Zobacz wątek - Spodnie jeans plus kurtka skóra / tekstylia
NAS Analytics TAG

Spodnie jeans plus kurtka skóra / tekstylia

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Spodnie jeans plus kurtka skóra / tekstylia

Postprzez MichaelloEs » 5/2/2013, 19:08

Witam
Zastanawiam sie nad zakupem kurteczki skórzanej lub tekstylnej i do tego spodni jeansowych.
Pytanie moje brzmi: czy z takiego zestawu będę zadowolony?? Zaznaczę, że jeżdzę tylko w pogodne dni, jeżeli sie zbiera na deszcz nie wychodze z motocyklem:)
Potrzebuje zestaw na dalsze i bliższe trasy.
Co mnie dalej zastanawia, jeżeli juz sie trafi zła pogoda to takie jeansy od razu przemokną??
Jeszcze jedno, do jakiej temp można spokojnie w takich spodniach sie poruszać, aby przy tym nie marznąć??
Albo odradzacie taki zakup, lepiej kupic spodnie tekstylne??

Pozdrawiam!
MichaelloEs
Świeżak

Postprzez exaco » 5/2/2013, 19:27

Ja mam i tekstyle i jeansy chociaż muszę przyznać, że częściej jeżdże w tekstylach w połączeniu ze skórą z tego względu, że mogę je spiąć z kurtką, a jeans'ów nie. Skóra na deszczu dość szybko przemaka i robi się chłodno. W jeansach nigdy mnie deszcz nie złapał więc nie mogę się wypowiedzieć, ale te spodnie są dość grube (nie jest to taki zwykły jeans tylko gruby i cholernie ciężki materiał).
Co do temperatur to ja jeżdziłem przy temperaturze około 5 stopni w tych jeansach i nie było mi jakoś zimno w jajka, ale za to w skórze było bardzo zimno w klatkę.

Aha... moje jeansy to redline'y za jakieś 400zł więc nie jakaś górna półka, a kórtka skórzana to Dainese Racing Pelle czy jakoś tak... ;)
exaco
Świeżak

Postprzez Miczab » 5/2/2013, 21:30

Mottowear Espada CT. I brałbym kurtkę tekstylną.

Przemakają po krótkiej chwili - to w końcu jeans. Jazda w jeansach w deszczu to nic przyjemnego, ale coś za coś. Jeżeli poruszasz się w przedziałach ok. 400 zł za spodnie, to i tak tekstyla z _dobrą_ i działającą membraną nie kupisz.

pozdr
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez ENDUROMAAN » 8/2/2013, 13:29

Ja jezdze w jeansach ale tylko w okresie letnim i jestem zadowolony. Spodnie tekstylne polecam na okres jesienno-wiosenny , kiedy temp. sa nizsze a i deszcz moze nas zlapac. Do tego kurtka tekstylna - praktyczniejsza od skóy ( pod wzgledem uzytkowania, prania, konserwowania itp).
Jeansy mam freestara za 400 zl a kurtke modeki , 3 warstwowa , za ok 900 zl , model Finn.
Moge polecic taki zestaw - jezdze glównie po miescie + jakies wypady za miasto ok 2 razy w miesiacu
ENDUROMAAN
Świeżak

Postprzez Kamson » 11/2/2013, 20:02

zajrzyj tu http://hypnotik.pl/oferta/kurtki-motocy ... l-MAVERICK

gorąco polecam

szybka wysyłka, ceny myślę też ludzkie

no i najważniejsze JAKOŚĆ
Kamson
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe