Naked za 6-7 tysięcy
• Strona 1 z 1
Naked za 6-7 tysięcy
Witam forumowiczów
Przybyłem aby zasięgnąć rady doświadczonych bywalców tego forum. Po zapoznaniu się z tympowymi zagadnieniami w interesującej mnie kwestii ciągle mam kilka wątpliwości które mam nadzieje rozwiejecie
Doświadczenie - przede wszystkim to kurs prawa jazdy na Hondzie cbf 250, do tego sporo kilometrów na WSK JAWA 350 CZ i MZ ale to jeszcze wtedy kiedy nie miałem uprawnień.
Parametry - 22 lata, 180 cm, 85-87 kg
Cel - szeroko pojęta przyjemność, popoludniowe przejażdżki ze znajomymi, duzo jezdzenia z plecakiem w niewielkim stopniu po miescie ale chciałbym aby zdarzały się dłuższe trasy tak do 400km w jedną stronę
Ile kilometrów - ciężko ocenić, samochodem robię jakieś 20000 tysięcy ale myślę ze motocykl spokojnie zmieszczę w 6-7
Fundusze - mam 8 kafli na wszystko z czego 6-7 chciałem przeznaczyć na motocykl a reszta na stosowny ubiór
Utrzymanie - nie bardzo się orientuję jakie są tu wartości ale jeśli podobne jak w przypadku samochodu to spokojnie takie wartości udźwignę
Gust - tu zdecydowanie jestem za motocyklami gdzie widać serducho czyli typowe nakedy
Modele - z wyglÄ…du to Z750 i Hornet ale wiem ze to za mocne wiec wizualnie jestem za XJ 600
Bardzo istotne jest dla mnie aby motocykl był bezawaryjny i ekonomiczny (spalanie maksymalne w granicach 6-7 litrów) a także posłużył przynajmniej 5 lat bo wtedy brat zrobi A2 więc dostanie go w spadku
. Jedynym modelem w mojej opini jest XJ 600 ale może wpadniecie na coś innego co przypadnie mi do gustu, myśle że nawet z kilkoma końmi wiecej jestem sobie w stanie poradzic bo motocyklami jezdze od najmlodszych lat. Jesli chodzi o XJ to jaki rocznik polecacie? Dorwę cos w miarę "młodego"? Pojawia się też opcja zakupy CBF 600, znajomy sprzedaje włąśnie za 7000 tysięcy z tym że motocykl jest trochę po przejsciach bo zjeździł całą Europę od skandynawii po bałkany a to na pewno odbiło się na jego stanie technicznym. Liczę na Wasze rady i z niecierpliwością czekam na komentarze. Pozdro 

Przybyłem aby zasięgnąć rady doświadczonych bywalców tego forum. Po zapoznaniu się z tympowymi zagadnieniami w interesującej mnie kwestii ciągle mam kilka wątpliwości które mam nadzieje rozwiejecie

Doświadczenie - przede wszystkim to kurs prawa jazdy na Hondzie cbf 250, do tego sporo kilometrów na WSK JAWA 350 CZ i MZ ale to jeszcze wtedy kiedy nie miałem uprawnień.
Parametry - 22 lata, 180 cm, 85-87 kg
Cel - szeroko pojęta przyjemność, popoludniowe przejażdżki ze znajomymi, duzo jezdzenia z plecakiem w niewielkim stopniu po miescie ale chciałbym aby zdarzały się dłuższe trasy tak do 400km w jedną stronę
Ile kilometrów - ciężko ocenić, samochodem robię jakieś 20000 tysięcy ale myślę ze motocykl spokojnie zmieszczę w 6-7
Fundusze - mam 8 kafli na wszystko z czego 6-7 chciałem przeznaczyć na motocykl a reszta na stosowny ubiór
Utrzymanie - nie bardzo się orientuję jakie są tu wartości ale jeśli podobne jak w przypadku samochodu to spokojnie takie wartości udźwignę
Gust - tu zdecydowanie jestem za motocyklami gdzie widać serducho czyli typowe nakedy
Modele - z wyglÄ…du to Z750 i Hornet ale wiem ze to za mocne wiec wizualnie jestem za XJ 600
Bardzo istotne jest dla mnie aby motocykl był bezawaryjny i ekonomiczny (spalanie maksymalne w granicach 6-7 litrów) a także posłużył przynajmniej 5 lat bo wtedy brat zrobi A2 więc dostanie go w spadku

- Fox7
- Świeżak
Zjeżdżenie cąłej Europy w krótkim czasie to nie odbija sie na stanie jeżeli sie serwisuje regularnie motocykl. Wiec nei pękaj. Jak lał oliwe zmieniał filtry oraz regulował zawory to brac i nie marudzić. Nieświeży lakier doprowadzisz przy polerce. CBF ciekawszy od XJ600
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
W tej cenie właśnie ZR-7 ew Bandit
Oba może nie najnowsze konstrukcyjnie ale ciągle są okej.

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za odpowiedzi
.
Jeśli chodzi o niezawodność to któe z wymienionych modeli są w tym względzie najlepsze?
Jakie roczniki powinienem wziąć pod uwagę w przypadku Bandita, XJ600 i ZR7 przy funduszach jakie mogę wydać a któych roczników raczej unikać?

Jeśli chodzi o niezawodność to któe z wymienionych modeli są w tym względzie najlepsze?
Jakie roczniki powinienem wziąć pod uwagę w przypadku Bandita, XJ600 i ZR7 przy funduszach jakie mogę wydać a któych roczników raczej unikać?
- Fox7
- Świeżak
Wszystkie wymienione modele można postawić na tym samym poziomie jeśli chodzi o niezawodność.
Wszystko zależy od tego kto jak dbał o pojazd
Wszystko zależy od tego kto jak dbał o pojazd
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie tak jak pisze "skwy" Roczniki takie na jakie puszcza cie budżet.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Co powiecie o tej sztuce?
http://otomoto.pl/suzuki-bandit-600-n-2 ... 25816.html
Jest akurat w mojej okolicy. NIe ma zegarów, jaki jest mniej więcej koszt nowych z montażem?
http://otomoto.pl/suzuki-bandit-600-n-2 ... 25816.html
Jest akurat w mojej okolicy. NIe ma zegarów, jaki jest mniej więcej koszt nowych z montażem?
- Fox7
- Świeżak
ten bandzior ma coś dziwnie niską cenę jak na ten rocznik. nawet jeśli chodzi o to ze zegarów i ciężarków na kierownicy nie ma... oglądałem na allegro te bandity w w podanym zakresie cenowym ciężko fajną sztukę znaleźć ;/
a za Kawasaki er5 nie chcesz się rozejrzeć?
a za Kawasaki er5 nie chcesz się rozejrzeć?
Była: Honda NTV 650, Jest: Honda CBR 900RR
-
DaroNTV - Świeżak
- Fox7
- Świeżak
To prawda chciałbym nakeda ale jak sam widzisz nie mam zbyt duzego wyboru z moim budzetem wiec ostatecznie te z owiwka tez beda dobre, juz rok odkladam ten zakup a cisnienie coraz wieksze. Chyba ze moze lepszym pomysłem będzie jakas XJ600 w dobrym stanie niż wątpliwy bandit czy tez zr7. Skłaniam się ku temu aby motocykl był ze mną minimum 3 lata wiec moze jednak XJ600 bedzie lepszym pomyslem? Zostaje jeszcze ta cbf o ktorej wspominałem wyzej. Duzo niewiadomych 

- Fox7
- Świeżak
Jezeli podoba ci sie jego wyglad i masz okazje kupic egzemplarz w dobrym stanie to zdecydowanie polecam ci CBF, moto nie-do-zajechania z naprawde dobrym silnikiem i zawieszeniem. Do tego dochodzi bardzo niskie spalanie (5l przy normalnej jezdzie). Pogadaj ze znajomym, przejedz sie i zobacz czy ci odpowiada.. Ew. zerknij na starego Fazera, tyle ze to moze byc troche za mocne moto na poczatek
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Kenro
- Świeżak
Możesz też rozejrzeć się za GSX 750 Inazuma jak np.
http://allegro.pl/suzuki-gsx-750-inazum ... 14317.html
Wspaniała maszyna, jednak musisz uczciwie ocenić czy czujesz się na siłach. Ja kupiłem na pierwsze moto i jakoś sobie radzę, w sumie to ją kocham;) Pisząc jednak uczciwie czasami jednak żałuję że nie kupiłem czegoś lżejszego i słabszego do nauki.
Jeśli szukasz ładnego klasycznego nakeda to Ci pewnie przypadnie do gustu. Silnik nie do zajechania i w Twoim budżecie masz szansę na ładną zdrową sztukę.
http://allegro.pl/suzuki-gsx-750-inazum ... 14317.html
Wspaniała maszyna, jednak musisz uczciwie ocenić czy czujesz się na siłach. Ja kupiłem na pierwsze moto i jakoś sobie radzę, w sumie to ją kocham;) Pisząc jednak uczciwie czasami jednak żałuję że nie kupiłem czegoś lżejszego i słabszego do nauki.
Jeśli szukasz ładnego klasycznego nakeda to Ci pewnie przypadnie do gustu. Silnik nie do zajechania i w Twoim budżecie masz szansę na ładną zdrową sztukę.
-
maciej.k - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość