Jaki cross na tor głownie
• Strona 1 z 1
Jaki cross na tor głownie
Witam,
Zwracam się do was z prośbą o doradzenie mi przy kupnie motocykla głownie na tor, czasami żwirownia, piaski, trudny teren, zastanawiam się nad kawasaki kx 125/ 250 i nad yamahą yz 125, co byście mi radzili? motocykl tak do max 4 tys bym chcial, na co najlepiej patrzeć przy zakupie?, Mam 17 lat, 182 wzrostu, 76 kg,
Zwracam się do was z prośbą o doradzenie mi przy kupnie motocykla głownie na tor, czasami żwirownia, piaski, trudny teren, zastanawiam się nad kawasaki kx 125/ 250 i nad yamahą yz 125, co byście mi radzili? motocykl tak do max 4 tys bym chcial, na co najlepiej patrzeć przy zakupie?, Mam 17 lat, 182 wzrostu, 76 kg,
- kamilxxx7
- Świeżak
po 1 cross to pojazd na tor crossowy tam sie najlepiej sprawdza. katowanie np po lesie go niszczy i na las podjazdy lepiej kupic enduro
co do samego motocykla jest to kompletnie obojętne czy to honda czy yamaha. tutaj liczy sie tylko stan techniczny. odradził bym kawasaki bo były wadliwe jako jedyne. a reszta to zaleznie od stanu., jak zadbane nie powinny sie nagminnie sypac. wiec yz cr rm smialo moge polecic. za ta kase igly nie kupisz wiec musisz sie liczyc z dosyc kosztownymi remontami.
co do wyboru pojemnosci w tym wieku bez doswiadczenia `125 ccm w zupelnosci wystarczy
co do samego motocykla jest to kompletnie obojętne czy to honda czy yamaha. tutaj liczy sie tylko stan techniczny. odradził bym kawasaki bo były wadliwe jako jedyne. a reszta to zaleznie od stanu., jak zadbane nie powinny sie nagminnie sypac. wiec yz cr rm smialo moge polecic. za ta kase igly nie kupisz wiec musisz sie liczyc z dosyc kosztownymi remontami.
co do wyboru pojemnosci w tym wieku bez doswiadczenia `125 ccm w zupelnosci wystarczy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dziwną masz sytuację. Sprawa wygląda tak, że na tor bierze się full crossa, który sprawdza się tam znakomicie (przystosowane zawieszenie itp.), a na lasy, pola, łaki zazwyczaj bierze się enduro. Ja na Twoim miejscu wybrałbym Hard Enduro. Świetnie się takim lata w lekkim terenie i można wybrać się czasami na cięższy teren typu tor motocrossowy. Jeżeli gustujemy w dobrym Hardziakach to polecę Ci ja, jak i pewnie inni Kata EXC bądź Husqvarnę WR. Husqa jest troszeczkę słabsza, lecz tańsza także, co nie znaczy, że gorsza. No i nie jest ich też tak dużo jak KTM'ów, ale to nie problem, bo zawsze coś jest (nie to co z WRE).
http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
na tor - full cross
na trasy enduro i elementy typoweo enduro - hard enduro. wiec tez mozna sobie polatac po torze na hard enduro ale przy sportowej jeździe sprzęt tez dostaje za bardzo w tyłek. przy amatorskiej spoko daje rade.
hard enduro jak kolega wyzej napisał huska WR albo ktm EXC są to sprzęty za w miare rozsądną kase którymi da sie sensownie polatać.
na trasy enduro i elementy typoweo enduro - hard enduro. wiec tez mozna sobie polatac po torze na hard enduro ale przy sportowej jeździe sprzęt tez dostaje za bardzo w tyłek. przy amatorskiej spoko daje rade.
hard enduro jak kolega wyzej napisał huska WR albo ktm EXC są to sprzęty za w miare rozsądną kase którymi da sie sensownie polatać.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No w miarÄ™ rozsÄ…dnÄ… ale 4k za hard ednuro
. Crossy są troche tańsze chociaż i tak szału nie będzie. Może lepiej gdybyś nastawił się wyłącznie na tor?

- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości