honda cb 500 czy suzuki gs 500
honda cb 500 czy suzuki gs 500
Już od dłuższego czasu zastanawiam sie który z nich (honda CB 500 czy Suzuki gs 500) wybrać. Mam niewielkie fundusze - około 6 tysięcy a te motorki wydają sie być najleprzymi na jakie mnie stać. Słyszałem wiele opini o wyższości silików hondy nad suzuki - czy to prawda ze Honda robi leprze maszyny niż Suzuki? I ogólnie prosze o rade który z nich bardziej opłaca sie kupić.
P.S. jeśli takie pytanie padło juz na tym forum to sory, ale niemogłem go znaleźć.
P.S. jeśli takie pytanie padło juz na tym forum to sory, ale niemogłem go znaleźć.
poczój w sobie dzikie zwierze...
...i uwolnij je...
...i uwolnij je...
- kamerekk
- Świeżak
oba motocykle są swietne, choc chyba przewaga w posaidaniu przez motocyklistów jest po stronie GS. ja uważam jako CB lepsza od storny technicznej (silnik itd) , nie wiem natomiast jakie ma hamulce, gs znowu jest fajny jesli chodzi o design ale silniczek tez ma niezły! z reszta zalezy jak kto dba!! bo jesli sie dba o motocykl i jeździ z głową tzn brzydko mówiąc nie "zarzynając" maszyne to bedzie chodziła:))
Yamaha R1 RN19
-
GregorMoto - Bywalec
Też się nad tym zastanawiam... ale brałbym GS'a dla siebie -> bardziej mi się podoba W którymś z wątków ktoś porównał tylnie amorki CB500 do WSK'i I trzeba przyznać, że miał trochę racji.
Bezmyślność zabija... innych.
Kawasaki ER-6F 2010 ->
Kawasaki ER-6F 2010 ->
-
kamp - Świeżak
Ja mailem GS-a i bylem z niego bardzo zadowolny. Byl ekonomiczny i ladnie sie prezentowal, byl bezawaryjny. Sprzedalem go kumplowi, ktory smigal na nim 2 lata i tez byl bardzo zadowolony. Poza tym mnie osobiscie stylistyka GS-a podoba sie bardziej od CB. Tylko ze CB ma chlodnice, ale z drugiej strony ten beben z tylu jest zenujacy.
"we'll do just what we feel, riding horses made of steel"
-
Schredi - Świeżak
Bierz HONDĘ , nie porusza sie tu jednej z najważniejszych kwestii a mianowicie charakterystyki silnika, porównaj sobie dane tych motorków moment obrotowy itd. Honda wypada dużo lepiej jeździłem na takiej hondzie i naprawdę extra motorek , Poza tym zacytuje zdanie które często sie słyszy przy wyborze moto i które jest w pewnym sensie prawdziwe "Honda to jednak HONDA"
Proszę wiecej nie pisać do mnie tekstów na gadu "czy dobrze wyglądam w tym kasku" będę wdzięczny
-
karskot - Świeżak
Prosze tutejszych wyjadaczy o wypowiedzi o charakterystyce obu moto. Od dluzszego czasu siedze na forum i czytam, czytam, czytam na temat roznych motocykli. Myslalem o kupnie Bandita 600 a o Hornecie mazylem, ale niestety nie bedzie mnie na zadnego z nich stac, zostaje CB 500 i GS 500. Wyglad GSki jest ciekawszy, ale prosze o wypowiedzi na temat radochy z jazdy, mozliwosc, ekonomiki jazdy, (nie)zawodnosci i cen czesci oraz serwisu. Temat GS vs. CB jest bardzo wazny dla zielonych w temacie ktorzy szukaja wskazowek przy wyborze pierwszego moto a w innych tematach na forum mozna znalezc rozne wypowiedzi za i przeciw kazdegmu z konkurentow wiec mysle ze dobrze by bylo rozwiazac ten spor raz na zawsze.
Pozdrawiam :]
Pozdrawiam :]
-
psowaty - Świeżak
GS jak sie zepsuje to duzo czesci uzywancyh jest i sa one tansze niz do CB, zreszta silnik jest trwały.
silniki sa podobne w obu.
brac GS!
silniki sa podobne w obu.
brac GS!
- fandzoilisz
- Bywalec
każdy ma sentyment do innej marki, wielu honde uważa za wzór, pozycja na niej jest bardziej turystyczna niż na gsie, droższe części, mi osobiście nie podoba się owiewka między bakiem a lampą,, sam latałem na gsie, moto produkowane od 89 do dzisiaj, moto pozbawione jakichkolwiek wad konstrukcyjnych, sprzedany w ogromnym nakładzie, bardzo łatwy dostęp do części, pozycja bardziej sportowa, dzięki wzdłużnemu umieszczeniu silnika (moto bardzo wąskie) nauczysz sie wchodzić w zakręty, mały pobór paliwa, między 4 a 6 litrów,ładna chromowana rama, po 96 tak że silnik, jedyne co przyczyniło sie do złych wspomnień z gsem to mój wzrost do 185 sie zmieścisz, ale ja z moimi 192... ciężko było... pozdr
Ostatnio edytowano 10/6/2007, 09:49 przez dawid 89, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
suzuki gsxf600 | (otwórz link) | viewtopic.php?p=81053#81053
-
dawid 89 - Moderator
Hej, a myślałeś może o Kawie GPZ 500S? Ja takową kupuje za 2 miechy. Moich dwóch znajomków z niemiec(polscy niemcy) posiada takowe. Polecają na początek. Looknij sobie na www.autoscout.de. Tam za 1600 jewro dostaniesz roko od 1997 wzwyż. Ja też zastanawialem sie nad nakedem, ale jako że na uczelnie bede dojeżdżal 60 km dziennie w jedną strone po trasie, to wybrałęm kawe. Owiewki i troszke większa gabarytowo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
eh
ja chodźby niewiem co nie kupił bym CB chyba że lubisz sylwetke oldschool jak MZ cz WSK na twoim miejscu wybrał bym GS (albo rozważył kupno Horneta 600 nad którym sam się zastanawiam jest troche droższy ale sporo mocniejszy niż GS hehe sam jeżdze na MZ ETZ 150 i planuje kupno Horneta lub GS ale chyba jednak Hornet)
-
666bikerboy666 - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości