Honda Shadow 125
• Strona 1 z 1
Honda Shadow 125
Witam wszystkich którzy chcieliby mi pomóc. Temat dotyczy Hondy Shadow 125 rok 1999. Od momentu zakupu motocykl ciężko palił, ale gdy jest ciepła na dotyk. Teraz nie pali w ogóle. Wcześniej, latem aby ją odpalić po przerwie kilku dni czasami nawet nocy trzeba było się namęczyć. Często trzeba było sobie odpuścić gdyż nie pomagało nic. Po pych, rozrusznik nic sobie z tego nie robiła. Prąd jest, iskra też, paliwo dochodzi, sprężanie 12 z kawałkiem kg/cm3. Jest napchana elektryką. Proszę o rade gdyż naprawdę nie wiem za co mam się wziąć. Pozdrawiam...
- Pawwelekk
- Świeżak
po 1 wymien swiece jak nie sÄ… pewne
po 2wyczyscił/ wymienił bym filtr powietrza jeżeli nie jest pewny
po 3 wyczyscił i wyregulował bym porządnie gaźnik
po 4 podregulował bym rozrzad, moze dawno nie było zaglądane, i stąd problemy z odpalaniem
( jezeli gaźnik nie załątwi sprawy, i bedzie trzeba przestawic rozrząd, warto jeszcze raz podregulowac gaźnik) jak sie nie myle to Vłka wiec wszystko X2 ( gaxniki, swiece)
po 2wyczyscił/ wymienił bym filtr powietrza jeżeli nie jest pewny
po 3 wyczyscił i wyregulował bym porządnie gaźnik
po 4 podregulował bym rozrzad, moze dawno nie było zaglądane, i stąd problemy z odpalaniem
( jezeli gaźnik nie załątwi sprawy, i bedzie trzeba przestawic rozrząd, warto jeszcze raz podregulowac gaźnik) jak sie nie myle to Vłka wiec wszystko X2 ( gaxniki, swiece)
Ostatnio edytowano 2/1/2013, 20:37 przez henio12323, łącznie edytowano 1 raz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przy niskich temp. też nie bedzie tak super palił bo trzeba przeregulować gaźnik, ale na początek wymieniłbym świece, może wyczyść filtr powietrza
-
FireBlade954 - Świeżak
wiec zostaje to co reszta napisałem, ew mozna sprawdzic czy swiece dają odpowiednia iskrę, no i gaźniki to podstawa. nawet nie tyle gaźniki co cały układ paliwowy, kranik, filterek czy co tam jeszcze jest. jak kranik podcisnieniowy to warto sprawdzić czy w ogóle puszcza paliwo itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości