Czy ceny spadnÄ… po wprowadzeniu nowych zasad prawa jazdy?
• Strona 1 z 1
Czy ceny spadnÄ… po wprowadzeniu nowych zasad prawa jazdy?
Zastanawia mnie, czy jest możliwe by ceny motocykli, które nie mieszczą się w przedziale do 35kW spadły po nowym roku. Wydaje mi się, że popyt na tego typu motocykle spadnie. Wraz ze spadkiem zainteresowania ceny też powinny spaść. Chodzi mi głównie o starsze motocykle ( 1990-2000).
- ppuk
- Świeżak
To jest pytanie bardziej do ekonomistów niż do Nas, ale teoretycznie tak może się stać, ceny Motocykli mieszczących się w kategorii A2 powinny iść w górę, bo będzie na nie większy popyt, a wszystkie które będą miały troszkę więcej mocy, powinny pójść w dół. Ale nie spodziewał bym się jakiś ogromnych różnic.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Hmm no ja w przyszłym roku zmieniam maszynę, a mam właśnie GS 500, i zamierzam lekko podbić cene do góry. Dlaczego ? Bo kupiec i tak się znajdzie
rzesza 18 latków pragnących jeździć na jak najmocniejszej maszynce będzie kupować GS'ki na pałę.

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Jeżeli już ceny wzrosną to dlatego, że więcej osób zrobiło prawko, bo miały się przepisy zmienić, ale i tak to nie jest aż tyle ludzi, aby wzrost był zauważalny. Po drugie nie wyobrażam sobie, aby ceny 500tek mogły jeszcze pójść w górę. Już bez przesady.
- drug0n
- Bywalec
SkoQ napisał(a):Hmm no ja w przyszłym roku zmieniam maszynę, a mam właśnie GS 500, i zamierzam lekko podbić cene do góry. Dlaczego ? Bo kupiec i tak się znajdzierzesza 18 latków pragnących jeździć na jak najmocniejszej maszynce będzie kupować GS'ki na pałę.
Akurat jak ktoś będzie chciał mocną maszynkę to sobie kupi na a2 bandita, jajko czy inne tego typu moto z wbitymi 25 kw w dowód.
Tak swoją drogą jak kupowałem moto to zauważyłem, że dobre 500tki schodzą do tygodnia; jeżeli stoją na allegro dłużej niż 2 tyg to albo coś z nimi jest nie tak albo cena za wysoka.
- drug0n
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości