yamaha R6 pomocy
Vergon. Ta bana miałem na gębie. Ale jak przyszło malować moto nie było już tak funny
Wrider możemy się kiedyś ugadać gdzieś w sezonie ,zobaczysz na własne oczy.O ile kupisz ten motocykl 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
Nie rozumiem czemu na tym forum zawsze kazdy chce zgrywac wiekszego kozaka... Zawsze leca teksty typu pokaz gume, ustawka dawac na tor dawac na tor, a i tak nikt tej opony nie pokazuje, nikt sie z nikim nie ustawia. Jak chcecie grac kozaków to badzcie slowni i spinajcie sie na pw.
Co do domykania opony, nic na sile. Jeszcze nie domknalem, ale juz niewiele brakuje (po bieszczadach), moze zrobie to na slowacji w tym roku. Na poczatku jak kupilem fazera chcialem szybciutko domknac gume, majac mizernego skilla po varadero (teraz tez nie mam niewiadomo jakich umiejetnosci). Ale jak mialem raz sytuacje ze na srednio ostrym winklu przy zlozeniu (jakies 80-90 km/h) zaczelo mi delikatnie miotac kiera, nie moglem zejsc nizej i prawie wypadlem z winkla to sobie wbilem do glowy, ze na sile nie bede tego robil na zakretach w ktore musze wejsc szybko by sie nisko pochylic. Wole pojechac na gorskie drozki i tam sie cieszyc winklami.
Co do domykania opony, nic na sile. Jeszcze nie domknalem, ale juz niewiele brakuje (po bieszczadach), moze zrobie to na slowacji w tym roku. Na poczatku jak kupilem fazera chcialem szybciutko domknac gume, majac mizernego skilla po varadero (teraz tez nie mam niewiadomo jakich umiejetnosci). Ale jak mialem raz sytuacje ze na srednio ostrym winklu przy zlozeniu (jakies 80-90 km/h) zaczelo mi delikatnie miotac kiera, nie moglem zejsc nizej i prawie wypadlem z winkla to sobie wbilem do glowy, ze na sile nie bede tego robil na zakretach w ktore musze wejsc szybko by sie nisko pochylic. Wole pojechac na gorskie drozki i tam sie cieszyc winklami.
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Ja tam kozaka nie gram jakieś ~20k przejechane na fazie w dwa sezony ot nie dużo. Słabiak jestem i tyle(choć coś tam już umiem).Po prostu jak będzie coś fajnego organizowane to mogę podjechać. Ścigać się nie zamierzam, jak chce troche poszaleć to jadę sam nie w grupie. Ale co tu planować najpierw trzeba moto kupić nowe.
everything was free and everything was fast
-
wrider - Świeżak
Taa? to czemu jak organizowałem wspólny wypad do zakopanego (nawet z noclegiem) to nie było chętnych. Termin był elastyczny. Takie głupie gadanie! Ze każdy chętny a jak przyjdzie co do czego to cisza!
-
Guma nie jest wyznacznikiem umiejętności, ale skoro autor twierdzi, że jego genialnym umiejętnością uwłacza jada na 500ccm to chciałbym chociaż ten aspekt sprawdzić, no ale cóż jak widzimy wykręt za wykrętem.
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Jeśli nie ma kwadratowej opony to i tak nie jest źle. Nie musi od razu zamykać opon żeby R6 jeździć 

-
nie zdzierżę
pokaż gumę - uwielbiam ten tekst, godny gimnazjum
sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać
pokaż gumę - uwielbiam ten tekst, godny gimnazjum

sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
-
Vergon napisał(a):Też nie mam na to parcia i nie jest to moim punktem honoru, ale nikt mi nie wmówi, że nie miał wielkiego banana na gębie jak pierwszy raz zamknął oponę czy przytarł slajdera
Vergon dobrze gada. Jak raz przytargasz slidera to wciąga jak cholera i chcesz to zrobić na każdym winklu nawet jeśli ma się to skończyć malowaniem moto.
Jak nauczyłem się dobrze schodzić na kolano to na zwykłym torze gokartowym slidery starczały na kilka, kilkanaście okrążeń (100PLN w plecy ale cieszyłem się jak małe dziecko)

A jeśli już o oponie to przytarcie slidera = zamknięcie opony, a jeśli wleczesz slidera po asfalcie a do zamkniecia gumy 1 cm to masz złą pozycje w zakręcie (tzn. wisisz na moto jak małpa)
Osobiście mnie dziwi że tylu mamy hardcore-ów na forum i wszyscy wołają fotkę opony której nikt nigdy nie pokazał a przecież po niektórych wypowiedziach można sądzić że to oczywista oczywistość że zdecydowana większość zamyka oponki bez żadnego problemu

No cóż taki urok forum... każdy jest tym kim chciałby być.
Naprawde dobrego zap...dalake najłatwiej poznać po oponie ale przedniej

Ostatnio edytowano 22/1/2013, 17:04 przez Jasiu123, łącznie edytowano 1 raz
- Jasiu123
- Świeżak
mirekm71 napisał(a):moze zaraz zacznie gwiazdorzyc ale Invi juz to kiedys pisal.
No to trzeba zacząć

Zależy jaka guma, torowe modele jeśli jest ciepło, są chociaż trochę rozgrzane, świeci słońce, a droga nie jest cała uwalona to potrafią wytrzymać znacznie większe złożenia niż przy pierwszym "domknięciu". Moment w którym na oponie nie ma już paska jest dla nich taką drobnostką że nawet bez jakiejś szczególnej techniki jazdy nie powinno być mowy o uciekaniu, czy jakimś tam ryzyku.
Na oponach sportowo-turystycznych to ja się bałem mocniej hamować, a o podniesieniu tyłu na dłużej niż pół metra nie było mowy i to często się ślizgała, gdzie torówce po prostu się wciska klamkę, tył idzie w górę i o uślizgu nie może być mowy (jeśli oczywiście warunki są ok).
Oczywiście mówię o badziewnym ulicznym asfalcie.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
-
motoluka napisał(a):Coś mała taka
Rozmiar S chyba?
Jak bylem w Kisielinie to byl koles, ktory startuje w wyscigach chyba na r1 czasy wykrecal najlepsze, czasami tarl delikatnie kolanem a opone mial 1cm do zamkniecia. Powiedzial, ze nie ma parcia na zamykanie opony, kolankiem troche przyciera a liczy sie czas okrazenia a nie to jak fajnie wygladales w zakrecie i ile iskier usypales.
@Nabudi w drugim przypadku inaczej by szybko nie zakrecil.
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
-
Nie ma co sie bać , wracać i robić swoje, nie patrzeć na innych, jak to mawiał mój nauczyciel ,żeby zacząć jeździć szybko najpierw trzeba zwolnić. Gleby zawsze były i są na torze bo ludzie cisną wiecej niż potrafią. Bo maja jakaś dziwna presję. Żadko kiedy ktoś wjeżdża na tor pierwszy raz i szuka punktów odniesienia, hamowania i lini. Na tor trzeba jechać z głowa i ja zachować cały dzień. Nie odrazu Kraków zbudowali. Kilka wyjazdów i będzie lepiej
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Bede sie staral w tym roku kilka razy pojezdzic. Droga to co innego. Masz czas na przyjecie pozycji i inne przemyslenia. Jak jest 10 zakretow na 800 metrach to mimo, ze predkosc mala nie ma czasu na nic. Mozesz kozaczyc na drodze a jedziesz na tor i okazuje sie, ze jestes- wlasciwie to jestem leszcz barowy
. Zmienia sie tez caly poglad na "rumakowanie" po drogach publicznych.

-
Jasiu123 napisał(a):Naprawde dobrego zap...dalake najłatwiej poznać po oponie ale przedniej
Nie wiem do jakiej teorii nawiązujesz, ale z tego co pamiętam i o ile się nie mylę to najpierw domknąłem przód a później tył a za mistrza się nie uważam

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
-