Aprilia RS 50/125/250
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 50/125/250
Tutaj mam takie dziwne pytanie. Wiele czesci do RS jest takich samych do 3 pojemnosci. Czy to oznacza ze te wersje praktycznie niczym sie nie roznia oprocz silnikow? Chodzi mi o to, ze obojetnie jakie czesci ogladam (czy to owiewki czy skrzynie biegow) i obojetnie gdzie (ebay.com czy allegro) to zawsze podaja te 3 pojemnosci. Z tego by wynikalo, ze jesli wymienimy silnik to mamy inny "podmodel". Czy to jedyna roznica? Znaczaca, ale zawsze latwiej zmienic silnik niz caly moto nowy kupowac, jesli zapragniemy wiekszej mocy:D
- doomEL
- Świeżak
hm... ale wiesz... W sumie prawie wszystkie plastiki, owiewki, rama, chlodnica itd sa takie same. Po za tym na bank miedzy 50 a 125 jest jakies wieksze podobienstwo, chyba ze 50 ma lancuch po srodku:P albo tam gdzie 250:P
- doomEL
- Świeżak
starsze 50'ki maja jednoramienny wachacz, 125'ki maja po 2 stronie lancuch, 250'ki maja 2 cylindry, 2 tumiki i kopajke, owiewki sa inne w kazdej, kazda jest ciut innej wielkosci.... dalej nie wiem albo nie pamietam
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości