Yamaha sachs 125 i DT 125 ?
• Strona 1 z 1
Yamaha sachs 125 i DT 125 ?
Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum. Od pół roku szukam i wypytuje na różnych forach o najlepszy cross dla mnie. Mam 14 lat, waże 60 kg i mam wzrostu 180 cm. Szukam jakiegoś endurka o pojemności 125cc po mojej Yamaszce Dt 80 na której jeździlem półtora roku.
No i nie zawodziła mnie mocą ani wykonaniem wiec planowałem dlaszą tradycje prowadzić, a mianowicie kupic też Yamahe DT ale 125
Ale mieszkam w małopolsce i dla moich kryteriow na allegro wyskoczyły tylko 3 wyniki Yamahy Dt 125 i do tego jeszcze jakaś Yamaha sachs 125.
Prosze powiedzcie mi czy ta Yamaha Sachs (ZZ chyba) jest lepsza od Dt i w czym ? Jaki silnik, moc, zawieszenie czy lepsze ? Pierwszy raz taką widze, a jest w przyzwoitej cenie. To ona : http://allegro.pl/yamaha-sachs-125-bilzniak-dt-125-i2769960837.html (otwórz link) .
Jestem nowy na forum. Od pół roku szukam i wypytuje na różnych forach o najlepszy cross dla mnie. Mam 14 lat, waże 60 kg i mam wzrostu 180 cm. Szukam jakiegoś endurka o pojemności 125cc po mojej Yamaszce Dt 80 na której jeździlem półtora roku.
No i nie zawodziła mnie mocą ani wykonaniem wiec planowałem dlaszą tradycje prowadzić, a mianowicie kupic też Yamahe DT ale 125

Ale mieszkam w małopolsce i dla moich kryteriow na allegro wyskoczyły tylko 3 wyniki Yamahy Dt 125 i do tego jeszcze jakaś Yamaha sachs 125.
Prosze powiedzcie mi czy ta Yamaha Sachs (ZZ chyba) jest lepsza od Dt i w czym ? Jaki silnik, moc, zawieszenie czy lepsze ? Pierwszy raz taką widze, a jest w przyzwoitej cenie. To ona : http://allegro.pl/yamaha-sachs-125-bilzniak-dt-125-i2769960837.html (otwórz link) .
-
anders1998 - Świeżak
to nie jest yamaha tylko ktos tak napisał. sachs to sachs ;P silnik jest identyczny jak w yamaszce DT, w ogóle wiekszosc pojazdu jest bliźniacza z DTtką, kopia ;P zawieszenie hamulce to samo. ale jak widac rózni sie troszke wyglądem. plusy to niewątpliwie cena, mało popularny sprzęt i zawsze to troche taniej sie sprzedaje. plusem w sumie jest tez to że jest to praktycznie yamaha DT i sporo gratów pasuje od niej. no ale tu tez jest minus takie elementy jak np plastiki, czy jakies nietypowosci które wprowadził sachs mogą byc kiedsy w przyszlosci problemem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale silnik to jest Yamaha. Wiec to nie jest oryginalny wytwór Yamahy, tylko jakiś inno krajowy podmiennik ? :O
Yamaha DT 125 - I'am WANTED
-
anders1998 - Świeżak
tak silnik z yamahy, reszta ciezko powiedziec wahacz łudząco przypomina tez z yamahy. ale raczej kopie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale najbardziej denerwujące i odpychające wydaje mi sie to, że nie ma kopki tylko elektryczny starter oraz ubogie wyposażenie deski rozdzielczej (liczniki brak obrotomierza).
No wiec takie "czary" raczej odpadaja ?
No wiec takie "czary" raczej odpadaja ?
-
anders1998 - Świeżak
Chłopie to nie jest turystyk tylko enduro, nie może mieć nie wiadomo jakiego wyposażenia. Obrotomierz i tak Ci się raczej do niczego nie przyda.
Co do braku kopki to nie wiem, ale jeśli tak jest to po prostu musisz pilnować akumulatora żeby się nie rozładował.
Co do braku kopki to nie wiem, ale jeśli tak jest to po prostu musisz pilnować akumulatora żeby się nie rozładował.
Honda CR 125
fuck the whales, save 2 strokes !!!
-
cichycr - Świeżak
Nie chodzi mi głównie o to, tylko o to że to jest podróbka/kopia Yamahy. Wiec cały ten motor odpada.
A prócz Yamahy Dt 125 znajdą sie jakieś inne endurka 125 ? Prosze o wyrozumiałość, ale jestem kompletnie zielony w markach i modelach
A prócz Yamahy Dt 125 znajdą sie jakieś inne endurka 125 ? Prosze o wyrozumiałość, ale jestem kompletnie zielony w markach i modelach
-
anders1998 - Świeżak
Owszem jest to "kopia" DT ale na tym samym silniku dostarczanym przez Yamahę, i robiony przez niemiecką firmę a nie chinczyków więc nie wiem czemu z miejsca przekreślasz ten sprzęt. Poza dt i sachsem z tej samej rodziny też jest KTM LC2 który także bazuje na DT 125, ale są też inne sprzęty, Kawasaki KMX/KDX, Honda CRM, Aprilia RX.
Honda CR 125
-
cichycr - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości