Zobacz wÄ…tek - Nowy Motocykl - Triumph Street Triple R
NAS Analytics TAG

Nowy Motocykl - Triumph Street Triple R

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Nowy Motocykl - Triumph Street Triple R

Postprzez MatisJachu09 » 14/2/2013, 20:38

Witam. Na wiosnę tego roku planuję zakup nowego motocyklu - Triumph Street Triple R. Chciałbym poznać opinie innych osób na jego temat i czy sprawdzi się dla mnie. Trochę o mnie :
- w tym roku skończę 19 lat, mam 180 cm wzrostu i wagę - 67 kg
- pierwszy motocykl zakupiłem po zdaniu kategorii A1, w wieku 16 lat, była, i jest nadal,
Cagiva Planet ( przejeździłem na niej 2 sezony ).

Otóż pod koniec lutego skończę te 19 lat i już od dłuższego czasu rozglądałem się za jakimś większym motocyklem, który nada się dla mnie i myślę, że go znalazłem - Triumph Street Triple R. Interesują mnie głównie nakedy, rozglądałem się także za innymi jak np. Honda Hornet, Suzuki Gladius, Ducati Monster 696, Kawasaki ER-6N, Yamaha XJ6 czy MV Agusta Brutale 675, lecz najbardziej przypadł mi do gustu Triumph ( wydaje mi się, że spisze się najlepiej dla mnie ).

Chciałbym aby to był moto do wszystkiego, od wypadów z kumplami, jakieś dłuższe trasy, jak i możliwość podjechania pod szkołę. Wiele się naczytałem o Triumphie ( tych dobrych opinii jak i tych złych, jak wiadomo każdy ma własne zdanie ). Osobiście uważam go za konstrukcyjnie udany motocykl, mimo, że polski dystrybutor troszkę żąda za niego. Dlatego kieruję się z pytaniem do bardziej doświadczonych osób czy ten motocykl będzie dla mnie dobrym wyborem.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
MatisJachu09
Świeżak

Postprzez jaroaro » 14/2/2013, 23:00

Ja przesiadłem się w wieku 19 lat na Streeta. Jeździłem od 6 roku życia jednak to był pierwszy większy motocykl(własny). Okazyjnie jeździłem motocyklami ale jak wiadomo to nie to samo. Różnica mocy może Cię na początku przerazić, ale jeżeli masz trochę oleju w głowie dasz sobie radę. Triumph oddaje moc liniowo i ciągnie od dołu więc jeżeli wiesz, że go nie ogarniesz nie musisz na początku wysoko kręcić. Będzie jeszcze na to czas. Nie wiem jak ogarnąłeś jazdę na 125. Co to wyboru to moim zdaniem najlepszy naked mimo, że opinie są podzielone, ale ja raczej zdania nie zmienię ;-)
Triumph Street Triple
jaroaro
Bywalec

Postprzez hubi199 » 15/2/2013, 10:31

Na większym sprzęcie w porównaniu do cagivy, będziesz się musiał wszystkiego od nowa uczyć. Ten sprzęt ma ponad 100KM. Na początek do dużo choć nie mówie, że nie do ogarnięcia. Brednie o tym, że nie będę odkręcał to możesz rodzicom mówić, po tygodniu i tak go zaczniesz kręcić.
Nic nie napisałeś czy posiadasz kat. A i wnioskuje że sprzęt ma być z salonu. Jak się zdecydujesz na coś kup crashpady od razu.
hubi199
Bywalec

Postprzez jaroaro » 15/2/2013, 10:53

Niestety prawda jest taka, że po kilkuset km stwierdzisz, że już ogarnąłeś moto i będziesz chciał jeździć szybciej co może źle się skończyć
Triumph Street Triple
jaroaro
Bywalec

Postprzez hubi199 » 15/2/2013, 17:43

Jak po kilkuset to naprawde ktoś musi mieć silną wole. Po sobie wiem, że wcześniej się odkręca. W moim przypadku skończyło się ślizgiem (dodam żę na sprzęcie ponad 30KM słabszym), ale dla osoby która w nieodpowiednim miejscu i momencie odkręci może to się skończyć żle, bardzo źle.
hubi199
Bywalec

Postprzez MatisJachu09 » 15/2/2013, 19:49

Tak, posiadam kategorię A. Wiadomo, będzie kusiło żeby przekonać się na co stać to cudo, ale mam nadzieję, że jestem na tyle rozsądny, aby nie przesadzić ( wiele razy rodzice mi zaufali i staram się, aby się na mnie nie zawiedli, także nie mam zamiaru się popisywać nowym motocyklem lub coś innego co mogło by się źle skończyć, tym bardziej jeżeli miałoby się to stać drugiej osobie ). Jeszcze nie wiem czy będzie to na pewno motocykl z salonu , ale jak sam hubi199 napisałeś o crashpad'ach, mam zamiar nimi wyposażyć motocykl, jak to zrobiłem także w przypadku Cagivy.
MatisJachu09
Świeżak

Postprzez jaroaro » 15/2/2013, 19:52

Oczywiście, że będzie kusiło skoro motocykl sam z gazu idzie na koło to będziesz robił to często ;-)
Triumph Street Triple
jaroaro
Bywalec

Postprzez skwy » 16/2/2013, 09:44

Fajny sprzęcik powiem szczerze godny polecenia.
Opisy zagranicznych testerów są jak najbardziej przychylne tej maszynie.
Jak podejdziesz z rozumem to ogarniesz ten sprzęt.
http://www.cycleworld.com/wp-content/up ... -R_007.jpg

Gdyby mnie było stać i miałbym brać to wziął bym białego. Zbójecki wygląd :)
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MatisJachu09 » 16/2/2013, 12:14

Bardzo piękny, sam też myślę głównie nad białym. skwy wstawiłeś nowy model z 2013 roku, ja osobiście zastanawiam się ( żeby troszkę zaoszczędzić ) chociażby nad 2012. Różnica jest w sumie niewielka, bo różni się tylko układ wydechowy. W starszym modelu tłumiki są umieszczone pod zadupkiem. W jeszcze starszy modelach, bodajże z 2009 roku, są wyposażone w epickie ( przynajmniej dla mnie ), takie klasyczne okrągłe światła, które bardziej przyciągają moją uwagę niż te plastikowe
MatisJachu09
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê