Chciałbym kupic Crossa
• Strona 1 z 1
Chciałbym kupic Crossa
Witam mam 13 lat (w maju 14) zdałem na kartę motorowerową. Chciałbym kupić Crossa 125ccm, myślałem nad Chińczykiem, ale widziałem jego opinie, tak więc zwracam się do was o pomoc. Cena jaką chce przeznaczyć to 1500zł
- Stach123
- Świeżak
karta motorowerowa nie jest Ci potrzebna do jazdy crossem bo i tak nie mozesz nim wyjechać nigdzie. szczerze nie wiem co do konca Ci polecić
chinczyk to opcja dla osób które chcą smigac rzadko i pod domem. od tak o sie przejechac, na codzienna jazda i szalenstwa gdzies dalej - moim zdaniem strata kasy bo sprzęt szybko okaże sięsypliwy i jak sam nie bedziesz umiał go naprawiac bedziesz miał duze wydatki u mechaników
cross - za 1500 zł nie kupisz zadnego markowego crossa, a jak uda ci sie wyrwac jakiegos trupa to nie bedzie cie stać na koszta utrzymania - bo takie mogą byc duzo wieksze niz 1500 zł rocznie! wiec odpuść sobie crossy z taką kasą. tutaj jak juz jest mowa o dwu suwach, a takie maja koło 40 koni, wiec dla ciebie nie jest 125 a maksymalnie 85 pojemnosci
enduro - to chyba najbardziej tobie polece, soft enduro. bedą podobnie szybkie jak chinczyki, ale bedą duzo bardziej wygodne i solidniejsze. 125tka też bedzie za mocna i za cięzka dla Ciebie. na początek proponuje yamahe DT 50 - moto najbardziej popularne, łatwo o info dotyczące napraw, sporo częsci i zamienników. moto proste w budowie. zawsze mozesz dołozyc z 500 zł i kupic motocykl z papierami, zarejestrować go i śmigać też po asfalcie
chinczyk to opcja dla osób które chcą smigac rzadko i pod domem. od tak o sie przejechac, na codzienna jazda i szalenstwa gdzies dalej - moim zdaniem strata kasy bo sprzęt szybko okaże sięsypliwy i jak sam nie bedziesz umiał go naprawiac bedziesz miał duze wydatki u mechaników
cross - za 1500 zł nie kupisz zadnego markowego crossa, a jak uda ci sie wyrwac jakiegos trupa to nie bedzie cie stać na koszta utrzymania - bo takie mogą byc duzo wieksze niz 1500 zł rocznie! wiec odpuść sobie crossy z taką kasą. tutaj jak juz jest mowa o dwu suwach, a takie maja koło 40 koni, wiec dla ciebie nie jest 125 a maksymalnie 85 pojemnosci
enduro - to chyba najbardziej tobie polece, soft enduro. bedą podobnie szybkie jak chinczyki, ale bedą duzo bardziej wygodne i solidniejsze. 125tka też bedzie za mocna i za cięzka dla Ciebie. na początek proponuje yamahe DT 50 - moto najbardziej popularne, łatwo o info dotyczące napraw, sporo częsci i zamienników. moto proste w budowie. zawsze mozesz dołozyc z 500 zł i kupic motocykl z papierami, zarejestrować go i śmigać też po asfalcie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
z 125 miałem już doczynienie niestety chińczyk ;(
na codzień jeżdżę samoróbką z silnikiem 50 którą wyrwałem od dobrego mechanika za 500zł.
Ale chcę się przesiąść na coś większego jak 85/125
Tak więc chińczyk odpada ;]
a tak przy okazji ile DT 50 pociÄ…gnie>? i ile ma km?
na codzień jeżdżę samoróbką z silnikiem 50 którą wyrwałem od dobrego mechanika za 500zł.
Ale chcę się przesiąść na coś większego jak 85/125
Tak więc chińczyk odpada ;]
a tak przy okazji ile DT 50 pociÄ…gnie>? i ile ma km?
- Stach123
- Świeżak
moja koło 100 km h szła, kucy nie wiem ciezko powiedziec, nigdy nie mierzyłem, a tym co wypisuja na allegro nie ma co wierzyć. na pewno pewniej sie jeździ na DT 50 niz na chinczyku. smigałem na tym i na tym. DT podczas jazdy jest stabilna czuc ze zawieszenie pracuje itp. a chinczyk wpadnie koło w byle dziure i juz rzuca jakbyś nie wiadomo jak jechał
porażka....

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dt nie postawisz na koło, elektroniki mało.
to taki crossik na początek. chcesz zaczynać przygodę to dt będzie dobra. jeździłeś kup dt 80 maksymalnie 125.
pozdrawiam
to taki crossik na początek. chcesz zaczynać przygodę to dt będzie dobra. jeździłeś kup dt 80 maksymalnie 125.

pozdrawiam
suzuki gsx-r 750 k1
strony interentowe: chętni pisać
-
saint - Świeżak
spoko dt 50 mozna na gumie latać
u mnie na wiosce jest ekipa nie maja prawka wiec pozostaje tylko 50tka i latają na gumie ładnie
bez zadnych przeróbek wikeszych! za tą kase kupisz generanie starą DTtke wesja LC ( lub lc2) czyli cieczak pierwszy ( nie kupuj aby DT w wersji MX chłodzonej powietrzem ) i taka DT lc ( czarny silnik ) występowała w wersji 50 ccm i 80 ccm ale kolosalnej róznicy nie ma. potem wszedł silnik minarelli am6 srebrny. i am6 50 ccm jest czesto mocniejsza niz DT 80 ;P lub podobna.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak na moje to lataj 80:) petarda w porównaniu z 50cc.
z 50 nigdy nie zrobisz 80 albo zrobisz jak władujesz więcej kasy.
do tego przy tjuningu
wyjdzie Ci większe spalanie niż kupił byś 80cc.
tak więc na moje kupuj 80cc i lataj:D bo cross się zimy nie boi:D
z 50 nigdy nie zrobisz 80 albo zrobisz jak władujesz więcej kasy.
do tego przy tjuningu

tak więc na moje kupuj 80cc i lataj:D bo cross się zimy nie boi:D
suzuki gsx-r 750 k1
-
saint - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość