Pierwsze motooo :)
• Strona 1 z 1
Pierwsze motooo :)
Witam. W przyszłym roku zdaję prawko na A1 i chciałem się dowiedzieć jaki motocykl mogę sobie kupić na początek? Myślę nad Honda CBR 125 lub NSR, ale NSRki są stare bo 2001roczniki, za to mają 15koni więcej "pod maską"
Na Wydanie mam 3-4tyś. Mam ponad 180wzrostu, słyszałem, że śmiesznie wyglądają tak wysokie osoby na 125tkach, ale nie jezdziłem nigdy więc chcę zacząć od czegoś słabszego. I czy to prawda, że motocykl sprowadzony z zagranicy jest droższy nawet 5razy od niesprowadzonego przy rejestracji?

- lubiezaiwaniac
- Świeżak
skoro ty nie wiesz to skąd my mamy wiedziec ? 125 s 2T czyli np nsr jest praktycznie 2X mocniejsza od CBR ale po pełnym odblokowaniu nie łapie sie na A1. ale zablokowana łapie sie mozna smigac. wadą jest duze spalanie nawet kilkanascie litrów na 100 km. i stosunkowo częste remonty ok 15 tys km
CBR jest słabsza, ekonomiczniejsza
co wybierzesz to juz twoja decyzja
takich tematów było setki poczytaj sobie istniejące
CBR jest słabsza, ekonomiczniejsza
co wybierzesz to juz twoja decyzja

takich tematów było setki poczytaj sobie istniejące
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
http://allegro.pl/honda-nsr-125-sprowad ... 00390.html co myślicie o tym? Wizualnie bardzo fajny
Ale czy rocznik 2001r to nie jest już rupieć? ;p do tego sprowadzony... jakoś nie ufam sprowadzanym pojazdom. Czy np kupić cbr z 2008r? z wtryskiem paliwa, tylko też jest sprowadzona 

- lubiezaiwaniac
- Świeżak
hmm fajna ta nsr powiem tylko tyle że nie rok sie liczy ale stan
kolega ma nsr i poleca mowi że jak na poczatki to naprawde fajne a zarazem silne moto a cbr jest naprawde ekonomiczna i również polecam ale wybór należy do cb 

--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
no wlasnie nie moge sie zdecydowac
z jednej strony moc i przyspieszenie, z drugiej tansze koszty utrzymania. nsr lepszy wyglÄ…d, ale dzwiek jak komarek bo to 2suw i pali jak cholera :> chyba jednak wybiorÄ™ cbrke :>

- lubiezaiwaniac
- Świeżak
rok to nie jest najważniejsze kryterium przy wyborze motocykla - osobiście miałem okazje siedzieć na cbr 125 i byłem posiadaczem nsr 125 jc20 (krowa) i nsr to poważny motocykl, ta cbrka to... szkoda gadać, do silnika nie mam nic ale do wielkości... no bez przesady chinczyki sa wieksze 

- michau_ek
- Świeżak
Postaram Ci się trochę pomóc... Sam zastanawiam się nad wyborem 125 ccm "sporta", doszedłem do wniosku że mam dość bawienia się PRO 50, chce emocji ! Pierwszy wybór padł na YZF 125, i myślę sobie... kurde, 130 km/h na początek będzie dobre, ale po dłuższym okresie zacznie mi się nudzić i będę rozpaczał dlaczego nie wziąłem 2t. Wiem co mówię, mam już tak teraz, bo mam 50 ccm w 4t. Szukałem też motocykla który wygląda dość... agresywnie, który ma potencjał w sobie. Od razu przyciągnęła mnie RS 125. Rozważyłem plusy i minusy, i raczej wybiorę RS 125, bądź... zobaczę jak tam finanse będą. Bo jest również opcja że kupie NSR < dużo tańsza> i pieniądze które zostaną przeznaczę na paliwo/naprawy. Ja bym na twoim miejscu wybrał NSR - biorąc pod uwagę twoje fundusze. CBR szybko Ci się znudzi...
- Tomek97
- Świeżak
Rok motoru naprawde ma małe znaczenie trzeba zobaczyć w jakim stanie jest moto . ja mam aprilke z 1991 i naprawde jestem z niego zadowolony. Tak żę musisz sie zastanowić czy stać cie bedzie na utrzymanie 2T
Aprilia pegaso 125
- SoulPower
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość