suzuki gsxr 1000 k5 gasnie podczas zmiany biegow!
• Strona 1 z 1
suzuki gsxr 1000 k5 gasnie podczas zmiany biegow!
Witam.
Jak w temacie moto gasnie mi podczas zmiany biegow np. z 2 na 3 i wdol tak samo po wcisnieciu sprzegla. dodam ze na luzie moto chodzi dobrze i nie gasnie moze wiecie jaka jest tego przyczyna ??
Jak w temacie moto gasnie mi podczas zmiany biegow np. z 2 na 3 i wdol tak samo po wcisnieciu sprzegla. dodam ze na luzie moto chodzi dobrze i nie gasnie moze wiecie jaka jest tego przyczyna ??
- robcio258
- Świeżak
stopka tu raczej nie bedzie bo on gasnie jak jest w ruchu i gasnie podczas wcisniecia sprzegla gdy spadaja obroty zamiast zatrzymac sie na 1100 obr/min mu spadaja do zera i gasnie. Jakby to byla stopka to gaslby i na biegu tak mi sie wydaje.
- robcio258
- Świeżak
Czujnik polozenia przepustnic prawdopodobnie.
Rozgrzej silnik porzadnie, postaw na wolnych obrotach i odkrec mu porzadnie i momentalnie pusc gaz zeby sie przepustnice pozamykaly. Jak zgasnie albo sie zdlawi to ten czujnik wymien.
Rozgrzej silnik porzadnie, postaw na wolnych obrotach i odkrec mu porzadnie i momentalnie pusc gaz zeby sie przepustnice pozamykaly. Jak zgasnie albo sie zdlawi to ten czujnik wymien.
- marcinpsk
- Świeżak
Sprawdz TRE
Rezystencje od czujnika biegów.
Czy jak moto stoi w mojescu wbijesz pierwszy bieg to również gaśnie??
A wogóle nierozumiem spada poniżej 1,1tys. obrotów przy zmianie biegów. Jak dodasz gaz to również gaśnie??
Zmiana biegu powinna trwać na tyle krótko by obroty nie spadały za bardzo.
Rezystencje od czujnika biegów.
Czy jak moto stoi w mojescu wbijesz pierwszy bieg to również gaśnie??
A wogóle nierozumiem spada poniżej 1,1tys. obrotów przy zmianie biegów. Jak dodasz gaz to również gaśnie??
Zmiana biegu powinna trwać na tyle krótko by obroty nie spadały za bardzo.
- hubi199
- Bywalec
Nie moto jak stoi w miejscu i wrzucam bieg to nie gasnie. jak dodam gaz to nie gasnie ale wystarczy ze sie przytrzyma troche dluzej sprzeglo przy zmianie biegu i moto odrazu gasnie. Kolego jak sprawdzic te TRE poprzez podlaczenie do komputera ??
- robcio258
- Świeżak
marcinpsk napisał(a):Czujnik polozenia przepustnic prawdopodobnie.
chyba od tego zaczne. przeprowadzilem probe tak jak napisales i moto nie zawsze ale czasami gasło.
- robcio258
- Świeżak
czujnik styku klamki sprzęgła, wiem ze to bez sensu ale wyczyścić go i sprawdzić miernikiem zajmie ci 15 min, albo mozesz zrobic tak jak ja i pol moto rozebrac zeby doisc do tego 

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
czujnik sprzęgła raczej przy odpalaniu działa.
TRE to oszukanie ecu o aktualnym biegu. Na każdym biegu masz inną mape zapłonu. TRE pozwala aby sprzęt lepiej wchodził na obroty na niskich biegach.
Jak kolega wyżej napisał ustaw TPS.
Dodam również, że taka zmiana biegów nie jest dobra dla sprzętu.
TRE to oszukanie ecu o aktualnym biegu. Na każdym biegu masz inną mape zapłonu. TRE pozwala aby sprzęt lepiej wchodził na obroty na niskich biegach.
Jak kolega wyżej napisał ustaw TPS.
Dodam również, że taka zmiana biegów nie jest dobra dla sprzętu.
- hubi199
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości