Nowy największy Tor motocrossowy w Polsce!Pomóżcie zrealizow
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Nowy największy Tor motocrossowy w Polsce!Pomóżcie zrealizow
Witajcie
Otworzyła się przede mną ciekawa perspektywa. Mianowicie jeden z moich klientów ma ogromne możliwości które chciałbym wspólnie z wami wykorzystać.
Jest posiadaczem około 300 hektarów Ziemi, pałacu aktualnie w remoncie ( koniec przyszłego roku oddany do użytku) sale konferencyjne, hotel, restauracja, piękny krajobraz (dawny PGR) Myśli o dodatkowym źródle dochodu i przyciągnięcia do siebie ludzi. Miejsce oddalone od warszawy około 70 km.
Około 3-6h ziemi jest do zagospodarowania na tor Motocrossowy. Jest tutaj odpowiedni sprzęt, spychacz, koparki, ciągniki, walec też się znajdzie i oczywiście dużo rąk do pracy.
Żal byłoby nie podejść do tak ciekawego przedsięwzięcia jak powyżej pisze.
Oczywiście, myślimy o torze sponsorowanym, o organizacji mistrzostw, oraz szkółki jeździeckiej na koniach mechanicznych
.
Szukamy teraz projektów, zdjęć, ewentualnych uwag i spostrzeżeń jak Wy to widzicie i co spowoduje że na pewno chętnie tu przybędziecie. Oprócz tego w grę wchodziły by quady, samochody 4x4 , pogoń za lisem po ciekawej okolicy. Możliwości są ogromne, sporo drzewa, skałek, betonowych rur, starych samochodów, i wieli wielu innych elementów z starego PGR.
Tor miałby być nie powtarzalny, dający tyle adrenaliny by starczało na zimowe odetchnięcie. Podchodzimy do tego tematu już, z racji biurokracji która na pewno nas czeka.
Chciałbym aby ten temat mocno się rozwinął i abyście dobrze przemyśleli wyzwanie stworzenia czegoś wspólnie. Każda uwaga, zdjęcie, plan, weźmiemy pod uwagę i na bank uwzględnimy waszą pomoc w późniejszych próbach na torze (darmowych)
Widzimy tu domki z łóżkami, zapraszanie gwiazd swiatowych, ogrodzenie toru, pełny profesjonalizm.
Piszcie Tu, lub na lektra@wp.pl
Jestem też w pełni zadowolony z wyboru Sx, dzięki jeszcze raz za doradzenie i dużo wątków, tematów na tym forum właśnie o tym modelu KTM.
Otworzyła się przede mną ciekawa perspektywa. Mianowicie jeden z moich klientów ma ogromne możliwości które chciałbym wspólnie z wami wykorzystać.
Jest posiadaczem około 300 hektarów Ziemi, pałacu aktualnie w remoncie ( koniec przyszłego roku oddany do użytku) sale konferencyjne, hotel, restauracja, piękny krajobraz (dawny PGR) Myśli o dodatkowym źródle dochodu i przyciągnięcia do siebie ludzi. Miejsce oddalone od warszawy około 70 km.
Około 3-6h ziemi jest do zagospodarowania na tor Motocrossowy. Jest tutaj odpowiedni sprzęt, spychacz, koparki, ciągniki, walec też się znajdzie i oczywiście dużo rąk do pracy.
Żal byłoby nie podejść do tak ciekawego przedsięwzięcia jak powyżej pisze.
Oczywiście, myślimy o torze sponsorowanym, o organizacji mistrzostw, oraz szkółki jeździeckiej na koniach mechanicznych

Szukamy teraz projektów, zdjęć, ewentualnych uwag i spostrzeżeń jak Wy to widzicie i co spowoduje że na pewno chętnie tu przybędziecie. Oprócz tego w grę wchodziły by quady, samochody 4x4 , pogoń za lisem po ciekawej okolicy. Możliwości są ogromne, sporo drzewa, skałek, betonowych rur, starych samochodów, i wieli wielu innych elementów z starego PGR.
Tor miałby być nie powtarzalny, dający tyle adrenaliny by starczało na zimowe odetchnięcie. Podchodzimy do tego tematu już, z racji biurokracji która na pewno nas czeka.
Chciałbym aby ten temat mocno się rozwinął i abyście dobrze przemyśleli wyzwanie stworzenia czegoś wspólnie. Każda uwaga, zdjęcie, plan, weźmiemy pod uwagę i na bank uwzględnimy waszą pomoc w późniejszych próbach na torze (darmowych)
Widzimy tu domki z łóżkami, zapraszanie gwiazd swiatowych, ogrodzenie toru, pełny profesjonalizm.
Piszcie Tu, lub na lektra@wp.pl
Jestem też w pełni zadowolony z wyboru Sx, dzięki jeszcze raz za doradzenie i dużo wątków, tematów na tym forum właśnie o tym modelu KTM.
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
Napewno sami tego toru nie zrobicie ja bym proponował żeby wynająć specjaliste który wam go zaprojektuje jak macie wysoki budżet a macie napewno to wynajać taką osobę i już 

- Fantas3k
- Bywalec
Dzięki za odpowiedź ale liczę na ukierunkowanie sprawy, licząc się z pasją osób korzystającego z tego forum, mają na pewno większą wiedzę od kogoś kto zna się od ewentualnego technicznego usypania ,,toru,,
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
Widzę że jak na razie to nikt nie rozumie o co pytam. O PZM wiem, i już jestem w trakcie załatwiania. Chodzi mi o pomysły. Ale chyba nie macie chęci na wspólne tworzenie miejsca do profesjonalnej jazdy. Lepiej na gotowe pojechać... :/ a potem narzekać że sport się wolno rozwija i nie ma gdzie jeździć. Henio, Szczepan na was liczę.
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
Hm, z taką powierzchnią do dyspozycji i sprzętem możliwości są kure**** duże. Może warto było by zrobić coś w stylu "kopii" jakiegoś znanego toru MX z USA. Nie chodzi mi o dosłowną kopię, tylko o wzorowanie się. Co do projektanta, to chyba lepiej sobie sami zaplanują ludzie którzy jeżdżą na moto i wiedzą czego im potrzeba.
Honda CR 125
fuck the whales, save 2 strokes !!!
fuck the whales, save 2 strokes !!!
-
cichycr - Świeżak
aktualnie też budujemy tor i jestesmy jeszcze w trakcie załatwiania papierologii. choc w zasadzie teren praktycznie mamy. plan tez jest. wszystko załatwia sie prosto. mamy klub, dostalismy ziemie, kasa praktycznie załatwiona ( bedzie jak ziemia bedzie 100% nasza ), w okolicach lublina jest sporo torów mx, i działa tutaj najpręzniejszy klub w polsce, oni chcieli nam zrobic projekt ale troche przesadzili z ceną. zagadalismy wiec z człowiekiem który na całą polske legalizuje takie tory ( na pw moge podac kto to ) po "znajomosci" przyjechał i w cenie dojazdu opracował nam nitkę toru. uwzgledniając ukształtowanie terenu ( bedziemy mieli równiez dosyc nietypowy tor poniewaz w wiekszosci bedzię dołku, i z góry bedzie mozna praktycznie cały tor obserwowac, a dołek to stara kopalnia piasku i jest juz po czesci ukształtowana ) teraz pod tą nitke wyznaczoną, jezeli załatwimy papiery, bedzie koparka robiła hopki bandy itp. i tutaj teraz 2 opcje, albo bierzesz jakiegos lepszego zawodnika, on przyjezdza z moto i smiga po tym torze i mówi co poprawic. albo tak jak my to robimy jako amatorski klub, smigamy sami i póki co robimy tor pod nasze mozliwosci. a z czasem bedziemy go polepszali. i tyle w temacie
od razu postaralismy sie o ogrodzenie, itp.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Według mnie super pomysł sam bym wziął motoykl na przyczepke i na urlop np 2 tygodnie wynajął domek czy coś.... Warto też pomyśleć o Trasie typowo przeprawowej:) jakieś dodatkowe atrakcje np jak na niektórych torach w czechach że miedzy hopką a lądowaniem jest np robity jakiś samochód... Albo gdzieś osobno postawiony że dla smiałków próba przejazdu przez niego
Dla mnie mega plusem by było mini centrum naprawcze z mechanikiem co zna się na żeczy który by tam od płatnie sprawdził motocykl lub samemu pogrzebać jeżeli ktoś umie
Sporym plusem też by były gdzieś na uboczu myjki ciśnieniowe żeby po lataniu sprzęt umyć 

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
Jak tak patrze na wasze możliwości i chęci to macie szanse zrobić jedno z największych centrów motocrossowych w Polsce, a nawet pokusił bym się o stwierdzenie w Europie.
Takie pomysły jak podsunął zbyho222 każdemu motocykliście i jeśli zrobicie to z sercem gwarantuje, ze ludzi tam bedzie multum.
Nie jestem jeszcze na tyle doświadczonym motocyklista żeby podsunąć wam pomysł na tor, ja osobiście lubię tory szybkie z mniejszymi wyskokami i ostrymi zakrętami.
Jak coś wymyśle napisze
Pozdrawiam i powodzenia.
Takie pomysły jak podsunął zbyho222 każdemu motocykliście i jeśli zrobicie to z sercem gwarantuje, ze ludzi tam bedzie multum.
Nie jestem jeszcze na tyle doświadczonym motocyklista żeby podsunąć wam pomysł na tor, ja osobiście lubię tory szybkie z mniejszymi wyskokami i ostrymi zakrętami.
Jak coś wymyśle napisze

Pozdrawiam i powodzenia.
- HuboO
- Świeżak
wiec moze nie tor do MX, tylko super enduro ? 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Może i racja...
no szanse są ogromne. Nawet jestem bardziej niż pewien że dopniemy swego. Ale ciągle brak koncepcji... wielogodzinne oglądanie filmów z ułożeniami toru, hop, ciasnych zakrętów, przeszkód, to ciągle mało na stworzenie obrysu planu tego cacka, dalej proszę o wasze uwagi, nawet te najmniej znaczące!! Pozdrawiam

KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
No ciekawe byłoby zastosowanie wyskoków nad jakaś przeszkodą, tak jak wcześniej ktoś napisał(Nad wrakiem samochodu)
Kilka godzin na yt na kanałach Stanowych Torów Motocrossowych i sam sobie ułożysz plan w głowie, potem wyrobić teren i dalej nanosić poprawki na niego...
No troszkę metrów kwadratowych wylać betonem i zrobić jakieś prowizoryczne nakrycie, to wystarczy. Większość, to umiejętności majsterkowania i sprzęt do naprawy wożą ze sobą, więc wystarczy dać tylko miejsce na poprawki swoich maszyn...
Kilka godzin na yt na kanałach Stanowych Torów Motocrossowych i sam sobie ułożysz plan w głowie, potem wyrobić teren i dalej nanosić poprawki na niego...

No troszkę metrów kwadratowych wylać betonem i zrobić jakieś prowizoryczne nakrycie, to wystarczy. Większość, to umiejętności majsterkowania i sprzęt do naprawy wożą ze sobą, więc wystarczy dać tylko miejsce na poprawki swoich maszyn...
-
Street4Fun - Bywalec
a ja nadal mówie
pogadaj z kims kto kiedykolwiek robił takie tory, tacy ludzie maja doswiadczenie. popatrzą na teren i od razu maja w głowie plan. za dobrą flaszke mogą ci narysować. a jedynie potem co do wykonania mozesz sie bawic 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Super pomysł!
Popytaj ludzi z endurorana.pl ; zrobili kilka torów obok siebie, od enduro,superenduro, przez motocross na sx skończywszy.
Popytaj ludzi z endurorana.pl ; zrobili kilka torów obok siebie, od enduro,superenduro, przez motocross na sx skończywszy.
Ostatnio edytowano 22/10/2012, 22:29 przez Duriv, łącznie edytowano 1 raz
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Henio jaką masz przyjemość z czegoś kto ci to zrobi własnie swojskie pomysły są najlepsze
Jak bym miał miejsce możliwości i kupe czasu to sam bym się z to zabrał
U mnie by królowały ciasne winkle i mnóstwo chopek o małych do dużych z tym ze jedna by była gigantyczna... Odwinięcie manetki na 3 do konca i Lece bo chce 

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
Temat się rozwija, dzięki za pierwsze uwagi... Panowie a wasze przygody? Zdjęcia? Ulubione tory ? Co w lasach sprawia wam największą frajdę. Sama optyczna część jest najmniej istotna, chodzi bardziej o typowe wyżycie jak w moim przypadku i gdzie to schodzi najlepiej w waszych jazdach ? !
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
Według mnie największa frajde sprawiaja długie skoki i mułdy
a w lesie to fajne zakręty kręte drogi i podjazdy oczywiście dobry tor wedlug mnie to Millville jeden chyba z najlepszych torów w US popatrz na jego plan i może zrobić coś podobnego?

- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości