jedzie na Romecie.
Jak mu z 3 biegu jest ciężko poderwać, to chyba kur. logiczne, że coś nie tak jest ?
W takim motocyklu wystarczy spokojnie usiąść, dodać mu gazu i motocykl chce frunąć, a jak staje na stopkach i mu daje w pizd. i twierdzi, że dup*y nie urywa, to chyba racjonalne, że motocykl nie jest zestrojony jak powinien....
A póki co, nie ma co dalej bagatelizować, zanim właściciel nie sprawdzi to co powinien.
-
Street4Fun - Bywalec
moto nie służy do jazdy na kole tylko po torze, a jak nie ma mocy odpowiedniej, nie idzie jak powinna to tłok się na ogół kńczy, kwestia regulacji jeszcze mieszanki i zaworu, ale jeżeli wszystko jest jak powinno to zostaje kwestia jeszcze tylko tłok, niczego więcej
jakÄ… mieszankÄ™ robisz? w jakich proporcjach?
jakÄ… mieszankÄ™ robisz? w jakich proporcjach?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Na weekend sprawdzę, bo teraz jestem w szkole przeczyszczę gaźnik i filtr. A chciałbym dodać, że na cylindrze po lewej stronie jest śruba z oznaczeniami H i S i jest skręcona na maksa w stronę litery H. Dodam jeszcze, że łożyska tylnego koła nie są już w najlepszym stanie koło lata na lewo i prawo, ale już kupiłem nowe i w piątek wymienię, luzy są minimalne, ale może to ma jakieś znaczenie ?
- harnas175
- Świeżak
no to jak twój kolega jeździ x czasu to powinien dokladnie ocenic czy jest to wina twoja czy zajechanej jednostki
co on na ten temat mówi?
co on na ten temat mówi?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
No właśnie najpierw mówił, że sprzęgło nie chodzi tak jak powinno i miał racje, bo teraz czuć bardziej jak zrywa i ma takie szarpnięcie. Tłok był zmierzony luz też i wszystko w granicach normy z informacjami serwisowymi. Jedyne co zostało do sprawdzenia to gaźnik i zawór wydechowy, bo w łożyskach tylnego koła raczej wina nie leży.. Może ktoś wie jak sprawdzić zawór wydechowy i go poprawnie wyregulować ?
- harnas175
- Świeżak
w tym roczniku masz po lewej stronie cylka taka duzą nakrętke odkręcasz ją i widzisz nacięty wałek. jak moto stoi ma byc na pozycji L wybitej na cylku. jak dajesz gazu to ma sie obrócic na H o 90stopni obrót. jak sie nie obraca do konca, albo w ogóle znacyz ze cos jest nie tak
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości