[Aktualności] Wheelie i wyjątkowo wyrozumiały...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Wheelie i wyjątkowo wyrozumiały...
Dyskusja na temat: Wheelie i wyjątkowo wyrozumiały policjant
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Wheelie i wyjątkowo wyrozumiały policjant
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Wheelie i wyjątkowo wyrozumiały policjant
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie podoba mi sie "artykul", a w zasadzie komentarz do filmiku:
Nawet na pustej drodze nie mam takiej pokusy. Jestem popaprany, czy co? Albo nie traktuje siebie jako pieciolatka?
Koles paluje, wyprzedza na jednym kole, lewym pasem, w strefie zabudowanej i to ma byc w porzadku? Ehhh... Motocykl to pojazd jak samochod - mozna nim gdzies pojechac, gdzie sie mozna w bezpieczniejszych warunkach wyszalec, ale nie na publicznej drodze, w bialy dzien. Mniejsza masa i mniej kol to nie jest usprawiedliwienie.
Wiecie jak to jest. Pusta droga, aż się prosi, aby odpalić wheelie. Każdy został kiedyś ogarnięty taką pokusą i jej uległ.
Nawet na pustej drodze nie mam takiej pokusy. Jestem popaprany, czy co? Albo nie traktuje siebie jako pieciolatka?
Koles paluje, wyprzedza na jednym kole, lewym pasem, w strefie zabudowanej i to ma byc w porzadku? Ehhh... Motocykl to pojazd jak samochod - mozna nim gdzies pojechac, gdzie sie mozna w bezpieczniejszych warunkach wyszalec, ale nie na publicznej drodze, w bialy dzien. Mniejsza masa i mniej kol to nie jest usprawiedliwienie.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
w polsce by to nie przeszło..
byłem świadkiem gdy w niemczech po kolizji policja pozwoliła jechać dalej kierowcy autem z zniszczonym dośc mocno bokiem i porozwalanymi lampami, w polsce ze dużo mniejsze zniszczenie musałemi oddać dowód i laweta mimo że auto moglo jechac więc..<br><hr>k
byłem świadkiem gdy w niemczech po kolizji policja pozwoliła jechać dalej kierowcy autem z zniszczonym dośc mocno bokiem i porozwalanymi lampami, w polsce ze dużo mniejsze zniszczenie musałemi oddać dowód i laweta mimo że auto moglo jechac więc..<br><hr>k
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niemiecka Policja tak ma. Miałem sytuacje w Kostrzynie podczas Przystanku, korek na 10 km przed wjazdem do Kostrzyna, więc ciąłem przez dwie ciągłe, dość wąsko było - nie za szybko. Z naprzeciwka zauważyłem radiowóz Polizei, zgotowałem się trochę a oni... zjechali na pobocze pokazali LwG i śmignąłem dalej
<br><hr>Amon

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Różnica polega na tym że u nich dozwolone jest gumowanie, ale natomiast przeciskanie się w korkach jest niedozwolone i karane.<br><hr>mati22252
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kurde żeby polska policja była tak wyrozumiała. Ale to chyba jest nie możliwe. <br><hr>motosport93
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To ja może opiszę krótko swoją przygodę z polską psiarnią
Wczoraj, na wyjeżdzie z jednej stacji benzynowych jakaś pani w czapce z nutrii w skodzie felicji ordynanie wymusiła na mnie pierwszeństwo. O mały włos doszło by do konkretnej bomby. Użyłem sygnału dźwiękowego oraz steku przekleństw. 200m. za stacją był lekki łuk drogi a za łukiem radiowóz i panowie z suszarką. Policjanci zatrzymali mnie i tę Panią i poprosili o zrelacjonowanie tego co się wydarzyło - nie widzieli sytuacji, słyszeli jedynie sygnał. Wynik - Pani natychmiastowo 300pln. a ja "szerokiej drogi"
<br><hr>vlad

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szkoda, że nie dostałeś mandatu za krzywą felgę w DE - bo można taki wyhaczyć. W Polsce widziałem, jak policja puściła do jazdy auto po dachowaniu, ze zbitymi szybami i dymiące jak z komina. Więc generalnie zależy to od policjanta. Ja uważam ,że ani w tym, ani w przytoczonym przez Ciebie przypadku takie pojazdy nie powinny być dopuszczone do ruchu, bo przeczy to zasadom bezpieczeństwa - bo bezpieczeństwo to nie jest "bo auto przecież jedzie". Poza tym u nas najwyższy mandat za prędkość to 500zł (mniej niż 1/3 pensji minimalnej). U nich to 2800zł (a tam pensja minimalna ustawowo nie jest określona, tylko w niektórych branżach jest to i tak mniej niż ten mandat) + zabranie prawka na 3 miesiące(dla polaka zakaz jazdy po terenie niemiec). Do tego wielu polaków wyłapuje mandacik za jazdę zbyt blisko poprzedzającego pojazdu (tak przez nas ulubiona "jazda na zderzaku").Komentatorzy napisał(a):w polsce by to nie przeszło..
byłem świadkiem gdy w niemczech po kolizji policja pozwoliła jechać dalej kierowcy autem z zniszczonym dośc mocno bokiem i porozwalanymi lampami, w polsce ze dużo mniejsze zniszczenie musałemi oddać dowód i laweta mimo że auto moglo jechac więc..<br><hr>k<br>
W UK załapią cię za dangerous driving (praktycznie każdy polak się na to łapie) to od razu lądujesz w areszcie, a koszty wykupienia pojazdu z parkingu policyjnego lecą w setkach funtów.<br><hr>Cebraber
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mi z drugiej strony zdarzyła się sytuacja, w której miałem nieźle potłuczony tył, choć lampy były sprawne i policja (dokładnie z Głogowa) pozwoliła mi kontynuować jazdęKomentatorzy napisał(a):w polsce by to nie przeszło..
byłem świadkiem gdy w niemczech po kolizji policja pozwoliła jechać dalej kierowcy autem z zniszczonym dośc mocno bokiem i porozwalanymi lampami, w polsce ze dużo mniejsze zniszczenie musałemi oddać dowód i laweta mimo że auto moglo jechac więc..<br><hr>k<br>

Dodam, że zmierzałem do Wolsztyna, czyli odległość niecałych 75 kilometrów

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No człowieku-ciesz sie ze masz do czynienia z Polska policja.Komentatorzy napisał(a):Kurde żeby polska policja była tak wyrozumiała. Ale to chyba jest nie możliwe. <br><hr>motosport93<br>
Mieszkałem wystarczająca długo w Niemcowni i powiem ci ze czym większe miasto tym gorzej z Policja.
Za taki "przekręt" np. w Monachium-motor poszedłby na lawete a ty odebrałbyś prawko za 3 miesiące.
Uważam ze w Polsce policja jest o wiele bardziej "ludzka" niż po zachodniej stronie.<br><hr>betu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wydaje mi się że przepisy przepisami a gliniarz też człowiek.Zdarzyło mi się że znacznie przegiąłem z szybkością (teren niezabudowany-pola) i złapali mnie na suszarkę.Przy okazji okazało się że mam dokumenty i ubezpieczenie z drugiego motocykla.Gdy zapytali gdzie się tak spieszę i uzyskali odpowiedź że do sklepu budowlanego bo zaraz zamkną to mnie puścili bez mandatu,tylko dokumenty musiałem dowieźć na komendę do sprawdzenia.Czasami wystarczy uderzyć się w pierś i normalnie pogadać by poznać wielkoduszność policjanta,noo chyba że wcześniej naubliża mu jakaś baba to wtedy i pokropienie wodą święconą nic nie da...<br><hr>marian65
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mi niemiecka polizei wystawila mandat za jazde pasem awaryjnym do zjazdu podczas gdy 3 pasmowa autostrada byla totalnie zakorkowana. 500m tak przejechalem a kosztowalo mnie to 98€. Ale mi niedziele spier...lili....<br><hr>R@F
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja może jestem starym dziadem ale uważam, że motocyklista stworzył zagrożenie. Co by się wydarzyło, gdyby np. któryś z samochodów zaparkowanych po prawej zaczął włączać się do ruchu? Przecież nie mógł nawet widzieć reflektora nadjeżdżającego "na kole" motocykla. Drogi publiczne nie są miejscem do takich popisów. Tu chodzi o nasze zdrowie i życie. A swoją drogą dobrze, że policjant tylko pouczył. W konkretnej sytuacji nic się na szczęście nie wydarzyło, więc pouczenie jest wystarczające.<br><hr>Gnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości