Trudne Sprawy- w wykonaniu forumowych histeryków
Mnie w tamtym roku komplet opon (2012r) Pilot powerów 2CT wyszedł coś 1000zł z przekładką i wyważeniem. 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
http://allegro.pl/michelin-pilot-power- ... 04056.html
jeszcze tańsza.
no spoko, ale 2012 dota, albo 2013 rok różnicy, to aż taka będzie różnica w przyczepności? chyba żadna, a i tak sezon, max 2 i opona do wmiany znowu
jeszcze tańsza.
no spoko, ale 2012 dota, albo 2013 rok różnicy, to aż taka będzie różnica w przyczepności? chyba żadna, a i tak sezon, max 2 i opona do wmiany znowu
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Stary jak bysmy rozmawiali o oponach 4-5 letnich to bysmy mogli mowic o roznicy w przyczepnosci. Nie ma roznicy, a jesli nawet jakis filozof chcialy sie poklocic, to jest ona znikoma. Sportowa guma zrobisz ile ? Max 10k. To sezon jeden, badz poltora.
Ja teraz bede przod wymienial (tzn gdzies za jakies 3-4k, pewnie kupie pilot roada 2) i tez bede celowal w cos z 2k12
Ja teraz bede przod wymienial (tzn gdzies za jakies 3-4k, pewnie kupie pilot roada 2) i tez bede celowal w cos z 2k12
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
z 2011 tez bedziesz mial przyczepnosc jak w takiej z 2013 ..... 4-5 a 2 lata to różnica... ja bym wolal cos z koncowki np 2011 albo 2012 niz placic za dot2013... bo to serio nie bedzie różnicy jak nowa opona... 

-
nabudi - Bywalec
Krmtzzz napisał(a):Nie zrozumialem do kogo byl ten post powerbit :> ?
Do Kaai
Wyśmiał mnie ostatnio, że kupiłem M3 z dotem 4810 i 4610
Kaai napisał(a):daleś 700zł za doty 2010 za metzelery.
czemu nie kupucie normalnego dota 2012? tylko jakieś stare ochłapy, a potem winkiel i szlif. nie ogarniam. na moto stać a na opony już nie?
Mam trochę inne zdanie i uważam, że do 5 lat dobrze przechowywana opona jest jak nowa. Nikt z tu obecnych na pewno nie będzie czuł różnicy w przyczepności.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
http://img02.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3045726531
No i mam nowe lagi
!! zbieram części do montażu nadal ...
Liczba moich postów jak pojemność mojego silnika
!
No i mam nowe lagi

Liczba moich postów jak pojemność mojego silnika

-
amahay - Stały bywalec
Kaai napisał(a):no to mowilem, ze nie ma roznicy, a cena 2x taka..
tylko nie nwiem czy do cbr f3 warto brac te 2ct, czy lepiej zwykle pilot powery i git
Ja tam bym się w ogóle zastanowił czy jest sens brać zwalone pilot powery zamiast normalnych wyścigowych gumek

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
power_bit napisał(a):Mam trochę inne zdanie i uważam, że do 5 lat dobrze przechowywana opona jest jak nowa. Nikt z tu obecnych na pewno nie będzie czuł różnicy w przyczepności.
5 lat czyli 2008? Oj jeździłem na kilku starych dotach i nie wiem czy byłoby tak różowo, chyba że byś ją niemal próżniowo zapakował

Weź też pod uwagę że opony wciąż się rozwijają, i na przykład taki Pirelli dragon, czyli przodek supercorsy to szybko schodzący kartofel przy niej. Te same modele też niemal co roku są poprawiane. Teraz to nawet brigdestone zrobiło fajną oponę (R10) chociaż ponoś schodzi rekordowo szybko.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Kaai napisał(a):power, bo za 700zł możesz mieć pilot powery z 2012 a nie metzy z 2010:P
Ale ja nie chciałem przereklamowanych PP i też nie jest mi przykro, że kupiłem M3 z końcówki 2010r. Opona która jest wystawiona na warunki atmosferyczne dostaje po doopie, ale jeśli leży w odpowiednich warunkach to nie ma różnicy czy wrzucisz sobie na felgę coś z 2009 czy 2013. Mówię tu o warunkach drogowych, nie o zapier... po torze. Oczywiście większość z was będzie miała ślizgi schodząc na kolano przy 140km/h mając dota ..09, ale ja nie będę widział różnicy

Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):Co do stronki o S1000RR to nie miał być blog o jego moto tylko za pewne strona poświęcona temu modelowi coś jak Fireblade.pl itp... Wszystkie nowości,
ogólne wiadomości dotyczące tego modelu (Te ze świata sortu też by się miło czytało) i przydało by się forumSzczerze mówiąc brakuje takiego portalu w Polsce o tym moto
Narazie kupilem sama domene, troszke mi szczeka opadla jak zobaczylem, ze nikt tego nie kupil, w com itd to juz takie kombinacje odwalaja a tu prosze pure s1000rr siedzialo smutne samo wiec przygarnolem. Forum bylo by fajne ale z kim ja bym ta pisal? Sam z soba i .. jak sie ten koles nazywal od s1kRR i szwagra co turbo zakladali? Chetnie wrzucilbym tam jakis lepszy opis technologi wpakowanej w ten motocykl ale teraz pytanie, czy taki jeden strzal i walnac to statycznie w html czy myslec przyszlosciowo instalowac softy i sie pozniej w to bawic. Na chwile obecna z czasem mam slabo, kilka wyjazdow w ciagu najblizszych 2 miesiecy, pare szkolen, przydala by sie pomoc.
Ostatnio edytowano 15/3/2013, 21:09 przez rosiboj, łącznie edytowano 1 raz
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
power_bit napisał(a):2/3 ludzi ma kwadratowe opony, ale twierdzi, że jest zaje** różnica między dotem 2013 a 2011Proszę was "zawodowcy" ochłońcie trochę.
Jeśli mają kwadratowe opone to sie nie dziwię, ze odczuwają tak wyraźną różnicę.

co do 1-roczenego, czy 2 letniego dotu to nie ma problemu. Przy starszym zachowałbym jednak zdrowy rozsądek. Guma z wiekiem zaczyna kruszeć. Poza tym nie wem tak naprawdę jak były opony przechowywane.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Mam dobry przyklad. Zalozylem do motocykla 20-letnia opone i nie utrzymala przyczepnosci
Ale kupilen ja za 20 zl i ja zjezdze chocby nie wiem co

Ale kupilen ja za 20 zl i ja zjezdze chocby nie wiem co

-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości