zimowe pogawędki
no areodynamikÄ… pewnie nie powala
Panowie panowie, słyszałem nowy mit, w SV'ce nie można za bardzo odkręcać manety na luzie, bo rozwalisz rozrząd
Invi, bo częściej się pisze do z j e b a n y c h niż do u j e b a n y c h ludzi ?

Panowie panowie, słyszałem nowy mit, w SV'ce nie można za bardzo odkręcać manety na luzie, bo rozwalisz rozrząd

Invi, bo częściej się pisze do z j e b a n y c h niż do u j e b a n y c h ludzi ?
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
SkoQ napisał(a):no areodynamiką pewnie nie powala
Bo tobie aerodynamika kasku jest potrzebna na gsie

Nie wiem o którym modelu SVki mówisz ale ja bym to sprawdził na svforum niż na ścigaczu gdzie SVke ma parę osób . Myślę że tą opinie napisała osoba która miała rozrząd do wymiany , parę razy odkręciła i się zj*bał .
Który model/rocznik chcesz kupować ?
-
amahay - Stały bywalec
No akurat wszyscy kupujący kask predatora jeżdżą na GS'ie, i rzeczywiście nie ma się czym martwić, bo przecież przy 170 km/h wiatr przypomina raczej lekką morską bryzę...
Narazie muszę na to zarobić, a to mit który zasłyszałem wczoraj na imprezie, do ścigacza jestem jakoś bardziej przekonany
wersję s po 2003 roku jak już.
Narazie muszę na to zarobić, a to mit który zasłyszałem wczoraj na imprezie, do ścigacza jestem jakoś bardziej przekonany

wersję s po 2003 roku jak już.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
amahay napisał(a):SkoQ napisał(a):no areodynamiką pewnie nie powala
Bo tobie aerodynamika kasku jest potrzebna na gsie...
Nie wiem o którym modelu SVki mówisz ale ja bym to sprawdził na svforum niż na ścigaczu gdzie SVke ma parę osób . Myślę że tą opinie napisała osoba która miała rozrząd do wymiany , parę razy odkręciła i się zj*bał .
Który model/rocznik chcesz kupować ?
Haha, gdyby w SVkach od tego leciały rozrządy, to co miesiąc trzeba by kupować nowy.. przepraszam bardzo, po to mam pięknie brzmiący slip-on Leo Vince, by go sobie słuchać - nawet jak moto stoi

SV 650
-
theriddlen - Świeżak
Rosiboj napisał(a):Piekna maszyna, jak ogolnie nie przepadam za ferrari bo wydaja mi sie troszke tandetne tak italia zdobyla mnie.
Ja zawsze byłem za Ferrari a Italia zdobyła mnie jeszcze bardziej ale mogę mówić tylko o designie... Zawsze w takich chwilach pocieszam się tym, że tak naprawdę żaden wóz nie jest lepszy niż Ibiza. Bo przecież dojedzie na miejsce tak samo

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):Rosiboj napisał(a):Piekna maszyna, jak ogolnie nie przepadam za ferrari bo wydaja mi sie troszke tandetne tak italia zdobyla mnie.
Ja zawsze byłem za Ferrari a Italia zdobyła mnie jeszcze bardziej ale mogę mówić tylko o designie... Zawsze w takich chwilach pocieszam się tym, że tak naprawdę żaden wóz nie jest lepszy niż Ibiza. Bo przecież dojedzie na miejsce tak samo
E no to jest jeszcze lepszy woz (nie ujmujac nic ibizie) stara toyotka landcruiser tzw 80. Ta potrafi dowiezc w miejsca w ktorych 90% aut moze jedynie pomazyc i we szystkie inne tez ;D
Co do ferrari to wszystko zalezy dla mnie jak narazie jedynie Enzo i Italia rzucily mnie na kolana. Ale porownujac np 360 modene czy f430 do GTR, zdecydowanie wolalbym nisana.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Rosiboj napisał(a):ASR1927 napisał(a):Rosiboj napisał(a):Piekna maszyna, jak ogolnie nie przepadam za ferrari bo wydaja mi sie troszke tandetne tak italia zdobyla mnie.
E no to jest jeszcze lepszy woz (nie ujmujac nic ibizie) stara toyotka landcruiser tzw 80. Ta potrafi dowiezc w miejsca w ktorych 90% aut moze jedynie pomazyc i we szystkie inne tez ;D
Co do ferrari to wszystko zalezy dla mnie jak narazie jedynie Enzo i Italia rzucily mnie na kolana. Ale porownujac np 360 modene czy f430 do GTR, zdecydowanie wolalbym nisana.
Ja tam wolałbym 430, nie zależałoby mi na setnych sekundy na korzyść nissana. Trochę bardziej rzuca się w oczy, ale jakoś bym to zniósł

Ten GT-R jakoś tak nie porywa ogólnie, mimo, że robi 100k/h w 1,5 sekundy.
-
Walenty - Moderator
Widzisz walenty, ja zawsze podchodze do wszystkiego sceptycznie, na nie (co pewnie zuwazyles) dopoki mnie to nie przekona i nie wazne czy to auto motocykl czy cos innego. Nie dbam o setne sekudn ani dane katalogowe. Jezdzilem 360 i f430 i po wyjsciu z nich jedyne co mialem na mysli to NEXT. GTR-em wziolem tylko z braku laku bo juz wszystkim innym co mieli jezdzilem i poprostu chcialem zobaczyc z czym to sie je. Po wcisnieciu start juz bylem nieco bardziej zainteresowany ale jak wyjechalem z pit lane i zaczolem zmieniac biegi to momentalny banan. Skrzynia biegow, dzwiek i jak to jedzie. Dla mnie prowadzil sie rewelacyjnie. O wiele lepiej trzymal sie w zakretach a do tego sprawial wrazenie auta ktorym jesli chcesz to, mozesz pojechac z babcia do tesco na zakupy (nie wyobrazam sobie mojej baci wciskajacej sie do ferrari). No i wlasnie inna sprawa to z tymi super cars jest dla mnie jeden problem, jestem dosc wysoki i czuje sie jak idiota jak sie z nich wyrolowuje lub wysiadam na czworaka. Podjezdzasz do hotelu pod wejscie , koles otwiera ci dzwi a ty wysiadasz jak jakis malpolud. W GTR nie ma tego problemu, robi wszystko to co tamte, robi to lepiej i robi duzo wiecej. Oczywiscie Italia to inna liga, tym autem nie da sie tak poprostu wsiasc i jechac, do niego trzeba sie przyzwyczaic bo zachowuje sie troszke ja zx10 pierwszej generacji, wchodzisz w zakret i probujesz przprowadzic auto na dodatniej lekkiej akceleracji a zanim zoeirntujesz sie co sie dzieje albo jedziesz bokiem albo masz choinke. Troszke czulem sie w nim jak w bolidzie F1 ale tam po pewnie jest masakra. Porownujac Italie z McLarenem MP3, obydwa maja ta sama moc mniej wiecej ale MP3 robic co ty chcesz, chcesz szybko jest szybko, chccesz strasznie i za chwilke jest. W italia gaz reagowal na przyslowiowa szpilke rzucona na pedal gazu.
Na koniec dla to wszystko to kwestia gustu. Smutno by bylo gdyby kazdy lubial to samo
Na koniec dla to wszystko to kwestia gustu. Smutno by bylo gdyby kazdy lubial to samo
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Dzisiaj zginal ziomek z okolic Rzeszowa, na moto. Wlewacz z forum podkarpackich motocyklistow. Wpieprzyla sie w niego corsa, z banda idiotow (kierwoca bez prawka - info od osob z miejsca wypadku).
Jeszcze sie nie zaczal sezon ;/
Jeszcze sie nie zaczal sezon ;/
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Słyszałem coś dzisiaj w radio nadawali... może o tym właśnie. Też się dziwiłem co gość robił na motocyklu na początku lutego. Widocznie nie mógł się chłop doczekać
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /130209884

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /130209884
- Jasiu123
- Świeżak
Drogi byly dosc suche, sporo osob smigalo wczoraj i dzisiaj. Pech ze trafil na idiotow w oplu. KOles stracil prawko za jazde po alko, dosc znany w okolicy patafian. Informacja czy podczas wypadku byl pijany - niepotwierdzona. Sa po 2 pasy, oddzielone poprzecznymi slupkami. Idiota jedzie pasem prawym, moto jechalo lewym. Auto zaczelo z prawego pasa skrecac w lewo (chcial przez te slupki przejechac na stacje benzynowa po drugiej stronie). Wiec watpie zeby byl w normalnym stanie koles.
-
I teraz pytanie, co zrobią temu debilowi za zabicie człowieka? NIC, wygarnie jakiś niszowy wyrok, może nawet zawiasy, a moim zdaniem, zarówno za jazdę bez prawka jak i po alko powinien być stawiany zarzut usiłowania zabójstwa. A jak się złapie cymbała jednego z drugim po alkoholu, to powinien dostać pałką po piętach, do golasa rozebrać i wyrzucić go w szczerym polu, a samochód zabrać i na przetarg. W ogóle szkoda gadać - debile w tym państwie pozwalają innym debilom egzystować i niedługo nie zostanie nikt normalny.
-
Hyde - Bywalec
Dlaczego usiłowanie zabójstwa? Zarzut zabójstwa i 25 lat do odsiadki bez warunkowego zwolnienia! Skoro był tak "mądry" ( o ile to prawda a tak wynika) że siadł za kółko po % to teraz niech weźmie odpowiedzialność za zabójstwo motocyklisty.
Dostałoby kilkadziesiąt ludzi takie wyroki to zmniejszyła by się jazda za kółkiem z %....
Dostałoby kilkadziesiąt ludzi takie wyroki to zmniejszyła by się jazda za kółkiem z %....
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Boshi napisał(a):Dostałoby kilkadziesiąt ludzi takie wyroki to zmniejszyła by się jazda za kółkiem z %....
Eee, nie sądzę. Głupiec nie wyciągnie wniosków. No i "przecież mnie się to nie przydarzy/mnie nie złapią".
-
Walenty - Moderator
Walenty, to jest właśnie myślenie Polaków "bo mi się to nie przytrafi" jak by za każdy taki przypadek represje były by adekwatne do wyrządzonej krzywdy to powoli zmieniała by się mentalność naszego narodu... Oczywiście mowa o tym konkretnym przypadku z alko, bo wiadomo, za nieumyślne spowodowanie w stanie trzeźwości nie można było by wsadzić kogoś na 25 lat.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Szedlem wczoraj do kosciola i nagleslysze piekny dzwiek moto jak pocina,niestety tylko slyszalem, ale mysle ze na poczatku powinni uwazac bo puszki znow sie odzwyczaily od nas.. Sluchajcie jedno jest pewne w Polsce nie bedzie juz chyba sprawiedliwosci..
Honda CG 125 1998r.
-
Dyz!o91 - Świeżak
NIe bylo, nie ma i nie bedzie sprawiedliwoscie... Tak jak z tym kolesiem co celowo zabil motocykliste i dostal mandat. Smiech na sali. Jestesmy poprostu traktowani jak podludzie. Chociaz, dobrze ze nie ma u nas tak jak u Ruskich, jedyny plus.
Jeszcze te komentarze pod artykulami mnie rozbrajaja, jak moga zyc tacy tepi ludzie ? "jechal wczoraj przez miasto ze 120", "idiota jechal w zimie, to niedziwne, ze zginal". No ja pier**** co ma pora roku do tego skoro zabil go idiota, a warunki na drodze byly dobre ? Smiech na sali, nasz narod jest taki tepy, ze im nie da sie wpoic by uwazali na motocykle. Banda downow i idiotow, ktorzy sa pieprzonymi egoistami myslacymi tylko o sobie na drodze. Wsiadaja za kolko i czuja sie Panami, podczas gdy tak na prawde sa zerami.
Jeszcze te komentarze pod artykulami mnie rozbrajaja, jak moga zyc tacy tepi ludzie ? "jechal wczoraj przez miasto ze 120", "idiota jechal w zimie, to niedziwne, ze zginal". No ja pier**** co ma pora roku do tego skoro zabil go idiota, a warunki na drodze byly dobre ? Smiech na sali, nasz narod jest taki tepy, ze im nie da sie wpoic by uwazali na motocykle. Banda downow i idiotow, ktorzy sa pieprzonymi egoistami myslacymi tylko o sobie na drodze. Wsiadaja za kolko i czuja sie Panami, podczas gdy tak na prawde sa zerami.
-
Tak jak mowisz, bylem w hiszpani czy we wloszech tam zero konfliktow wszyscy sie dogaduja a przeciez tam jednosladow pelno.. a tu polacy sa zazdrosni czy co patrza na sibie i nie mysla, nie zdaja sobie sprawy z zagrozenia ktore robia nie opbserwujac drogi bo jak widze jadacego dziadka slepego albo babe siedzaca na pieska z klapkami na oczach to az mnie krew zalewa.. POza tym media malo co nas wspieraja powinni mowic o tym a tu nic.. coraz bardziej meczy mnie ten kraj
Honda CG 125 1998r.
-
Dyz!o91 - Świeżak
"Bój się Boga!", czyli motocyklista oczami ludu:
http://www.scigacz.pl/Boj,sie,Boga,czyl ... 18057.html
Ciarki przechodzą mnie po plecach jak słyszę, że ginie motocyklista. Myślę wtedy, że mogłem być to ja...
http://www.scigacz.pl/Boj,sie,Boga,czyl ... 18057.html
Ciarki przechodzą mnie po plecach jak słyszę, że ginie motocyklista. Myślę wtedy, że mogłem być to ja...
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości