[biblioteka] Nowe prawo jazdy na motocykl - naród...
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
[biblioteka] Nowe prawo jazdy na motocykl - naród...
Dyskusja na temat: Nowe prawo jazdy na motocykl - naród przemówił
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Nowe prawo jazdy na motocykl - naród przemówił
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Nowe prawo jazdy na motocykl - naród przemówił
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Bo to było tak.Idzie niż demograficzny,z drugiej strony regulacje unijne do których trzeba sie dostosować i okresy karencji własnie dobiegały końca i przy tym wszystkim twórczy urzędnik który chciał błysnąć i jak widac błysnął.To tak w wielkim skrócie.
Dodatkowo motywem tego burdelu bylo wprowadzenie stopniowania prawa jazdy nie ze wzgledu na bezpieczeństwo,ale na kasę .Każda operacja kosztuje i jest nie do ominięcia.To jest skandal.!!!!!!Należy tą całą bandę emerytowanej SB-cji wypier.. na zbity pysk.Nie pozostaje nic innego jak zaczac palic opony pod ministerstwem.Mysle ze opona palona na motocyklu
razy kilka tysiecy moto moze zwrócic uwage na nasz problem ..<br><hr>ZW.
Dodatkowo motywem tego burdelu bylo wprowadzenie stopniowania prawa jazdy nie ze wzgledu na bezpieczeństwo,ale na kasę .Każda operacja kosztuje i jest nie do ominięcia.To jest skandal.!!!!!!Należy tą całą bandę emerytowanej SB-cji wypier.. na zbity pysk.Nie pozostaje nic innego jak zaczac palic opony pod ministerstwem.Mysle ze opona palona na motocyklu

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie mam siły już,gdzie nie wejdę na jakąś stronę w internecie zaraz mnie atakuje przekręt,łapówki,bida,złe przepisy ,jak pytam się JAK mam się nie denerwować? ręce opadają.<br><hr>wilk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Proszę autora o zajęcie się tym tematem i zadawanie pytań w imieniu czytelników gdyż:
'Skoro nieprzestrzeganie przepisów ,(jakie by one nie były )to nieuchronność kary przewidzianej i egzekwowanej szeregiem instrumentów prawnych.
Skoro świadome wielokrotne łamanie obowiązujacych przepisów podlega tzw recydywie.
Skoro jazda bez uprawnień moze skutkować odpowiedzialnością finansową i karną a przy odrobinie pecha nawet wiezieniem za umyślne spowodowanie smierci.
To ja siÄ™ pytam :
Jaka jest odpowiedzialność organów Państwa za wprowadzenie obywateli w błąd co może skutkować i juz skutkuje narażeniem obywateli na straty finansowe,oraz narazenie życia i zdrowia po przez wprowadzenie tego czegoś co jest podobno rozporządzeniem do ustawy.
Prosze aby Autor zadał te pytania w stosownych powołanych do tego instytucjach jak :Rzecznik Praw Obywatelskich.
W konsekwencj i to co sie dzieje jest podstawÄ… do ogolnonarodowego pozwu zbiorowego.
Można tez przywrocic normalnosć zbierając wymagana ilosc podpisów i skierowac to ponownie do Sejmu.
<br><hr>Obywatel
'Skoro nieprzestrzeganie przepisów ,(jakie by one nie były )to nieuchronność kary przewidzianej i egzekwowanej szeregiem instrumentów prawnych.
Skoro świadome wielokrotne łamanie obowiązujacych przepisów podlega tzw recydywie.
Skoro jazda bez uprawnień moze skutkować odpowiedzialnością finansową i karną a przy odrobinie pecha nawet wiezieniem za umyślne spowodowanie smierci.
To ja siÄ™ pytam :
Jaka jest odpowiedzialność organów Państwa za wprowadzenie obywateli w błąd co może skutkować i juz skutkuje narażeniem obywateli na straty finansowe,oraz narazenie życia i zdrowia po przez wprowadzenie tego czegoś co jest podobno rozporządzeniem do ustawy.
Prosze aby Autor zadał te pytania w stosownych powołanych do tego instytucjach jak :Rzecznik Praw Obywatelskich.
W konsekwencj i to co sie dzieje jest podstawÄ… do ogolnonarodowego pozwu zbiorowego.
Można tez przywrocic normalnosć zbierając wymagana ilosc podpisów i skierowac to ponownie do Sejmu.
<br><hr>Obywatel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
byłem wczoraj sie zapytać na A1 i przy okazji spytałem się jakie będą motocykle i Pan z którym gadałem mówił że jakieś Suzuki ale nie wie jaki mode,l i że na tym jednym modelu będzie się zdawać również na kat A2. Jeszcze spytałem się jak z trasą na kat A1 czy będzie dalej się jeździć jednym 'szlakiem' czy też różnie i powiedział mi że według prawa różnie ale instruktorzy się umawiają że będzie jedna trasa ponieważ nie chcą żadnego nie porozumienia typu. egzamin nie zdany ponieważ nie wykonuj Pan poleceń egzaminatora i skręcił w prawo a nie w lewo i w tedy egzaminowany tłumaczy się że nie słyszał nic żeby skręcił w prawo.<br><hr>mati14
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
będziesz palił swoją oponę za ciężko zarobioną kasę 100x opodatkowaną i ograbioną przez nasze państwo w ukochanym moto do którego lejesz bardzo drogie paliwo w którym jest ponad 60% podatków? oni się tylko ucieszą <br><hr>MaroKomentatorzy napisał(a):Bo to było tak.Idzie niż demograficzny,z drugiej strony regulacje unijne do których trzeba sie dostosować i okresy karencji własnie dobiegały końca i przy tym wszystkim twórczy urzędnik który chciał błysnąć i jak widac błysnął.To tak w wielkim skrócie.
Dodatkowo motywem tego burdelu bylo wprowadzenie stopniowania prawa jazdy nie ze wzgledu na bezpieczeństwo,ale na kasę .Każda operacja kosztuje i jest nie do ominięcia.To jest skandal.!!!!!!Należy tą całą bandę emerytowanej SB-cji wypier.. na zbity pysk.Nie pozostaje nic innego jak zaczac palic opony pod ministerstwem.Mysle ze opona palona na motocyklurazy kilka tysiecy moto moze zwrócic uwage na nasz problem ..<br><hr>ZW.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja miałem teorie na Kat.A zdaną 21.11.2012 i nie było miejsc już żeby mnie zapisać na praktykę i Pani mówi że w Bytomiu nie będzie już egzaminowania na ta kategorie ponieważ niema placu manewrowego zostały tylko Katowice Rybnik i ze będę zdawał na nowych zasadach. A jak mowie babce ze surowe prawo nie działa wstecz i ze rzecznik praw obywatelskich napisał ze kto zdał teorie na starych zasadach i był zapisany na starych zasadach powinien ja zdać na starych i mowie jej żeby napisała pisemna odmowę przeprowadzenia egzaminu ona mówi ze nie ma sezonu i nie wypisze wiec pójdę jeszcze raz i podam ja na skargę.<br><hr>Paral
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Słusznie.Głosowała młodzież na jedynie słuszną partię to niech teraz zjedzą tę żabę.<br><hr>xKomentatorzy napisał(a):macie swoją platforme<br><hr>ali<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No co ,smutne to .Jak patrzyłem z jakim ironicznym usmieszkiem młode i wyedukowane pokolenie "Zabierało babci dowód przed wyborami",to teraz jeszcze smutniej patrzę na tych samych młodych którzy skamlą jak kundle z podkulonym ogonem.<br><hr>AmnezjaKomentatorzy napisał(a):macie swoją platforme<br><hr>ali<br>Komentatorzy napisał(a):Słusznie.Głosowała młodzież na jedynie słuszną partię to niech teraz zjedzą tę żabę.<br><hr>x<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
o co ci kondonie chodzi? oczywiście wiesz lepiej że nie umie jeździć? i też jesteś pewien że nie miał wcześniej moto? żal tacy jak właśnie ty nie powinni się rodzić leszczu komentatorze!!<br><hr>Maćko600Komentatorzy napisał(a):"A Jeżdzę Hondą CBR1000F, więc A2 mnie nie urządza."
Że też się tacy rodzą.<br><hr>gal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem z tego pokolenia i muszę przyznać że macie rację.Komentatorzy napisał(a):macie swoją platforme<br><hr>ali<br>Komentatorzy napisał(a):Słusznie.Głosowała młodzież na jedynie słuszną partię to niech teraz zjedzą tę żabę.<br><hr>x<br>Komentatorzy napisał(a):No co ,smutne to .Jak patrzyłem z jakim ironicznym usmieszkiem młode i wyedukowane pokolenie "Zabierało babci dowód przed wyborami",to teraz jeszcze smutniej patrzę na tych samych młodych którzy skamlą jak kundle z podkulonym ogonem.<br><hr>Amnezja<br>
Nigdy sie tak nie zawiodłem. Nauczka na cale życie.. Za swój wybór przepraszam..<br><hr>_ZXC_
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy zapomnieliście wszyscy że:
"..polska, mieszkam w polsce, mieszkam z polsce.."
Ps. wielkość liter zamierzona<br><hr>madafaka
"..polska, mieszkam w polsce, mieszkam z polsce.."
Ps. wielkość liter zamierzona<br><hr>madafaka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hahaha jaka spina.Komentatorzy napisał(a):"A Jeżdzę Hondą CBR1000F, więc A2 mnie nie urządza."
Że też się tacy rodzą.<br><hr>gal<br>Komentatorzy napisał(a):o co ci kondonie chodzi? oczywiście wiesz lepiej że nie umie jeździć? i też jesteś pewien że nie miał wcześniej moto? żal tacy jak właśnie ty nie powinni się rodzić leszczu komentatorze!!<br><hr>Maćko600<br>
bujaj frajerze - to cos na twoim poziomie.<br><hr>gal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Maćko sorka, ale no licence no respect. Jeździsz, bez prawka, nie licz na szacunek<br><hr>SkoQKomentatorzy napisał(a):"A Jeżdzę Hondą CBR1000F, więc A2 mnie nie urządza."
Że też się tacy rodzą.<br><hr>gal<br>Komentatorzy napisał(a):o co ci kondonie chodzi? oczywiście wiesz lepiej że nie umie jeździć? i też jesteś pewien że nie miał wcześniej moto? żal tacy jak właśnie ty nie powinni się rodzić leszczu komentatorze!!<br><hr>Maćko600<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,
jak jest z ponownym zdawaniem jesli zabiorą mi prawko za punkty? Mam 20 lat i kategorie A, B oraz C+E, naprawde duzo jeżdze i jak wygląda sprawa jesli odpukac zabioroa mi prawko, czy bd musiał czekac do 24 lat zeby znow zdac na A czy normalnie moge zdawac na A teraz poniewaz prawko tej kategorii mam prawie 2 lata? Juz byłem na zbijaniu 6 pkt ale złapac ich troche bardzo łatwo
<br><hr>Tomek
jak jest z ponownym zdawaniem jesli zabiorą mi prawko za punkty? Mam 20 lat i kategorie A, B oraz C+E, naprawde duzo jeżdze i jak wygląda sprawa jesli odpukac zabioroa mi prawko, czy bd musiał czekac do 24 lat zeby znow zdac na A czy normalnie moge zdawac na A teraz poniewaz prawko tej kategorii mam prawie 2 lata? Juz byłem na zbijaniu 6 pkt ale złapac ich troche bardzo łatwo

<br><hr>Tomek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli masz dużo punktów istnieje też inna droga. Możesz mandatu nie przyjmować, sprawa trafi do sądu, wydasz trochę złociszy więcej, ale punktów nie dostaniesz, bo sąd z tego co mi wiadomo nie ma takiej mocyKomentatorzy napisał(a):Witam,
jak jest z ponownym zdawaniem jesli zabiorą mi prawko za punkty? Mam 20 lat i kategorie A, B oraz C+E, naprawde duzo jeżdze i jak wygląda sprawa jesli odpukac zabioroa mi prawko, czy bd musiał czekac do 24 lat zeby znow zdac na A czy normalnie moge zdawac na A teraz poniewaz prawko tej kategorii mam prawie 2 lata? Juz byłem na zbijaniu 6 pkt ale złapac ich troche bardzo łatwo![]()
<br><hr>Tomek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wszystkie te e-maile wyglądają raczej na indywidualne "widzimisie" w stylu "chciałem orżnąć prawo i zdać A na krzywy ryj, ale dają mi A2, będę z nimi walczył!". W czym jest problem bo ja nie widzę żadnego. Nowy egzamin praktyczny jest adekwatny co do tego co powinien umieć każdy motocyklista wyjeżdżający na ulice, boję się ludzi, którzy nie umieją go zdać a poruszają się po drogach motocyklami z mocą większą niż przyzwoita. A2 to bardzo dobra kategoria, dająca czas i możliwości nauczenia się JAZDY na motocyklu, a nie przemieszczania się nim z pkt. a do b.
Cytat z jednego z for (gwiazdkuję przekleństwa):
"Co za popie*****e! Zlodzieje i idioci! pol roku temu kupilem Yamahe R1 (zajebisty motocykle hehe). Zapisalem sie na A, nie zdalem w 1 terminie przez po***anego egzaminatora, a teraz kaza mi A2 zdawac. To po ch*j mi ta R1 teraz?! LwG dla kumatych"
To ja się pytam, jak nie zdał starego egzaminu, na pierwsze moto kupił R1, to czemu on ma pretensje, że prawo chce przed nim chronić ludzi postronnych jak i innych "kumatych" motocyklistów?<br><hr>AdamJ
Cytat z jednego z for (gwiazdkuję przekleństwa):
"Co za popie*****e! Zlodzieje i idioci! pol roku temu kupilem Yamahe R1 (zajebisty motocykle hehe). Zapisalem sie na A, nie zdalem w 1 terminie przez po***anego egzaminatora, a teraz kaza mi A2 zdawac. To po ch*j mi ta R1 teraz?! LwG dla kumatych"
To ja się pytam, jak nie zdał starego egzaminu, na pierwsze moto kupił R1, to czemu on ma pretensje, że prawo chce przed nim chronić ludzi postronnych jak i innych "kumatych" motocyklistów?<br><hr>AdamJ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ojoj bo mnie urazisz koleżkoKomentatorzy napisał(a):"A Jeżdzę Hondą CBR1000F, więc A2 mnie nie urządza."
Że też się tacy rodzą.<br><hr>gal<br>Komentatorzy napisał(a):o co ci kondonie chodzi? oczywiście wiesz lepiej że nie umie jeździć? i też jesteś pewien że nie miał wcześniej moto? żal tacy jak właśnie ty nie powinni się rodzić leszczu komentatorze!!<br><hr>Maćko600<br>Komentatorzy napisał(a):hahaha jaka spina.
bujaj frajerze - to cos na twoim poziomie.<br><hr>gal<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości