Zobacz wÄ…tek - Yamaha fazer?
NAS Analytics TAG

Yamaha fazer?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha fazer?

Postprzez Patryk_1979 » 8/6/2007, 18:55

Witam
Mam pytanie, jak kupowałem motor to sprzedający uprzedził Mnie, że na wolnych obrotach słychać (i tu proszę się nieśmiać bo nie pamiętam dokładnie) łańcuszek napinacza rozrządu? chyba takie lekkie grzechotanie. Gościu powiedział, że za 2-3tyś trzeba będzie to zrobić, ale Ja nie lubię jeździć ze świadomością, że coś jest nie tak i chcę to naprawić tu pytanie ile takie coś kosztuje, i czy wymieniać to samemu czy dać do serwisu? (kiedyś jak miałem malucha to go sam naprawiałem, ale ymaha to nie maluch :D i to było kiedyś, zaraz jak zrobiłem prawko B czyli jakieś 11 lat temu) a po drugie jak słyszę rozrząd to tak poważnie brzmi:)
Ps. czy to poważna sprawa i czymś to grozi? szczerze Ja tego prawie nie słysze i, żeby sprzedający Mi nie powiedział to bym nie wiedział :) ale się zrymowało.

acha moto to:
jak w podpisie
Fazer 600 - sprzedany.
GSX-R 750 K6 - już MAM :D
Patryk_1979
Świeżak

Postprzez R1 » 8/6/2007, 19:33

w sumie to nie powinno się czekać do ostatniego kilometra z wymianą rozrządu, a szczególnie jak się ma jakiś zwykły, tani. Najbardziej go słychać na zimnym silniku.... łańcuszek rozrządu tylko DID (130 zł do fazera) albo Tourmax (troche tańszy).

Najlepiej to w serwisie zrobiÄ… :)

Pozdr ;)
R1
Bywalec

Postprzez torowiec » 8/6/2007, 19:44

Tak naprawde to napinacz lancuszka rozrzadu.Do czasu nic nie grozi ale predzej czy pozniej trzeba wymienic najlepiej razem z lancuszkiem
torowiec
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê