Firma Motor-Tech katowice Tulejowanie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Firma Motor-Tech katowice Tulejowanie
Jak w temacie..robil ktos tam tulejowanie? ja własnie wyslalem tam cylek 300zł tuleja + kolo 300 tłok wossner?
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Mosori on zadał pytanie odnośnie tulejowania, więc jeśli nie wiesz to po co piszesz? Żeby posta nabić? :/ Nie wiesz to sie nie odzywaj.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Nie chcę się czepiać, ale robisz dokładnie to samo
I żeby nie było ze ja też to napisze chociaż że tulejowanie jest to wprasowywanie tulei do cylindra. Masz już trzecie moto, a nie wiesz takich banalnych rzeczy?

I żeby nie było ze ja też to napisze chociaż że tulejowanie jest to wprasowywanie tulei do cylindra. Masz już trzecie moto, a nie wiesz takich banalnych rzeczy?
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Źle mnie zrozumiałeś, do bastusa to mówiłem.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
panzernacker napisał(a):Nie chcę się czepiać, ale robisz dokładnie to samo![]()

No wiesz. W motorowerach się raczej takich żeczy nierobi ... Więc niewiem.

No cóż widocznie nikt tam nierobił, ale przecierz to nie jest szlifowanie diamętów żeby się tak martwić jak to zrobią ... Ja bym tego niepolecił jakiemuś wieśniakowi z kłotkiem i przecinakiem, a to przecierz jest firma jakaś i chyba umieją to robić ...

sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

-
bastus - Bywalec
Bastus nie masz o tym zielonego pojecia a jednak sie wypowiadasz..powiem ci tyle z twoja wiedza widze ze twoja cr szybko trafi do takiego zakładu
pozdro niestety moj cylek byl zaniedbany przez poprzednika który nie dbal o filtr powietrza a przez to odpadł nicasil na przegrodzie kanału wydechowego 

Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
eee tam, może niewiem co to jest tulejowanie ale filtry czyszcze często, leje najlepszy olej, smaruje łańcuch itp. wiec wątpię ...
Zresztą to jest motor wyczynowy to napewno trafi do takiego zakładu po sezonie ...

Zresztą to jest motor wyczynowy to napewno trafi do takiego zakładu po sezonie ...

sprzedam :

-
bastus - Bywalec
do piździka tym bardziej
zobacz sobie w ofercie co robiąz motorowerami - pełen tuning oferują, podcinanie kanałów itp itd. wiec spoko mozna dawac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A powie ktos cos więcej na temat tuleji w 2t? Ciekawi mnie to osobiscie testowałem suzuki rm 250 i yamahe yz 125 z tuleją i
honde cr 02r 125 swoją cr 01 i yamahe yz 250 na nikasilu i te na tuleji szału nie robiły ,akurat rm 250 prosto nabita tuleja z motortechu i nowy tłok własnie wossnera sprawdzałem przez wlot gaznika(dokumentacja) i ta 250 nie szła jak chocby yz 250 na nikasilu porównanie jak niebo i ziemia, czy tuleja faktycznie ,,zabija,, 2 t ?
honde cr 02r 125 swoją cr 01 i yamahe yz 250 na nikasilu i te na tuleji szału nie robiły ,akurat rm 250 prosto nabita tuleja z motortechu i nowy tłok własnie wossnera sprawdzałem przez wlot gaznika(dokumentacja) i ta 250 nie szła jak chocby yz 250 na nikasilu porównanie jak niebo i ziemia, czy tuleja faktycznie ,,zabija,, 2 t ?
- hondacr1989
- Świeżak
Ponoć jak wbije się tuleje to trzeba mieć inny tłok niż do nicasilu. Niektórzy ludzie jeżdżą na tulei inni narzekają bo ponoć tuleja dużo gorzej oddaje ciepło, ktoś kiedyś napisał że nigdy by nie założył tulei do wyczynowego.
Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
Wsadzając tuleje do 2T, to jak byś motórowi obciął jaja.
Tylko, że jak nie ma kasy na nicasil to nie ma wyjścia.
Tylko, że jak nie ma kasy na nicasil to nie ma wyjścia.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
do 2T obcinasz jajca
a do 4T praktycznie zabijasz silnik
mowa o wyczynówkach. wyzej kolega chcial wrzucic tuleje do motoroweru który fabrycznie jest z żeliwnym cylkiem ( czy tam aluminiowym ale z żeliwną tuleją ) w przypadku 4T troche mały sens ma regeneracja bo to nie są ograniczenia koszt, tylko wieksze koszta, sama regeneracja w 4t ma tez średni sens bo dorzucając pare zł mozna mieć nówke
co do zalet żeliwa to takie że samo wstawienie jest tańsze, 300-400 zł i mamy cylinder o nominalnym wymiarze, i w sumie z zalet to tyle ;P
a wad jest pełno, gorsze smarowanie, spory spadek mocy ( kazdy mówi że przy np 250 ccm i tak amator nie odczuje, ale to nie prawda, fakt moto nadal jest mocne, ale wystraczy sie przejechac moto na nicasilu i na żeliwie jak kolega wyzej pisał - i jest juz róznica. no i oddawanie ciepła jest tutaj jednym z wiekszych problemów. moto wyczynowe które nie oddaje ciepła sie strasznie gotuje, trzeba robic albo luźne spasowanie, albo przy docieraniu lać duzo oleju i modlić się żeby tłok nie spuchł i sie nie przytarł. - przekichana sprawa, w nicasil sie wrzuca tłoczek kilka minut popyrka, po torze pół gazem i praktycznie dotarty
co do kosztów - sam nie mam za duzo kasy żeby co sezon kupowac nowy cylinder z tłokiem itp itd... miałem uszkodzony nicasil, znalazłem na allegro cylinder za 500 zł fakt tutaj troche róznie mogło być, ale wyszło dobrze - po pomiarach okazało się ze cylinder jest bez zadnego zuzycia ( miał delikatne przebarwienia na wydechu jakby ryski ale to tylko odbarwienie a nie wytarta powłoka ) stary cylinder sprzedałem jakiemuś dziadkowi co wsadza tuleje i gdzieś sprzedaje i wziałem chyba ze 150 zł za niego. także nowy cylek wyszydł mi jakies 350 zł
jak ktos sie lubi bawić to mozna tak szukać i do 2T

co do zalet żeliwa to takie że samo wstawienie jest tańsze, 300-400 zł i mamy cylinder o nominalnym wymiarze, i w sumie z zalet to tyle ;P
a wad jest pełno, gorsze smarowanie, spory spadek mocy ( kazdy mówi że przy np 250 ccm i tak amator nie odczuje, ale to nie prawda, fakt moto nadal jest mocne, ale wystraczy sie przejechac moto na nicasilu i na żeliwie jak kolega wyzej pisał - i jest juz róznica. no i oddawanie ciepła jest tutaj jednym z wiekszych problemów. moto wyczynowe które nie oddaje ciepła sie strasznie gotuje, trzeba robic albo luźne spasowanie, albo przy docieraniu lać duzo oleju i modlić się żeby tłok nie spuchł i sie nie przytarł. - przekichana sprawa, w nicasil sie wrzuca tłoczek kilka minut popyrka, po torze pół gazem i praktycznie dotarty

co do kosztów - sam nie mam za duzo kasy żeby co sezon kupowac nowy cylinder z tłokiem itp itd... miałem uszkodzony nicasil, znalazłem na allegro cylinder za 500 zł fakt tutaj troche róznie mogło być, ale wyszło dobrze - po pomiarach okazało się ze cylinder jest bez zadnego zuzycia ( miał delikatne przebarwienia na wydechu jakby ryski ale to tylko odbarwienie a nie wytarta powłoka ) stary cylinder sprzedałem jakiemuś dziadkowi co wsadza tuleje i gdzieś sprzedaje i wziałem chyba ze 150 zł za niego. także nowy cylek wyszydł mi jakies 350 zł

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Na plus można też jeszcze zaliczyć to, że jak w żeliwie walnie tłok to szlif i dalej można pyrkać, a w nicasilu o ile nie uszkodzi go to ok a jak uszkodzi to po zawodach.
PS. Żeliwo czyli tuleja.
PS. Żeliwo czyli tuleja.
-
Marcin1324 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości