Zobacz wÄ…tek - Honda CBR 600 F4i 2001r proszÄ™ o ocene:)
NAS Analytics TAG

Honda CBR 600 F4i 2001r proszÄ™ o ocene:)

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Honda CBR 600 F4i 2001r proszÄ™ o ocene:)

Postprzez DavE NuT » 5/11/2012, 19:04

Witam,
poniżej kilka słów o mnie:)

- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
Simson,MZ,Yamaha GN250
- Wiek, waga, wzrost,
22/77/179
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
po mieście rzadziej trasa oraz weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Motor kupuję z myślą o przyszłym sezonie. Myślę że w granicach ok5000km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
na moto mam do wydania max 11tyÅ› na ciuchy 2.5tyÅ›
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… -
sportowe, nakedy,
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Honda CBR 600F/F4i Suzuki SV 650S

A teraz do rzeczy:)
Poszukałem w miarę blisko ok120km od mojego miejsca zamieszkania taki o to motocykl:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2767629336

I teraz moje pytanie,czy widzicie coÅ› niepokojÄ…cego w tej sztuce?
Malowanie wydaje siÄ™ oryginalne a kierunki, czasza itd??
Ogólnie interesuje mnie wszystko co można powiedzieć o tym modelu patrząc na zdjęcie:)
DavE NuT
Świeżak

Postprzez drug0n » 5/11/2012, 19:48

Z własnego doświadczenia powiem Ci, że na zdjęciach to widać... Zupełnie nic. Nawet jak ktoś wymienił kierunki, ciężarki i malował moto to nie oznacza, że pojazd jest po jakimś dzwonie. Najlepiej przyjechać z mechanikiem albo dać moto do warsztatu i zrobić tak, aby jeszcze ktoś doświadczony, może to być nawet ten mechanik, się na nim przejechał. Ci ludzie widzieli już takie ulepy, że głowa mała i na pierwszy rzut oka powiedzą Ci co jest do wymiany. Dasz komuś 50-200 zł, ale to najlepiej zainwestowany hajs w moto.
drug0n
Bywalec

Postprzez DavE NuT » 5/11/2012, 20:01

Właśnie dzwoniłem do sprzedawcy.

Według niego moto po lekkim szlifie z prawej strony kierunki i lusterka niby oryginalne.
Klocki i opona tylna do wymiany. Akumulator nowy.
Niestety o łańcuszku rozrządu oraz o głębokości bieżnika przód nic nie umiał powiedzieć..
DavE NuT
Świeżak

Postprzez Jasiu123 » 5/11/2012, 22:43

Ze po szlifie się nie przejmuj bo moto z tych lat bez takiej przygody to rzadkość. O łańcuszku nic nie powiedział bo na bank dzwoni ale w cbr600 to norma i można już o tym książki pisać więc też bym się tym nie przejmował ale od razu wymianę napinacza wliczył w koszta albo po prostu olej to i przyzwyczaj się do dzwonienia. Ja przerabiałem już chyba kilkanaście napinaczy w f2 i f4 i nawet wymiana na oryginał za 350zł pomaga tylko na 1000km a potem znowu to samo. Ogólnie moto na zdjęciach wygląda całkiem całkiem, cena dobra więc warto oblukać.
Jasiu123
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê