HJC R-PHA vs Shoei RX 1100
• Strona 1 z 1
HJC R-PHA vs Shoei RX 1100
Witam wszystkich,
jak w temacie proszę o opinie na temat wyboru, któregoś z tych kasków. Z góry proszę także o nie wpisywanie tekstów: Shoei bo to Shoei. Proszę nie sugerować się więc marką, a faktycznym porównaniem obu kasków.
Dużo czytałem i oba wypadają na prawdę bardzo dobrze w testach. Najbardziej zależy mi na aerodynamice przy prędkościach 200+.
Pozdrawiam i z góry dzięki za rzeczowe odpowiedzi.
jak w temacie proszę o opinie na temat wyboru, któregoś z tych kasków. Z góry proszę także o nie wpisywanie tekstów: Shoei bo to Shoei. Proszę nie sugerować się więc marką, a faktycznym porównaniem obu kasków.
Dużo czytałem i oba wypadają na prawdę bardzo dobrze w testach. Najbardziej zależy mi na aerodynamice przy prędkościach 200+.
Pozdrawiam i z góry dzięki za rzeczowe odpowiedzi.
-
milek_1988 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Miałem okazję przed zakupem wypróbować obydwa. HJC lżejszy, ale przy większych prędkościach miałem wrażenie, że bardziej głową miota. Wentylacja w HJC bardzo w porządku, ale ta w Shoei to rewelacja. Poza tym w HJC tył głowy jest trochę niżej, większy komfort czułem w XR. I ten też wybrałem
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
200+ plus czasem tez trzeba spojrzeć w lusterka itp. Chodzi mi o ogółną aerodynamikę.
Post poniżej dużo pomaga dziękuję;).
Post poniżej dużo pomaga dziękuję;).
-
milek_1988 - Świeżak
RPHA10 już nie robią, teraz jest RPHA10+. Trochę poprawiony względem poprzednika. Faktycznie tył bardziej wycięty. Skorupa wygląda solidnie, ale nic na razie nie powiem, bo jeszcze w nim nie jeździłem. RPHA10 mam dwa sezony i nie mam mu nic do zarzucenia. Latam nakedem, więc 200+ to rzadko, ale nie odczuwam specjalnego dyskomfortu, wentylacja też na najwyższym poziomie. Jakbyś się na coś zdecydował, to zapraszam, zrobimy dobrą ofertę.
pzdr
pzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości