Zobacz wątek - Jaki strój na Mz, a w przyszłości na cb500
NAS Analytics TAG

Jaki strój na Mz, a w przyszłości na cb500

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Jaki strój na Mz, a w przyszłości na cb500

Postprzez mateusz1989 » 16/6/2007, 20:20

Witam

Mam kłopot taki jak w temacie. Potrzebuję rad na temat kasku, butów, rękawic, kurtki, etc. Podpowiedzcie mi co mam kupić najpierw to będzie MZ później natomiast cb500. podawajcie oferty z allegro jestem strasznym wzrokowcem...
mateusz1989
Świeżak

Postprzez bmroczyk » 16/6/2007, 21:19

Pod kolor ... :twisted: :twisted: :twisted:
Life begins at 200 km/h :) | | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv
bmroczyk
Bywalec

Postprzez InSiDe » 16/6/2007, 22:11

. No i z wielgaśnymi sliderami. Slidery to podstawa. Najlepiej, jeśli będą podświetlane neonami. Nawet TEDE takich nie ma. Na kask to kup sobie taki spawalniczy. Muszki nie powpadają a i słońce nie oślepi. I czy mówiłem już o sliderach? Dużych sliderach..?
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
InSiDe
Świeżak

Postprzez Traperoso » 16/6/2007, 22:12

Jak Jawka najpierw, a potem CB 500 to ja proponuje kupic czarna skore, do tego rekawiczki - jakies bardziej lajtowe, bez nie wiadomo jakich protektorow. Jeansy motocyklowe, apropo butow to maszyna nie rozwija jakis strasznych predkosci, jezdzenie w zwyklych butach przy odrobinie pecha, moze przyniesc skutek rozwalonej nogi. Glupio, nie glupio wygladalyby na ten motor normalne buty na motong, nie wiem zastanow sie. Ewentualnie kup jakies mocne i troche wyzsze trapery. Kask, to juz sobie sam wybierz - byleby byl zintegrowany. Nie daje zadnych linkow do ciuchow, tylko podpowiadam jak to widze i jak ja bym bral. Pozdro!
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez mateusz1989 » 17/6/2007, 12:29

no przynajmniej jeden normalny się znalazł... kurwa nie potraficie doradzić, tylko od razu musicie się nabijać...

Chodziło mi bardziej o to abyście powiedzieli mi jaki mam kupić kask (cena, firma,) co do stroju to czy warto go kupować teraz czy nie warto a po za tym ile przeznaczyc kasy na coś takiego....
mateusz1989
Świeżak

Postprzez motoman » 17/6/2007, 13:01

kup sobie jakas kurtke tekstylna - czarna = uniwersalna. pomysl sobie ze głupio byś wygladal w skorze na sciganta na mz, pozatym cena ubrania bylaby 3x wartoscia Twojego motocykla - niby w bezpieczenstwo sie inwestuje no ale trzeba znalesc w tym jakas normalnosc...

kurtka z ochraniaczami, kask wydaje mi sie ze do 300... buty bym sobie darował... no i rękawiczki raczej "letnie" niż skórzane.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dawid 89 » 17/6/2007, 13:21

Nie chciałem zakładać nowego tematu, wybaczcie że sie wtrącam :D mam mały problem co do rozmiarów, chce kupić kombinezon dwuczęściowy, mój wzrost to 192cm, obwód w klacie 110cm, w pasie 100cm, jaki rozmiar wybrać, z góry dziękuje
dawid 89
Moderator

Postprzez InSiDe » 17/6/2007, 13:26

. Czy naprawdę trzeba Ci było Mateuszu to napisać? "Nie kupuj kombinezonu bo na MZ będziesz wyglądał jak debil"? "Nie kupuj gore-texa od Allpinestarsa bo zapłacisz za to 3x tyle co za swój motocykl"? Włączże allegro i pooglądaj sobie. Jak masz siostrę, to wydrukuj sobie zjęcia a potem niech Ci ona powycina takie papierowe ciuszki. Ponaklejasz sobie, zrobisz zdjęcia i wyśjesz na jakąś fotkę.pl. Ludzie Ci podpowiedzą, czy jesteś gorący czy szambem jadący.
. TrochÄ™ zastanowienia i zdrowego rozÄ…sdku, przyda Ci siÄ™ w drodze. Czy to na MZ czy to na CB.
. PS.
. Nie odniosłeś wrażenia, że Twoje: "podawajcie oferty z allegro" jest dość bezczelne?

. Edit (do Dawida):
. Każda firma ma swoją rozmiarówkę. Na Twój wzrost i obwód w pasie to gdzieś 56-58 ale najbezpieczniej i tak będzie przymierzyć. Jak pewnie wiesz, kombinezon się ułoży ale jak nie założysz, to może się okazać że jest gdzieś za luźny, a w innym miejscu chce Cię przeciąć na pół. Na to natomiast, że mało gdzie można przymierzyć już nic nie poradzimy :/
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
InSiDe
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê