Problem ze ssaniem w Suzuki GS 500E i paliwo w oleju
• Strona 1 z 1
Problem ze ssaniem w Suzuki GS 500E i paliwo w oleju
Witam mam problem z moją Suzuki GS 500E, mianowicie motocykl odpala na ssaniu lecz po dodaniu gazu odrazu gaśnie. Bez ssania motocykl odpala normalnie i bez problemu wchodzi na obroty. Gdy podczas jazdy wcisnę mu ssanie to motocykl odrazu traci moc(jakby mu zapłon odcieło
). Zauważyłem że olej śmierdzi benzyną. Membrany sprawdziłem i na oko nie mają żadnych pęknięć oraz dziur, wiec wykluczm membrany.Dodam że gażniki są po czyszczeniu. Poszę o pomoc. Jaka może być przyczyna tego wszystkiego????

- radwdo
- Świeżak
ssanie jest po to żeby uruchomić silnik przy niskiej temperaturze. jak w czasie jazdy włączysz ssanie to zalewasz silnik. po prostu odpalaj bez ssania. ssanie zostaw do rozruchu w zimie i tyle.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
jesli benzyna dostaje sie do oleju, hmm... duze prawdopodobienstwo ze walnieta jest uszczelka pod glowica, albo... krzywa glowica
A jesli chodzi o to ssanie, to tak jak napisal
przez co masz objawy tracenia mocy, dlawienia sie
przy odpalaniu na ssaniu jest tak samo, dodasz wiecej gazu, zalewasz silnik i gasnie

A jesli chodzi o to ssanie, to tak jak napisal
michael napisał(a):jak w czasie jazdy włączysz ssanie to zalewasz silnik.
przez co masz objawy tracenia mocy, dlawienia sie
przy odpalaniu na ssaniu jest tak samo, dodasz wiecej gazu, zalewasz silnik i gasnie
- vir00z
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości