Problem KLR 650
• Strona 1 z 1
Problem KLR 650
Witam. Jestem nowy na forum więc jeśli coś zrobiłem źle to z góry sory. Jeżdżę KLR-em z 96 roku. Proszę o pomoc. Wczoraj zabierałem się remont silnika. Problem w tym że na końcu wałka wydechowym jest element który rysuje mi głowicę i pokrywę zaworów a nie wiem nawet za bardzo jak nazywa się to ścierwo, wygląda jak jakiś mechanizm odśrodkowy. Jeśli ktoś z was wie cóż to za ustrojstwo i do czego, jak działa i do czego służy niech mnie oświeci jeśli może.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.

- Habus
- Świeżak
Nie powiedziałbym, że to jest ustrojstwo. Jest to autodekompresator. Włączony jest przy niskich obrotach wałka, a wyłącza się gdy obroty się zwiększą.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
bez tego cuda mozna zapomniec o rozruszniku
a odpalanie nożne jest duuuuuzo bardziej utrudnione 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak więc autodekompresor w mojej kawie ma zbyt duży luz ( jak na filmiku) i rysuje mi pokrywę i głowice. Macie jakiś pomysł jak to naprawić? https://www.youtube.com/watch?v=7cTDZB5hoyg
- Habus
- Świeżak
wrzuc fotki jak to wyglada u ciebie. popatrz w internecie na pewno nei jestes pierwszy z takim problemem... na forum scigacz w archiwum rzuciło mi sie w oczy że jakieś nity sie wyrabiaja. po zanitowaniu problem zanika.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum