falowanie i gasniecie suzuki gsxf 600
• Strona 1 z 1
falowanie i gasniecie suzuki gsxf 600
witam . pare informacji o motocyklu . suzuki gsxf 600 rocznik 95 . nie dawno kupiony . stal w garazu jakies 3 tyygodnie . przed tem jechalem i wszystko bylo ok . teraz kiedy jest rozgrzany faluje lekko na obrotach . podczas jazdy spadaja mi obroty i gasnie . poziom paliwa ,poczatek rezerwy. Nie wiem czy jest sens próbowania podkrecac obroty . moze warto sprobowac . niech ktos podpowie ,gdzie w ogole znajduje sie taka srubka przy gazniku . bo narazie boje sie tego ruszac. Czekam na rady . z góry dziekuje za odpowiedzi
- redeye7
- Świeżak
Falują obroty to znaczy, że na biegu jałowym słychać, że silnik nierówno pracuje/ wskazówka na obrotomierzu lekko faluje czy obroty nagle zaczynają spadać? Jak podczas jazdy gaśnie i po chwili odpala i niedługo znowu gaśnie to może zbiornik się zapowietrza. Jeżeli nie to pewnie przydałoby się gaźniki wyczyścić bo jak wcześniej było ok to mieszanka sama z siebie nie powinna się rozregulować.
- matiq121
- Świeżak
- relakzstyle
- Świeżak
- Suzuki gsx 750 f
- Świeżak
Ja bym radził sprawdzić czujnik luzu U siebie miałem podobną sytuację ale do tego jak sie moto rozgrzało to dopiero wtedy i mrygała kontrolka przy dodawaniu gazu. Benzyna raczej nic do tego nie ma u mnie moto dobrze chodził na benzynie która była zalana pół roku wcześniej , Zerknąc możesz też na świece ewentualnie może być tez zasyfiony gaźnik
- Damianmuczko
- Świeżak
Hmm nie wiem u mnie nie było żadnej różnicy a znajomi mówili żeby wylać ta benzyne bo jest wywietrzała wylatałem ją przed wczoraj do rezerwy zalałem nową i nie ma różnicy chyba że to u mnie taki wyjątek ;] Chociaż jest róznica w paliwie między Cpnami
- Damianmuczko
- Świeżak
Niedawno kupiłem F3 w naprawdę w dobrej cenie bo koleś nie wiedział co jej jest a przyznał się że wlał jakiegoś starego paliwa bo takie miał. Zaryzykowałem i ją wziąłem a uwierz mi że silnik pracował jakby brakowało mu jednego korbowodu a wprowadzić go na obroty graniczyło z cudem. W domu osuszyłem zbiornik zalałem świeżego paliwka i honda chodzi jak wściekła!!!
- zagi81
- Świeżak
- Damianmuczko
- Świeżak
W moim przypadku to było ekstremalnie stare paliwo bo jak moto już było załadowane na przyczepkę to gość wspomniał że to paliwo które wlał stało w garażu jakieś 5 lat, więc aż dziwne że silnik dał się odpalić. Pozdrawiam!
- zagi81
- Świeżak
A no to faktycznie stare Paliwo musiało być ;p W takim razie zrobiłeś dobry interes
Smacznego Jajka !;]

- Damianmuczko
- Świeżak
Najpierw kolego wymień olej świece filtry,po takim czasie jest to obowiązkowe ,wyczyść zbiornik paliwa oraz kranik,są tam sitka,załóż filtr paliwa,a potem będziemy szukać przyczyny,synchro
- piotr_motoland
- Świeżak
Miałem identyczną sytuację ostatnio. Dałem moto do regulacji i czyszczenia gaźników i już nie gaśnie. Falujące obroty nadal jednak zostały. Ale z mechanikiem zauważyliśmy, że to najprawdopodobniej wina akumulatora. Alternator próbuję podładować akumulator, zmniejszają się obroty i tak w kółko. Sprawdź czy jest skok obrotów gdy stoisz na luzie i włączasz/wyłączasz światła, klakson itp. Bo jeśli będzie zmiana to najprawdopodobniej akumulator.
-
Gioconda - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości