Zobacz wątek - Tuning wizualny - ciekawe me pomysły...
NAS Analytics TAG

Tuning wizualny - ciekawe me pomysły...

i inne małe pojemności
_________

Tuning wizualny - ciekawe me pomysły...

Postprzez Bird » 2/3/2013, 23:30

Witam,

Ostatnio wziąłem się za tuning mechaniczny swojego skuterka, a teraz gdy już śmiga jak marzenie - postanowiłem zrobić z niego bardziej luksusową bestię.

Z góry podkreślam, iż nie chodzi mi o zaspamowanie go naklejkami, nasr*nie neonów i i zdjęcie prawego lusterka. Otóż mam koncepcję bardziej "sportowo-luksusową 2 kołową interpretację limuzyny w full opcji" , niż "pozaklejany naklejkami Stage6 pierdek".

Skuter jest duży, co sprawia, że sam w sobie ładnie się prezentuje. Jest to (malowanie na nowo jest zbyt kosztowne ;/) czerwono-grafitowe Ferro 604 (ta sama konstrukcja co np. RXL 50 albo Moto Magnus Carave).

TYLE WSTĘPU. MOJE POMYSŁY:

1) Przednia lampa w takim zaje**stym stylu : http://polskajazda.pl/db/images_thumb_6 ... resize.jpg
Moje pytanie odnośnie pkt. 1 - NIGDZIE takich lamp się nie sprzedaje chyba, bo szukałem sporo. Pytanie jak osiągnąć taki efekt?? Jak się zabrać za toto? :D Nigdy się w takie rzeczy nie bawiłem, więc bardzo proszę o instrukcje, jeśli ktoś wie na ten temat nieco więcej ;).

2) Teleskop w bagażniku pod siedzeniem. Widziałem taki myk już w jakimś nie-chińskim skuterku ;p Pytanie, czy można coś takiego wpakować? Czy można wgl kupić teleskop o tak małym wyporze??

3) Licznik nowy. Mam wypatrzony już jeden , wszystko super, ale niestety ja obecnie nie posiadam obrotomierza, a chciałbym go mieć. Tak więc czy jest możliwe kupno licznika z obrotomierzem i dokupienie do niego samego obrotomierza? Czy jest to bardzo kosztowne?

4) Bagażnik podświetlany pod kanapą diodami LED białymi. Chyba proste do zrobienia...

To tyle, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w tym zakresie. Pozdrawiam ciepło i serdecznie :)

PS. W ramach ciekawostki dodam, że myślę jeszcze nad przymocowaniem na prawej stronie kierownicy (pod lusterkiem jakby) chwytaka na telefon. Będzie nawigacja, telewizorek i wszystko w jednym ^^. Tak wgl co myślicie o tych pomysłach??
"Niektóre skośnolampe skutery mogą pozytywnie zaskoczyć!"
Bird
Świeżak

Postprzez zioomeek09 » 6/3/2013, 12:06

1. Taka lampa jest montowana seryjnie w romecie . Właściciel dołożył trochę ledów i niebieskie postojówki .Czyli to co pisałeś we wstępie -_-

2. Moim zdaniem nie ma to sensu, nie dajesz rady sam otwierać ? Bażnik i tak pewnie nie jest zbyt duży

4. Proste , ale to jest styl neonów o których pisałeś we wstępie

Co do ciekawostki to jest to nie potrzebne , żebyś jezdził gdzieś dalej to nawigacja może by się przydała . A telewizorka chyba w czasie jazdy nie bd ogladał
zioomeek09
Świeżak

Postprzez Bird » 6/3/2013, 15:25

Gps juz by mi sie przydal kilka razy, trafic na jakas ulice w sasiednim miescie nie jest tak latwo, a jesli mieszka sie w Bydgoszczy, nawet we wlasnym miescie idzie sie zgubic.

Wiem ze do lampy seryjnej wstawione sa ledy, pytam o sposob montazu i okablowania, moze nie sprecyzowalem..

Nie martw sie potrafie otworzyc bagaznik, teleskop w bagazniku to bajer ktory mi sie podoba , nie pytam jaki wg Cb jest sens takiego montazu tylko czy mozna kupic teleskop o malym wyporze.

A ledy w bagazniku sluza za podswietlenie a nie oswietlenie, to jest dla mnie funkcjonalne. Chyba nie zrozumiales co mialem na mysli.

Prosze darowac sobie krytyke, w calej wypowiedzi nie uzyskalem ani jednej pomocnej tresci.
Bird
Świeżak

Postprzez zioomeek09 » 6/3/2013, 16:50

Ledy w lampie zapewne przykleił na klej lub taśmę i podłączył np. pod postojówki

Co do ledów po kanapą to podłączasz do akumulator + robisz włącznik i działa :)
zioomeek09
Świeżak

Postprzez Bird » 6/3/2013, 19:02

Dzieki dzieki :D a ten teleskop myslisz mozliwy do montazu?? Fajny bajer :P i ten obrotomierz . Bo podobno wystarczy podpiac do cewki
Bird
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm