Kupno R6 - prośba do posiadaczy tego sprzętu
• Strona 1 z 1
Kupno R6 - prośba do posiadaczy tego sprzętu
Witam.
Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział
Od paru miesięcy poszukuję R6, rok 2003-2005.
Byłem co prawda oglądać tylko 1 sztukę, ale nie mam zbytnio doświadczenia w takich sprzętach i nie wiem jak powinien pracować silnik czy też skrzynia biegów.
Stąd moja prośba, aby ktoś z posiadaczy dobrze utrzymanego w/w modelu mógł zamieścić krótki film przyzwoitej jakości, w którym można ocenić mniej więcej pracę silnika i skrzyni. Mam na myśli oczywiście odpalenie najlepiej zimnego moto, i wrzucenie na postoju chociażby 1 i 2.
Ewentualnie, jeśli jest ktoś z okolic Kalisza i zgodziłby się na udzielenie "pokazu" chętnie bym się do niego wybrał
W moto, który byłem oglądać falowały obroty co wydawało mi się dość dziwne, gdyż brat ma zx6r z 2004 r i silnik pracuje równiutko, więc nie wiem czy jest to przypadłość R6 czy coś było na rzeczy...
Dlaczego akurat R6?
Podoba mi siÄ™ stylistyka tego motoru i raczej nie rozglÄ…dam siÄ™ za niczym innym.
Będzie to mój pierwszy poważny moto i jeżdżąc sprzętem brata wiem, że ta moc jest dla mnie za duża i sam się jej boje, aczkolwiek, nie jestem z tych szaleńców, którzy nie mając wprawy i doświadczenia odkręcają manetkę do końca - w ubiegłym sezonie trochę pośmigałem Kawą i ani razu tego nie zrobiłem i na początku to samo planuje w R6.
Nie kupujÄ™ motoru do wariacji, przynajmniej na poczÄ…tku.
Aha.. I proszę mnie nie potępiać, że na podstawie filmu z kulturą pracy silnika chce kupić moto bo tak nie jest Chcę mieć po prostu jakiś punkt odniesienia.
Z góry dziękuję.
Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział
Od paru miesięcy poszukuję R6, rok 2003-2005.
Byłem co prawda oglądać tylko 1 sztukę, ale nie mam zbytnio doświadczenia w takich sprzętach i nie wiem jak powinien pracować silnik czy też skrzynia biegów.
Stąd moja prośba, aby ktoś z posiadaczy dobrze utrzymanego w/w modelu mógł zamieścić krótki film przyzwoitej jakości, w którym można ocenić mniej więcej pracę silnika i skrzyni. Mam na myśli oczywiście odpalenie najlepiej zimnego moto, i wrzucenie na postoju chociażby 1 i 2.
Ewentualnie, jeśli jest ktoś z okolic Kalisza i zgodziłby się na udzielenie "pokazu" chętnie bym się do niego wybrał
W moto, który byłem oglądać falowały obroty co wydawało mi się dość dziwne, gdyż brat ma zx6r z 2004 r i silnik pracuje równiutko, więc nie wiem czy jest to przypadłość R6 czy coś było na rzeczy...
Dlaczego akurat R6?
Podoba mi siÄ™ stylistyka tego motoru i raczej nie rozglÄ…dam siÄ™ za niczym innym.
Będzie to mój pierwszy poważny moto i jeżdżąc sprzętem brata wiem, że ta moc jest dla mnie za duża i sam się jej boje, aczkolwiek, nie jestem z tych szaleńców, którzy nie mając wprawy i doświadczenia odkręcają manetkę do końca - w ubiegłym sezonie trochę pośmigałem Kawą i ani razu tego nie zrobiłem i na początku to samo planuje w R6.
Aha.. I proszę mnie nie potępiać, że na podstawie filmu z kulturą pracy silnika chce kupić moto bo tak nie jest Chcę mieć po prostu jakiś punkt odniesienia.
Z góry dziękuję.
- adziu
- Świeżak
Jeżeli chodzi o falowanie obrotów to zazwyczaj nie jest to nic poważnego (!). Będą falować na zimnym silniku, to normalne, a jeżeli falują po rozgrzaniu to często wystarczy odpowiednia regulacja. Obroty mogą falować od zmiany wydechu lub filtra powietrza np. K&N.
-
Kirgeron - Świeżak
Re: Kupno R6 - prośba do posiadaczy tego sprzętu
adziu napisał(a):
Dlaczego akurat R6?
Każdy początkujący tak mówi hehehe
Jeśli kupujesz R6 to dołóż kasę/pożycz/weź kredyt i kup od rocznika 2006...
lubię jeździć
600RR (05') -> ZX6R (08') -> R6 (06')
600RR (05') -> ZX6R (08') -> R6 (06')
- waszkaTK
- Świeżak
Skoro jesteś taki rozgarnięty to jak napisał przedmówca model od 2006 roku w górę jest najciekawsza R6
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Dlaczego tak polecacie R6 po 2006 r.?
Znacząco zmieniły się na lepsze właściwości jezdne oraz praca silnika? Czy są to może jednostki mniej awaryjne? Pomijając oczywiście walory estetyczne - jednemu będzie podobać się R6 przed 2006, drugiemu po 2006 więc mam nadzieje, że nie radzicie mi R6 po 2006 ze względu na jej wygląd
Znacząco zmieniły się na lepsze właściwości jezdne oraz praca silnika? Czy są to może jednostki mniej awaryjne? Pomijając oczywiście walory estetyczne - jednemu będzie podobać się R6 przed 2006, drugiemu po 2006 więc mam nadzieje, że nie radzicie mi R6 po 2006 ze względu na jej wygląd
- adziu
- Świeżak
Poczytaj trochę na temat obiektu twoich westchnień będziesz wiedział dla czego polecamy ci model 2006 w górę
-
Ciężko kupić r6 w dobrym stanie,ja szukałem od wrzesnia do listopada,model 2005,nic nie dadzą filmiki.Bierz osobe biegłą w mechanice motocyklowej,który na miejscu doradzi,oceni i sprawdzi stan techniczny i zapewni obsługę motocykla w domu.Zapłacisz parę stów,a zaoszczędzisz parę kapci.
- piotr_motoland
- Świeżak
http://r1r6.pl/viewforum.php?f=11 Na tym forum znajdziesz odpowiedzi na nurtujÄ…ce Cie pytania.
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Hmm a ja slyszalem ze 2006 to porazka dopiero model 2009 jest oki. Na YT kiedys ogladalem porowaninie tych dwoch modeli. Stylstycznie chyba mala roznica bardziej wlawsnie mechaniczna.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Na portalu Motocykl-Online jest opór testów i informacji na temat wszystkich generacji R6. Warto tam zajrzeć i poczytać co i kiedy się zmieniło w danym modelu.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości