Zobacz wÄ…tek - Zawieszenie (lagi) stuki Honda CBR 600 f2
NAS Analytics TAG

Zawieszenie (lagi) stuki Honda CBR 600 f2

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zawieszenie (lagi) stuki Honda CBR 600 f2

Postprzez karoladam » 6/6/2007, 15:47

Witam, w mojej Hondzie mam denerwujące stuki w zawieszeniu w lagach, występują w momencie kiedy stoi na kołach i wciskam Hamulec przedni i dociskam przód, kiedy trzymam rękoma lagi tu przy kole słyszę takie głuche chrobotanie, jakby były wybite nie wiem co tam podlega wymianie jeszcze nie rozkręcałem. To nie jest głowka ramy łożyska wymieniłem ani łożyska w kole też są nowe, kolocki też to nie są. PROSZĘ o POMOC.
karoladam
Świeżak

Postprzez Krzycho-cbr » 6/6/2007, 16:00

Jeśli jesteś pewien że przyczyną nie jest luz na łożysku w główce ramy, to pozostaje sprawdzić czy nie występuje luz na mocowaniu tarcz hamulcowych (tarcze w F2 chyba są mocowane na stałe - więc raczej nie), stuki mogą powodować zużyte panewki w goleniach. Wcześniej jednak sprawdź poziom oleju i nastawy zawieszenia.
Krzycho-cbr
Świeżak

Postprzez karoladam » 6/6/2007, 16:19

Zawieszenie ustawiłem, olej zmieniłem na nowy ale jeszcze na nim nie jeździłem mam ją podwieszoną bo zmieniałem łożyska w główce ramy i w kole, tarcze odpadają bo zdjołem zaciski hamulaca ale to nie są one, powidasz panewka w ladze, czyli muszę ją rozebrać, wiesz nie mają wycieków, czy są jakieś zestawy naprawcze do aportyzatorów przednich jak tak podajcie linka. Pozdrawiam
karoladam
Świeżak

Postprzez karoladam » 7/6/2007, 16:48

Problem rozwiązany, zamykam dyskusje. Dziś złożyłem lagi wyczyściłem zalałem nowym olejem Motul Fork Oil Heavy SAE 10, przejechałem się i cisza nie to zawieszenie poprostu płynie moja mała... nic nie puka i nie stuka. Pozdrawiam szczęśliwy KAROL :D
karoladam
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê