Pierwszy motocykl yamaha fz6
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl yamaha fz6
Cześć.
Zastanawiam się nad kupnem pierwszego motocykla. Oczywiście myślałem o ścigaczu, ale chyba jednak chciałbym zacząć od czegoś "lżejszego". I tu pytanie, czy FZ6, jest czymś lżejszym, na czym można zacząć "zabawę" z jednośladami?
mam 30 lat, 100kg, 188cm
Jeździłem tylko na kursie. Mam zamiar głównie jeździć do pracy i po mieście, aczkolwiek nie wykluczam dłuższych tras (ale rzadziej).
Dzięki za sugestie.
Zastanawiam się nad kupnem pierwszego motocykla. Oczywiście myślałem o ścigaczu, ale chyba jednak chciałbym zacząć od czegoś "lżejszego". I tu pytanie, czy FZ6, jest czymś lżejszym, na czym można zacząć "zabawę" z jednośladami?
mam 30 lat, 100kg, 188cm
Jeździłem tylko na kursie. Mam zamiar głównie jeździć do pracy i po mieście, aczkolwiek nie wykluczam dłuższych tras (ale rzadziej).
Dzięki za sugestie.
- dam1en
- Świeżak
Fz6 ma 98 KM, także na początku będziesz musiał uważać. Poza tym fazer jest kapitalnym motocyklem do jazdy po miejskiej dżungli i okazyjnych wypadów za miasto nawet we dwójkę. Nie będę pisał że rozsądniej byłoby rozglądnąć się za cbf-em 600 czy bandziorem bo przy Twoich gabarytach i pasażerce z tyłu dość szybko zaczniesz rozglądać się za czymś lepiej przystosowanym do jazdy z większym obciążeniem;)
-
r_shop_d - Świeżak
spoko, bierz jak Ci pasuje
ogarniesz bez problemu, mam znajomego, który jeździł fz6 na pierwszy, dobrze ogarnął i się sporo nauczył przed zmianą na hajkę 

CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
A jakie ubranie na to polecacie? Bo myśląć o ścigaczu chciałem kupić kobinezon 2 częściowy z garbem. I jak to jest z przednią owiewką (a w zasadzie jej brakiem) nie urwie mi głowy? Czy taka nała owiewka, co na nich montują, coś daje?
- dam1en
- Świeżak
Bez owiewek wieje jak.. ale idzie się przyzwyczaić, podstawą jest dobry kask, podobno garb też coś tam daje. Co do małych owiewek- jedni kochają, drudzy nienawidzą, zdania są podzielone. A jeżeli chodzi o nowsze fazery to nie było podziału na te co mają 78 km i 98?
- drug0n
- Bywalec
stary bierz z półowiewką. Sa wersje gt z pelna owiewka ale wygladaja pokracznie. Bez owiewki wieje jak ch....
od 2007 byl podzial na 78 i 98hp. z czarna rama ma 98hp. do8tys obr jest spokojny, powyzej diabel.
ja mam taki na pierwszy motor i jestem zadowolony.
od 2007 byl podzial na 78 i 98hp. z czarna rama ma 98hp. do8tys obr jest spokojny, powyzej diabel.
ja mam taki na pierwszy motor i jestem zadowolony.
- darnoko
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości