Zobacz wątek - zimowe pogawędki
NAS Analytics TAG

zimowe pogawędki

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez amahay » 4/2/2013, 13:01

Czemu nie dostaję powiadomień na maila o tym wątku ?
amahay
Stały bywalec

Postprzez Boshi » 4/2/2013, 13:09

Coś się sypie z forum. W naprawie podobno jest już,.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez amahay » 4/2/2013, 13:20

o tera dostałem .
amahay
Stały bywalec

Postprzez power_bit » 4/2/2013, 14:47

Jakim smarem nasmarować ośki kół?
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
power_bit
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Krmtzzz » 4/2/2013, 14:50

Tym zielonym :> ?
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Boshi » 4/2/2013, 15:24

Tawotem?
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez power_bit » 4/2/2013, 15:37

yhm, czyli Waszym zdaniem smar, to smar.... Nie do końca tak jest, ale spoko.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
power_bit
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Krmtzzz » 4/2/2013, 15:47

No na wymianie opon mi tak smarowali, wiec chyba sie znaja.
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Vergon » 4/2/2013, 16:07

power_bit napisał(a):Jakim smarem nasmarować ośki kół?

ŁT 40, taki zielony szerokiego zastosowania.
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Krmtzzz » 4/2/2013, 16:35

O ten mi chodzilo :D
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mirekm71 » 4/2/2013, 17:01

Ja smaruje grafitowym.
mirekm71
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Glenroy » 4/2/2013, 17:03

Krmtzzz napisał(a):NIe bylo, nie ma i nie bedzie sprawiedliwoscie... Tak jak z tym kolesiem co celowo zabil motocykliste i dostal mandat. Smiech na sali. Jestesmy poprostu traktowani jak podludzie. Chociaz, dobrze ze nie ma u nas tak jak u Ruskich, jedyny plus.

Jeszcze te komentarze pod artykulami mnie rozbrajaja, jak moga zyc tacy tepi ludzie ? "jechal wczoraj przez miasto ze 120", "idiota jechal w zimie, to niedziwne, ze zginal". No ja pier**** co ma pora roku do tego skoro zabil go idiota, a warunki na drodze byly dobre ? Smiech na sali, nasz narod jest taki tepy, ze im nie da sie wpoic by uwazali na motocykle. Banda downow i idiotow, ktorzy sa pieprzonymi egoistami myslacymi tylko o sobie na drodze. Wsiadaja za kolko i czuja sie Panami, podczas gdy tak na prawde sa zerami.

Przypomniała mi się niedawna akcja, gdzie na jakiejś wylotówce, nie pamiętam z jakiej miejscowości, ścigało się dwóch bezmózgów w BMW, gdzieś tam wyjechał sobie na tę samą drogę gościu jakimś jaguarem bodajże, no ale, jeden ze "fast & furious" nie wyhamował, uderzył w jaguara, odbił się i wpadł w grupkę ludzi, zabijając jedną dziewczynę. Wiecie kto został oskarżony o jej śmierć? Otóż bogu ducha winny kierowca jaguara, bo? Bo rzekomo wymusił pierwszeństwo. Pewnie, gość miał być świadomy tego, że w nocy, w terenie zabudowanym, jakichś dwóch kretynów będzie zapieprzać akurat tą ulicą ponad 2 paki. Ja też jak mam 200m wolnego przed nadjeżdżającym samochodem, wyjadę przed niego, bo przecież nie spodziewam się, że ten będzie miał 200 na blacie i przejedzie ten dystans w czasie, w którym ja nie zdążę dobrze puścić sprzęgła.

Ja Panowie uczę się szprechać i sajonara z tego kraju, z resztą, pracownicy ZA Puławy, które niedawno zostały sprzedane, jakoś nie pałają już takim optymizmem i każdy zaczyna bać się o następny dzień, nasi wspaniałomyślni (p)osłowie, chcą sprzedać Lotos, drogi zbiodegradowały po ostatnich mrozach, ukończenie DK17, której obecny stan jest tragiczny, stoi pod znakiem zapytania, na remont dróg nie ma kasy, inflacja idzie w górę a wynagrodzenia stoją na poziomie, a nie, nie stoją na żadnym poziomie, bezrobocie jest ogromne a firmy padają jak muchy, kraj praktycznie staje się niewypłacalny, a te skur****ny jeszcze sami sobie dają premie... . Czego niby mam szukać w tym kraju? Jakie daje mi perspektywy na przyszłość? Otóż żadnych, chyba jeszcze nikt nie doprowadził tego kraju do takiego burdelu jaki jest teraz, ale to wszystko przez ludzi, właśnie przez ludzi, bo "jakoś to będzie", bo "ja nic nie zmienię", prosty przykład macie w Grecji, robili wszystko, żeby przywrócić ludziom ich standard życia, bo zrobili im taką jesień średniowiecza, że do dziś ich jeszcze dupa boli, a u nas? A u nas "tak już po prostu jest". Kraj w którym produkuje się magistrów nie potrafiący zapewnić im miejsc pracy, kraj w którym technik nie ma życia. Ja jako t.elektro-energetyk za zachodnią granicą mam spokojnie 2.5k ojro na rękę, w kraju w prywatnej firmie, tylko dla tego, że szef traktuje nas jak ludzi a nie maszynkę do zaspokojenia własnego tyłka, dostaję 1.5k zł, z czego praktycznie 1/3 idzie na paliwo do samochodu. Dziękuję, postoję.

Co do kierowców nie będę się wypowiadał, bo większego bezmóżdża i chamstwa nie ma chyba w całej europie ;)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez SkoQ » 4/2/2013, 17:09

ej ej, ale nie róbmy tutaj stronki wykurw.pl :D zimowych pogaduszek nie zamieniajmy w wokandę polityczną, przychodzę na ścigacza bo właśnie tutaj mogę sobie odpocząć od telewizyjnego **** o politykach. Glenroy, wszyscy wiemy jak jest, każdy znas żyje tutaj po 20 lat i dłużej. Ale nie jebmy sobie tym tygodnia już od poniedziałku :D pogoda idzie, wiosna podobno za 3 tygodnie pełną parą :D
Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Ścigacz.pl

Postprzez amahay » 4/2/2013, 17:36

SkoQ napisał(a):ej ej, ale nie róbmy tutaj stronki wykurw.pl :D zimowych pogaduszek nie zamieniajmy w wokandę polityczną, przychodzę na ścigacza bo właśnie tutaj mogę sobie odpocząć od telewizyjnego **** o politykach. Glenroy, wszyscy wiemy jak jest, każdy znas żyje tutaj po 20 lat i dłużej. Ale nie jebmy sobie tym tygodnia już od poniedziałku :D pogoda idzie, wiosna podobno za 3 tygodnie pełną parą :D

Jak jesteś będziesz we Wrocławiu stawiam piwo .
amahay
Stały bywalec

Postprzez mirekm71 » 4/2/2013, 17:41

Jasne. Moj ojciec od pieciu lat zyje w Niemczech ale jego ten kraj nie rajcuje jak Ciebie Glenroy :-) Kazdy ma swije plusy i minusy a tamto panstwo policyjne gestapowcow to juz jakis koszmar. Teraz trzeba wybrac kraj zlodziei czy gestapo :-)

Zgodze sie jednak z pierwsza czescia wypowiedzi. Dobry motocyklista to nie ten co przejezdza w krotszym czasie kilkadziesiat killometrow czy qali na gumie od swiatel do swiatel. To ten co potrafi dostosowac predkosc do warunkow jazdy i nie dac sie zabic komus, kto popelnia bledy. Jak mozna zauwazyc kierowcy wszystkich innych kierowcow uwazaja za debili. Skoro wiesz,ze dzielisz droge z idiotami to jedz tak, zeby nie dac sie skrzywdzic.
mirekm71
VIP Ścigacz.pl

Postprzez power_bit » 4/2/2013, 17:51

Ograniczenie zaufania oraz umiejętność przewidywania niebezpiecznych sytuacji na drodze to podstawa. Ty masz pierwszeństwo, starszy Pan w polonezie 1,5 tony argumentów.
power_bit
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Krmtzzz » 4/2/2013, 18:10

Prosta sprawa, tak samo ja nie zapieprzam po zabudowanych ze skrzyzowaniami = glupota. Wczorajsza sytuacja natomiast, nie byla chyba do przewidzenia. KOles mial spore doswiadczenie jak na 22 lata, umiejetnosci tez mial, nie byl laikiem. Niestety nic to mu nie dalo. Sytuacja ta jest dowodem tego ze chocbys mial niewiadomo jakiego skilla, to i tak jakis debil moze Cie zabic.
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Glenroy » 4/2/2013, 18:15

mirekm71 napisał(a):Jasne. Moj ojciec od pieciu lat zyje w Niemczech ale jego ten kraj nie rajcuje jak Ciebie Glenroy :-).

Mój od dobrych 20 i wjeżdżając do Polski z miejsca zaczyna go wszystko denerwować. Mnie kraj nie rajcuje, sam wyjazd z Polski mnie nie cieszy bo zostawia się tutaj wszystko, co najważniejsze dom. Ale jeżeli miał byś do wyboru, żyć w nerwach z miesiąca na miesiąc w kraju złodziei, czy żyć na przyzwoitym poziomie w kraju gestapo, co byś wybrał? Z resztą jakie gestapo jak większość mieszkańców to turasy :P.

Napinka w poniedziałek, sorrki, ale mam na prawdę słaby dzień ;)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez suchy558 » 4/2/2013, 18:25

Glenroy napisał(a):Napinka w poniedziałek, sorrki, ale mam na prawdę słaby dzień ;)

a ja mam zaje*isty poniedziałek, zdałem Wytrzymałość Materiałów i Mechanikę Teoretyczną w pierwszym terminie :lol:

klamki LSL, ktoś miał, ktoś się spotkał? ;)
suchy558
Bywalec

Postprzez mirekm71 » 4/2/2013, 18:36

@Glenroy to moze moj ojciec jest tam za krotko. Ja dwa lata jezdzilem do Szwecji i fakt kasa byla, zero stresu ale jak ja strasznie tesknilem do tego tutaj syfu!

@Suchy gratuluje :-)
mirekm71
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik