GSXR 1000 k8 vs CBR 1000
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ej ej, ale prosze bez takich, że niby troluje. Temat w 100% poważny
Tyle że właśnie nie znam się zbyt dobrze
Ale chce litra, bo jeździłem na 600tkach i teraz chce litra
Tyle że jak wspomniałem nie jestem znawcą, wcześniej miałem kolege który za mnie wszystko załatwiał bo się znał na wszystkim, ale niestety...
A motocykl będzie do jazdy po ulicach, nie torze.
Ciekawią mnie właśnie opinie, bo wybór naprawdę jest duży
I dzięki za uwagi żeby omijac giełdy.. Chyba że ktoś prywatnie przyjeżża żeby sprzedać swój moto, ale to chyba na allegro też umieszczają więc...
A to że mogę przeznaczyc 20-25 tyś na moto nie oznacza że nie mogę też wydać 17 tyś... dziwne te uwagi macie..
Tyle że właśnie nie znam się zbyt dobrze
Ale chce litra, bo jeździłem na 600tkach i teraz chce litra
Tyle że jak wspomniałem nie jestem znawcą, wcześniej miałem kolege który za mnie wszystko załatwiał bo się znał na wszystkim, ale niestety...
A motocykl będzie do jazdy po ulicach, nie torze.
Ciekawią mnie właśnie opinie, bo wybór naprawdę jest duży
I dzięki za uwagi żeby omijac giełdy.. Chyba że ktoś prywatnie przyjeżża żeby sprzedać swój moto, ale to chyba na allegro też umieszczają więc...
A to że mogę przeznaczyc 20-25 tyś na moto nie oznacza że nie mogę też wydać 17 tyś... dziwne te uwagi macie..
- miamiboy
- Świeżak
Każdy z nas wie ,że motocykle z Moto GP mają mało wspólnego z motocyklami fabrycznymi. Co innego w przypadku SBK.
Kolega zakładający temat chyba nie chce latać po torze.
Przez opinie takie jak Kaia ciężko jest sprzedać naprawdę ładny sprzęt w adekwatnej cenie. Do polski są sprowadzane motocykle albo po przejściach albo z dużymi przebiegami. Znajomy sprzedał 2 k4 jedną za 22tys drugą za 21tys rok temu i 2 lata temu. Pierwszą właściciel nowy właściciel przegiął niechcący stawiając na kole w 2 osoby i za 6k wróciła do znajomego. Z motocykla została rama lagi silnik. Reszta została wymieniona. Motocykl wrócił do swojej świetności a całość została udokumentowana i części uszkodzone poszły do wglądu. Jako ,że znajomy jest pasjonatą i fuszerki nie odwala motocykl znalazł nowego właściciela za 17tyś. Pytam więc w jakim stanie są motocykle przywożone do Polski,że opłaca się sprzedawać je po 12-14tyś? Przeglądam Ebay i gumtree uk od dłuższego czasu i bardzo ciężko dobrą sztuke w niskiej cenie.
K1-K2 z małym przebiegiem w oryginale to około 3500-4000 funtów. Znajomy mówił ,że jeszcze 5lat temu ceny były naprawdę atrakcyjne. Teraz raczej opłaca się brać, ale sprzęty naprawdę nowe, które po wstawieniu na allegro są jednymi z droższych albo krossy.
Reszta moto to copart i niewiadoma z tym co zostało zespawane a co wyprostowane a gdzie wymienione na nowe OEM czy zamiennik.
Kolega zakładający temat chyba nie chce latać po torze.
Przez opinie takie jak Kaia ciężko jest sprzedać naprawdę ładny sprzęt w adekwatnej cenie. Do polski są sprowadzane motocykle albo po przejściach albo z dużymi przebiegami. Znajomy sprzedał 2 k4 jedną za 22tys drugą za 21tys rok temu i 2 lata temu. Pierwszą właściciel nowy właściciel przegiął niechcący stawiając na kole w 2 osoby i za 6k wróciła do znajomego. Z motocykla została rama lagi silnik. Reszta została wymieniona. Motocykl wrócił do swojej świetności a całość została udokumentowana i części uszkodzone poszły do wglądu. Jako ,że znajomy jest pasjonatą i fuszerki nie odwala motocykl znalazł nowego właściciela za 17tyś. Pytam więc w jakim stanie są motocykle przywożone do Polski,że opłaca się sprzedawać je po 12-14tyś? Przeglądam Ebay i gumtree uk od dłuższego czasu i bardzo ciężko dobrą sztuke w niskiej cenie.
K1-K2 z małym przebiegiem w oryginale to około 3500-4000 funtów. Znajomy mówił ,że jeszcze 5lat temu ceny były naprawdę atrakcyjne. Teraz raczej opłaca się brać, ale sprzęty naprawdę nowe, które po wstawieniu na allegro są jednymi z droższych albo krossy.
Reszta moto to copart i niewiadoma z tym co zostało zespawane a co wyprostowane a gdzie wymienione na nowe OEM czy zamiennik.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Powiem Ci Seba , że ja mialem klopot i bujalem sie dlugo, żeby sprzedać swoje k3 z yoshi, z alarmem ,z salonu z Polski od drugiego wlaściciela za 14,5 tysia. Motocykl który nigdy nie leżal...Bo cena rynkowa wynosiła 12 tysi:( To jest mentalność i tyle)
- Gregorgsxr
- Świeżak
Pytam więc w jakim stanie są motocykle przywożone do Polski,że opłaca się sprzedawać je po 12-14tyś?
i właśnie tu jest duży dylemat.. kupować moto z Polski czy z Niemiec
W Polsce można wpaść łatwo na minę, dużo tańsze niż w Niemczech, a często sprowadzane z zagranicy, więc haczyki muszą być
Z drugiej strony, za GSXR k4 dawać 22 000 zł to trochę sporo, bo wolałbym k8

Mam dylemat i nie wiem co robić
I jeszcze raz powtórze, MOTO MA BYĆ NA TRASA + MIASTO, NIE TOR!
- miamiboy
- Świeżak
Bo Polacy to by chcieli żeby im ktoś dał nowy motocykl i najlepiej pół darmo albo żeby jeszcze dopłacił i dorzucił ponętną blondynkę zamiast nakładki na siedzenie. Dobry na prawdę zadbany motocykl ma swoją wartość i wyznaje zasadę że jeśli ktoś nie chce kupić to nie warto sprzedawać na siłę, dziury nie wyleży a opłaty są śmieszne kiedyś takie motocykle będą w cenie.
Drodzy koledzy userzy czy tak ciężko się zaznajomić z regulaminem? Pisanie wielkimi literami, wulgaryzmy i nie potrzebne spięcia są zbędne. Jeśli nie zaczniecie się stosować do tego regulaminu forum to temat zamknę
Drodzy koledzy userzy czy tak ciężko się zaznajomić z regulaminem? Pisanie wielkimi literami, wulgaryzmy i nie potrzebne spięcia są zbędne. Jeśli nie zaczniecie się stosować do tego regulaminu forum to temat zamknę
Ostatnio edytowano 26/2/2013, 23:13 przez Black-Ghost, łącznie edytowano 1 raz
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
k8 ~28-30k wyrwiesz cos w Polsce szukałbym krajowej od pierwszego ownera. W niemczech trzeba uwazac na Turasow w UK tez bo pomimo kar potrafa odkrecac. Warto kupic jednak z aktualnym MOT'em czy przegladem niemieckim tam lipa nie przejdzie.
W koncu zacząłeś pisać ludzkim językiem
.
W koncu zacząłeś pisać ludzkim językiem

-
Chodzi mi o to że jeżeli ktoś szuka konkretnego modelu motocykla to wbija na konkretne forum a nie na ścigaczu . Chcesz gsxr to wpadaj na forum-gsxr.pl , hondę to wpadaj na forum fireblade .
Chodzi tez oto że pełno jest publikacji na temat wybranych przez Ciebie motocykli w internecie .
Chodzi o to że pełno jest tu osobników którzy chwalą się że chcą kupić motocykl do 100 tyś , że kupił nowe kawasaki zzr 1400 , że wygrał 160 tyś w radio i chce kupić ba kupił vzr 1800 który notabene do dziś jest na allegro .
Chodzi tez oto że pełno jest publikacji na temat wybranych przez Ciebie motocykli w internecie .
Chodzi o to że pełno jest tu osobników którzy chwalą się że chcą kupić motocykl do 100 tyś , że kupił nowe kawasaki zzr 1400 , że wygrał 160 tyś w radio i chce kupić ba kupił vzr 1800 który notabene do dziś jest na allegro .
kamyk
- kamyk82
- Świeżak
-
Panowie, temat został ogarnięty.
Jeszcze raz zrobicie taką sieczkę, to pojadę na całego po bandzie.
Jeszcze raz zrobicie taką sieczkę, to pojadę na całego po bandzie.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ok, znalazłem ogłoszenia z allegro:
http://otomoto.pl/suzuki-gsx-r-suzuki-g ... 93607.html
http://allegro.pl/suzuki-gsx-r-k8-1000- ... 69981.html
Czy moglibyście mi coś powiedzieć na ich temat? bo zamierzam sie wybrać obejrzeć..
http://otomoto.pl/suzuki-gsx-r-suzuki-g ... 93607.html
http://allegro.pl/suzuki-gsx-r-k8-1000- ... 69981.html
Czy moglibyście mi coś powiedzieć na ich temat? bo zamierzam sie wybrać obejrzeć..
- miamiboy
- Świeżak
Pierwsza wygląda okej i chyba na niej bym się tylko skupił bo ta druga niby wszystko fajnie ale po co zmieniać tarcze na inne przy takim przebiegu? i widać że jest trochę odrapana na prawej stronie.
-
ta pierwsza idealna. zakochałem się normalnie
i wierzyłbym tutaj sprzedającemu co do stanu technicznego, bo widać że pedantycznie zadbany, doinwestowany. właściciel motocyklista z krwi i kości ;D ps może kombi dorzuci ;p

Była: Honda NTV 650, Jest: Honda CBR 900RR
-
DaroNTV - Świeżak
Black-Ghost, bo tarcze hamulcowe to mankament K7-K8. Kumpel ma kilo K7 z prawdziwym przebiegiem 24tys km i ma niesamowite luzy na nitach - tarcze nadajÄ… siÄ™ do wymiany lub zanitowania od nowa.
Co do głównego wątku w tym temacie.
Sam szukałem K7/K8, ZX10R i 1000RR. Miesiąc temu kupiłem dopasioną i naprawdę zadbaną SC57b no i za idealne moto musiałem zapłacić tyle, ile u nas w kraju chodzą SC59. Chcę przez to powiedzieć, że jeżeli motocykl będzie wykorzystywany na drodze, to nie skupiaj się na jednej marce. Priorytet to stan motocykla i udokumentowana przeszłość, wtedy będziesz zadowolony z zakupu. Cyferki w dowodzie rejestracyjnym to moim zdaniem drugorzędna sprawa
Co do głównego wątku w tym temacie.
Sam szukałem K7/K8, ZX10R i 1000RR. Miesiąc temu kupiłem dopasioną i naprawdę zadbaną SC57b no i za idealne moto musiałem zapłacić tyle, ile u nas w kraju chodzą SC59. Chcę przez to powiedzieć, że jeżeli motocykl będzie wykorzystywany na drodze, to nie skupiaj się na jednej marce. Priorytet to stan motocykla i udokumentowana przeszłość, wtedy będziesz zadowolony z zakupu. Cyferki w dowodzie rejestracyjnym to moim zdaniem drugorzędna sprawa

|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Kvba o ty
Zdrajco
Co do K7-K8 być może to wada z tymi tarczami nie mówię że nie.

-
Ta pierwsza była ganiana po torze i ogólnie Diablo w ogóle o nią nie dbał . Paru gości ją oglądało i syf kiła i mogiła ale obecny właściciel to już inna bajka . Motocykl szybko zmienia właściciela bo ten już jest 3 .
Kolego Kvba ten gixx kolegi to pewnie ma przebieg pomnożyć przez 3 to co na liczniku . Model k7k8 nie miał i nie ma problemu z luzującymi się tarczami , ja miałem k7 kupiłem go z przebiegiem 3 tyś sprzedałem jak miał 34 i żadnych luzów . Model k7 k8 miał 3 akcje serwisowe : regulator napięcia , alternator i zawór sterujący wolnymi obrotami .
Kolego Kvba ten gixx kolegi to pewnie ma przebieg pomnożyć przez 3 to co na liczniku . Model k7k8 nie miał i nie ma problemu z luzującymi się tarczami , ja miałem k7 kupiłem go z przebiegiem 3 tyś sprzedałem jak miał 34 i żadnych luzów . Model k7 k8 miał 3 akcje serwisowe : regulator napięcia , alternator i zawór sterujący wolnymi obrotami .
kamyk
- kamyk82
- Świeżak
Black-Ghost, niestety zdrajca ze mnie ;P Ale myślę, że jakbyś zobaczył mój egzemplarz, nie miałbyś wątpliwości czemu go kupiłem
kamyk82, książka serwisowa nie kłamie
Przebieg na milion procent oryginalny. Nawet w zeszłym sezonie latał z nami gość, też na K7 i miał dokładnie to samo, tarcze latały na nitach jak durne, a przebieg miał chyba coś ponad 30tys. km, dodam, że gixx był od nowości w jednych rękach.
Generalnie tematu z tymi tarczami specjalnie nie zagłębiałem. Stwierdzam jedynie to co zaobserwowałem na dwóch naprawdę świetnie utrzymanych egzemplarzach.

kamyk82, książka serwisowa nie kłamie

Generalnie tematu z tymi tarczami specjalnie nie zagłębiałem. Stwierdzam jedynie to co zaobserwowałem na dwóch naprawdę świetnie utrzymanych egzemplarzach.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Kurde kamyk82, a myślałem że wszystko idealnie, że po Krzysiu Włodarczyka więc lepiej nie można było trafić a tu tak piszesz
troche mnie zniechęciłeś do niej
Dzisiaj dzwoniłem też do kolejnego gościa, i po rozmowie doszedłem do wniosku że kręci, mam wrażenie że wymiślił na szybko dlaczego sprzedaje, moto niby sprowadził z Włoch, ale wymienił dużo częsci. Z rozmowy wywnioskowałem że moto było po jakiejś kolizji, podziękowałem -_-

Dzisiaj dzwoniłem też do kolejnego gościa, i po rozmowie doszedłem do wniosku że kręci, mam wrażenie że wymiślił na szybko dlaczego sprzedaje, moto niby sprowadził z Włoch, ale wymienił dużo częsci. Z rozmowy wywnioskowałem że moto było po jakiejś kolizji, podziękowałem -_-
- miamiboy
- Świeżak
No niestety kupić motocykl w Polsce to udręka. Ja czekałem rok czasu zanim trafiłem zx-10r w takim stanie w jakim sobie ubzdurałem. I też zapłaciłem o 3tyś więcej niż stoją na allegro 

-
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości