Yamaha FZR 600
• Strona 1 z 1
Yamaha FZR 600
Witam, przymierzam się do kupna motocykla podanego w temacie, jednak znaleziony przeze mnie motocykl został sprowadzony z Szwajcarii, z czego wynika to, iż ma ograniczoną moc do 50Km . Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się /słyszał o blokadach w tym modelu, ponieważ chciałbym się dowiedzieć czy zdjęcie takowej jest dużym kosztem, czy raczej niewielkim.
- klucznik
- Świeżak
Blokady FZR to dość powszechny temat, zwłaszcza sprowadzone z UK, temat blokad w tym modelu już był wałkowany...
tutaj masz link do manuala,
http://www.fzrarchives.com/fzr600/600_m ... zr600r.pdf
poszukaj co i jak , odnośnie blokad - mogą być zwężone króćce paliwowe, mniejsze dysze paliwowe, dławiki w gaźnikach - możliwości jest mnówsto. Zadzwoń do serwisu Yamahy, podaj vin, i ci przedstawią historię motocykla, czy był fabrycznie ograniczony czy w serwisie.
tutaj masz link do manuala,
http://www.fzrarchives.com/fzr600/600_m ... zr600r.pdf
poszukaj co i jak , odnośnie blokad - mogą być zwężone króćce paliwowe, mniejsze dysze paliwowe, dławiki w gaźnikach - możliwości jest mnówsto. Zadzwoń do serwisu Yamahy, podaj vin, i ci przedstawią historię motocykla, czy był fabrycznie ograniczony czy w serwisie.
-
fzr - Bywalec
-
nabudi - Bywalec
Na mojej motocyklowej drodze pojawiły się nowe wątpliwości:
-czy wymieniając olej w silniku muszę go spuszczać korkiem z lewej, do którego jest dojście dopiero po zdjęciu przewodu chłodniczego, czy mogę to zrobić tym umieszczonym z prawej strony silnika?
-jeśli nalewam nowy olej to ile go wlać, tak aby całe okienko było zalane, gdy motocykl trzymam w pionie?
-czy w modelu który posiadam nie ma filtra oleju?
Dodam jeszcze iż jest to 1990 rocznik.
Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję.
-czy wymieniając olej w silniku muszę go spuszczać korkiem z lewej, do którego jest dojście dopiero po zdjęciu przewodu chłodniczego, czy mogę to zrobić tym umieszczonym z prawej strony silnika?
-jeśli nalewam nowy olej to ile go wlać, tak aby całe okienko było zalane, gdy motocykl trzymam w pionie?
-czy w modelu który posiadam nie ma filtra oleju?
Dodam jeszcze iż jest to 1990 rocznik.
Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję.
- klucznik
- Świeżak
Kolego a więc :
1. ja spuszczałem olej korkiem który znajduje się z prawej strony w najniższym położeniu, musiałem przchylić motocykl do przodu i w prawo i wszystko zeszło/
2. ja do FZR wlałem 2900, zalecane jest 2700
3. musi być filtr oleju
to taki czarny bąbel w kształcie walca, umieszczony na przodzie, taki jakby czopek wystający, nad kolektorami .
1. ja spuszczałem olej korkiem który znajduje się z prawej strony w najniższym położeniu, musiałem przchylić motocykl do przodu i w prawo i wszystko zeszło/
2. ja do FZR wlałem 2900, zalecane jest 2700
3. musi być filtr oleju

-
fzr - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości