Suzuki rg 80, nie trzyma wolnych obrotów.
• Strona 1 z 1
Suzuki rg 80, nie trzyma wolnych obrotów.
Witam!
Otóż mam problem, nie wiem co to może być. Jak odstawie moje suzuki na jakiś czas to przy odpalaniu chodzi przez jakieś 30sekund na bardzo wysokich obrotach, po tym czasie obroty się obniżają, do tej pory były ustawione na wyższych obrotach żeby mi nie gasł, ale postanowiłem się w końcu za to zabrać. Dzisiaj go ładnie zagrzałem i zacząłem ustawiać gaźnik, kiedy wydawało mi się że jest ładnie ustawiony, i chodził już sobie na wolnych obrotach kilka minut, wsiadłem na niego, przejechałem z 500m, odstawiłem go i już nie chodził tak jak wcześniej tylko od razu gasł. Ustawiałem go trzy razy i za każdym razem kiedy wydawało mi się że już jest ok, po przejażdżce znowu gaźnik tak jakby był rozregulowany.
Co może być przyczyną tego?
Jeszcze jakiś czas temu chodził idealnie na wolnych, wszystko było ok.
Otóż mam problem, nie wiem co to może być. Jak odstawie moje suzuki na jakiś czas to przy odpalaniu chodzi przez jakieś 30sekund na bardzo wysokich obrotach, po tym czasie obroty się obniżają, do tej pory były ustawione na wyższych obrotach żeby mi nie gasł, ale postanowiłem się w końcu za to zabrać. Dzisiaj go ładnie zagrzałem i zacząłem ustawiać gaźnik, kiedy wydawało mi się że jest ładnie ustawiony, i chodził już sobie na wolnych obrotach kilka minut, wsiadłem na niego, przejechałem z 500m, odstawiłem go i już nie chodził tak jak wcześniej tylko od razu gasł. Ustawiałem go trzy razy i za każdym razem kiedy wydawało mi się że już jest ok, po przejażdżce znowu gaźnik tak jakby był rozregulowany.
Jeszcze jakiś czas temu chodził idealnie na wolnych, wszystko było ok.
- Konrad23rm
- Świeżak
A sprawdzałeś, czy ta śrubka jest już inaczej wkręcona niż tak jak było 'dobrze'? Bo z tego co wiadomo, gaźnik potrafi się sam rozregulować. W wyczynówkach przyklejają to jakoś
. Dużo nie pomogłem, ale zawsze coś...

http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
Nie, śrubka jest na swoim miejscu. Tak się zastanawiałem, możliwe że może łapać lewe powietrze ??
- Konrad23rm
- Świeżak
Ok w sobotę będę kombinował i dam znać co i jak, mam nadzieję że dam radę
Ale króciec jest w porządku, wydaje mi się że to chodzi o śrubę do spuszczania paliwa z gaźnika, bo dzisiaj za uwarzyłem że wokół niej jest mokro od paliwa.

Ale króciec jest w porządku, wydaje mi się że to chodzi o śrubę do spuszczania paliwa z gaźnika, bo dzisiaj za uwarzyłem że wokół niej jest mokro od paliwa.
- Konrad23rm
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości