Alarm Datatool system 3 odłączenie
• Strona 1 z 1
Alarm Datatool system 3 odłączenie
Witam,
Niedawno zakupiłem Yamahe FZ6 sprowadzoną z Anglii z wmontowanym alarmem Datatool system 3. Nie jest mi on na razie potrzebny a denerwuje mnie ciągłe piszczenie, ale nie chce go całkowicie wymontowywać bo może się kiedyś przydać. Moje pytanie brzmi czy wystarczy odpiąć go od akumulatora(prosiłbym o dokładniejszą instrukcje bo nie widzę kabla dochodzącego od alarmu), czy ma on jakąś swoją zapasową baterie. Szukałem na forum informacji o tym ale znalazłem tylko jak przełączyć go na tzw service mode a on przy tym piszczy co jakieś 15s, chodzi mi o całkowite odłączenie go od motocykla. Z góry dziękuje za pomoc.
Niedawno zakupiłem Yamahe FZ6 sprowadzoną z Anglii z wmontowanym alarmem Datatool system 3. Nie jest mi on na razie potrzebny a denerwuje mnie ciągłe piszczenie, ale nie chce go całkowicie wymontowywać bo może się kiedyś przydać. Moje pytanie brzmi czy wystarczy odpiąć go od akumulatora(prosiłbym o dokładniejszą instrukcje bo nie widzę kabla dochodzącego od alarmu), czy ma on jakąś swoją zapasową baterie. Szukałem na forum informacji o tym ale znalazłem tylko jak przełączyć go na tzw service mode a on przy tym piszczy co jakieś 15s, chodzi mi o całkowite odłączenie go od motocykla. Z góry dziękuje za pomoc.
- cwiku
- Świeżak
Siema. Baterie musisz rozladowac. Wlacz go na service mode i potem odlacz. Po paru godzinach sie rozladuje. Ja osobiscie mam alarm i mi nie przeszadza. Zawsze jak na zime wyciagam aku to wlaczam service mode odpina baterie i po paru godzinach bateria sie rozladowuje. Tylko nie sprawdzalem nigdy czy po odlaczeniu tego jednego kabla od masy bedzie dzialac zaplon.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Po odłączeniu masy nic nie działa. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał gdzie dokładnie ten alarm łączy się z akumulatorem i jak to cholerstwo odczepić. Jeśli ktoś dał sobie z tym rade proszę o wiadomość na priv.
- cwiku
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości