świeca irydowa
• Strona 1 z 1
świeca irydowa
witam aktualnie prowadzę remont yz 125 1994 rok i myślałem nad kupieniem takiej przykładowo świecy http://allegro.pl/swieca-irydowa-ngk-br ... 36694.html
co dają świece irydowe i czy opłaca się wydać 50 zl na taki zakup ? czy nie będzie żadnej różnicy ??
co dają świece irydowe i czy opłaca się wydać 50 zl na taki zakup ? czy nie będzie żadnej różnicy ??
- kuba9018
- Świeżak
moim zdaniem jak najbardziej się opłaca. swieca wg producenta jest 3X trwalsza niz zwykła. wiadomym jest że taka swieca, lepiej dopala mieszanke bo iskra jest bardziej skupiona i zauwazalnie mocniejsza. w moim ktmie 525 zaraz po zakupie padła swieca - kupiłem na szybko zwykłą dopasowaną dałe z 25 zł. no i moto pracowało jak trzeba. ale po niecałym miesiącu kupiłem irydówke zakłądam i róznica od razu wyraźnie zauwazalna. moto równiej pracował, wyżej wkręcał, i przy odcince równiej pracował. czy obnizyło sie spalanie itp trudno powiedziec nigdy nie mierzyłem i jak pisałem moto wtedy miałem około miesiąca wiec spalanie nie było mi znane. ale teraz jak miałbym kupować swiece to tylko iryd! na swojej mam juz 2 sezony przelatane i chyba wymienie - tak profilaktycznie. bo generalnie wygląda bardzo dobrze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości