Przerejsetrowanie z 50 na 125
• Strona 1 z 1
Przerejsetrowanie z 50 na 125
Witam,chciałem kupić apke rs 125 i znalazłem jedną w fajną którą mógłbym kupić,jest jeden problem otóż ta rs jest zarejstrowana na 50cm
może ktoś z was wie czy dałoby się zarejestrować ją na 125 cm i od czego to zależy i co do tego potrzeba ??
i czy nawet jeżeli bym jeździł 50/125 majac prawko a1 to później mogłbym miec jakieś problemy ?
1/zrobiłem za Ciebie edycję/przeczytaj jeszcze raz regulamin/
2/nie ten dział i przesuwam do Prawa.
senekkorzenna
może ktoś z was wie czy dałoby się zarejestrować ją na 125 cm i od czego to zależy i co do tego potrzeba ??
i czy nawet jeżeli bym jeździł 50/125 majac prawko a1 to później mogłbym miec jakieś problemy ?
1/zrobiłem za Ciebie edycję/przeczytaj jeszcze raz regulamin/
2/nie ten dział i przesuwam do Prawa.
senekkorzenna
- Pizmak234
- Świeżak
A1 - kategoria która upoważnia do poruszania się motocyklem do 125 ccm.
50 < 125 więc możesz na nim jeździć
Problemy mogły by się zacząć w chwili jakiegoś poważniejszego wypadku.
Żeby zarejestrować rs'kę jako motocykl musisz pojechać do stacji diagnostycznej gdzie dostaniesz coś w rodzaju nowej homologacji. Szczerze mówiąc zastanowił bym się dwa razy czy to zmieniać
w końcu pojemność silnika też jest wpisywana na umowę kupna sprzedarzy, więc w razie czego mogłeś nie wiedzieć, że tak naprawdę cylinder jest większy, co mimo wszystko nie zmienia faktu, że nawet z tym większym cylindrem masz uprawnienia do jego prowadzenia.
Mój kumpel ma A1, i rs 125, tyle że teraz to ona tak naprawdę ma 160 ccm, jeździ bez większych obaw, i przy wszelkich kontrolach i badaniach technicznych nigdy nie miał żadnego problemu.
50 < 125 więc możesz na nim jeździć
Problemy mogły by się zacząć w chwili jakiegoś poważniejszego wypadku.
Żeby zarejestrować rs'kę jako motocykl musisz pojechać do stacji diagnostycznej gdzie dostaniesz coś w rodzaju nowej homologacji. Szczerze mówiąc zastanowił bym się dwa razy czy to zmieniać

Mój kumpel ma A1, i rs 125, tyle że teraz to ona tak naprawdę ma 160 ccm, jeździ bez większych obaw, i przy wszelkich kontrolach i badaniach technicznych nigdy nie miał żadnego problemu.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
wielokrotnie omawiane, wystarczy poszukać
zamykam
zamykam
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości