Yamaha DT 125x jaki wzrost potrzebny żeby jeździć?.
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 125x jaki wzrost potrzebny żeby jeździć?.
Siemanko jestem tu nowy dlatego proszę o wyrozumiałości.Zastanawiam się poważnie nad Yamahą DT 125x nie wiem czy dam radę z moim wzrostem bo mam tylko 163cm wcześniej jeździłem quadem 110cc później przerzuciłem się na Yamahę DT 50 z 2005r.Nie mam dużego
doświadczenia dlatego zwracam się do was proszę pomóżcie.Głównie chodzi mi czy bym dał radę dosięgać do DT 125x ???
doświadczenia dlatego zwracam się do was proszę pomóżcie.Głównie chodzi mi czy bym dał radę dosięgać do DT 125x ???
-
moto315 - Świeżak
Wiek,waga wzrost no jako tako dosięgniesz do niej ale coś mi się wydaje ze nie masz lata by sterować takim pojazdem i jeździć nim po drogach publicznych. Napisz to i potem Ci powiemy co i jak.
- Fantas3k
- Bywalec
W 2011r kolega miał tą DT 125x ja w tedy miałem tylko 155cm wzrostu i dosięgałem tyci tyci na palcach tera myślę że będę dotykać pół stopą jak myślicie? ja nią nie będę jeździł po drogach publicznych dla tego że nie mam 16lat żeby zrobić Kat.A1 głównie będę jeździł po szutrze i drogach polnych jak sądzicie? . Czy dam radę
-
moto315 - Świeżak
wazne jest zeby sie podpierac jedną nogą i to połową nogi ;P i juz mozna smialo ganiać. zawsze na początek delikatnie mozna ją obniżyć żeby nauczyc sie opanowania motocykla. ale z tym wzrostem nie powinno byc problemów.
to czy dasz rade to twoja kwestia
na yt są filmiki jak kilkunasto letnie dzieciaki latali na wyczynowych 250 w 2T. co prawda ktoś je podsadzał, i odpalał ale jeździły same i nawet jakos jechali 
to czy dasz rade to twoja kwestia

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Aha bardzo dziękuje za poświęcenia czasu kwestia wzrostu jest już zamknięta teraz moto co sądzicie o tym http://allegro.pl/yamaha-dt-125x-superm ... 04155.html i o tym http://sprzedajemy.pl/zadbana-yamaha-dt ... s&offset=3 w niebieskim malowaniu jest po prostu prze piękna co sądzicie ??? 

Ostatnio edytowano 27/3/2013, 17:37 przez moto315 , łącznie edytowano 1 raz
-
moto315 - Świeżak
No motor dość młody, na zdjęciach wygląda fajnie. Ale tak poza tym to dt jak dt, a patrzyłeś też na husqvarny sm 125?
Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
edytuj posty bo poleci ostrzeżenie
takich moto nie ocenia sie po fotkach. wiekszość co najwazniejsze nie widac po fotkach. czyli silnik hamulce zawieszenie geometria itp itd. a fotki przeciez widzisz tak samo jak i ja. opony czy stan plastików mozesz ocenic sam
takich moto nie ocenia sie po fotkach. wiekszość co najwazniejsze nie widac po fotkach. czyli silnik hamulce zawieszenie geometria itp itd. a fotki przeciez widzisz tak samo jak i ja. opony czy stan plastików mozesz ocenic sam
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
Marcin1324 - Świeżak
marcin zastanów sie... jak upusci oleju, to bedzie zawieszenie pracowało na samej spręzynie. bedzie bardzo miekkie. do SM zaleca sie nawet dolanie oleju. co w DT X jest standardem. mozna delikadnie głębiej wpuscic lagi w pólki.
ale to tez nie jest rozwiązanie. bo regulacja na tylnym amorku i wpuszczeniu w lagi nie ma służyć obnizeniu motocykla - to nie jest regulacja wysokosci moto. to regulacja do geometrii motocykla. jak wpuscisz mocno lagi w przód bedzie duzo lepiej skręcał. ale bedzie mniej stabilny, łatwiej wpadał w shimmy itp. z kolei jak tył bedzie stosunkowo nizej niz przód to bedzie słabo w zakręty wchodził, bedzie chopperowato sie prowadził. wiec to nie do konca rozwiązanie. pozatym rozwazasz od kilku postów jakies obniżanie a sam nawet nie wiesz czy dosięgniesz - wypatrz jakąs Dt blisko siebie, podjedź zobacz, przysiadź sie i potem mysl o ewentualnym obnizaniu.
ale to tez nie jest rozwiązanie. bo regulacja na tylnym amorku i wpuszczeniu w lagi nie ma służyć obnizeniu motocykla - to nie jest regulacja wysokosci moto. to regulacja do geometrii motocykla. jak wpuscisz mocno lagi w przód bedzie duzo lepiej skręcał. ale bedzie mniej stabilny, łatwiej wpadał w shimmy itp. z kolei jak tył bedzie stosunkowo nizej niz przód to bedzie słabo w zakręty wchodził, bedzie chopperowato sie prowadził. wiec to nie do konca rozwiązanie. pozatym rozwazasz od kilku postów jakies obniżanie a sam nawet nie wiesz czy dosięgniesz - wypatrz jakąs Dt blisko siebie, podjedź zobacz, przysiadź sie i potem mysl o ewentualnym obnizaniu.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Powiem ci tak masz racje że to nie będzie rozwiązanie w mojej okolicy nie ma żadnych ogłoszeń Yamahy DT 125x ja planuje kupić DT w Maju może jak do baku się przysunę to będzie mi lepiej podpierać się bo w tym miejscu moto jest niższe powiecie mi jeszcze jak zrobić dobrą mieszankę do DT ?
-
moto315 - Świeżak
Ale henio wiem że będzie pracował na sprężynach ale jak zostanie oleju to nie tylko, a masz jakiś pomysł żeby w razie czego obniżyć motor?
PS. Sorry nie zauważyłem że już napisłeś.
PS. Sorry nie zauważyłem że już napisłeś.
-
Marcin1324 - Świeżak
tak tylko brak oleju to brak smarowania.
jak dla mnie trudno jest obnizyc moto żeby sie prowadziłtak jak sie prowadził wczesniej. najprostszy patent - obniżenie gąbki w siedzeniu, albo wymiana na jakas wygodniejsza ale niższą po prostu. mieszanke 1:50 ale masz tam dozownik wiec nie ma co sie szczypać z mieszankami. no i co do wysokości - to moim zdaniem koniec tematu. bo póki co sam nie wiesz czy sięgniesz czy nie
jak dla mnie trudno jest obnizyc moto żeby sie prowadziłtak jak sie prowadził wczesniej. najprostszy patent - obniżenie gąbki w siedzeniu, albo wymiana na jakas wygodniejsza ale niższą po prostu. mieszanke 1:50 ale masz tam dozownik wiec nie ma co sie szczypać z mieszankami. no i co do wysokości - to moim zdaniem koniec tematu. bo póki co sam nie wiesz czy sięgniesz czy nie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Aha ok temat już zamknięty.Dziękuje wszystkim za Odpowiedzi w Maju kupie i wrzucę kilka fotek pozdr...
To mi pomoże w obniżeniu DT http://www.ebay.pl/itm/Lust-Racing-Yama ... 4cf39d5a1b i po sprawie w kwestii wzrostu Very Happy
po raz kolejny i ostatni upominam - edytuj posty - henio12323
To mi pomoże w obniżeniu DT http://www.ebay.pl/itm/Lust-Racing-Yama ... 4cf39d5a1b i po sprawie w kwestii wzrostu Very Happy
po raz kolejny i ostatni upominam - edytuj posty - henio12323
-
moto315 - Świeżak
- Damianooo1998
- Świeżak
Henio ale mi chodziło upuścić a nie spuścić ale ok
A to dziadostwo z ebaya to nie dał bym za to 50 zł zajdź na złomowisko kup 2 kawałki rafu, dopadnij wymiary powierć dziury i ile kosztuje 20zł góra.

Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
upuscic czy spuscic - jedno i to samo, oleju ma byc tyle co producent nakazał i juz.
co do tego elementu 220 zł to akurat bardzo duzo nie jest jak za taki element. oczywiscie mozna samemu cos porobic, ale nie zawsze bedzie to bezpiecznie. a na ten element jakas gwarancja musi byc, że nie peknie podczas jazdy. musi spełniac jakies tam wymogi.
zgodnie z zyczeniem temat zamykam
co do tego elementu 220 zł to akurat bardzo duzo nie jest jak za taki element. oczywiscie mozna samemu cos porobic, ale nie zawsze bedzie to bezpiecznie. a na ten element jakas gwarancja musi byc, że nie peknie podczas jazdy. musi spełniac jakies tam wymogi.
zgodnie z zyczeniem temat zamykam
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości